Sākumlapa › Forumi › Mājas lapu izstrāde › Web veidošana un problēmas › datubāzes saturs
skatīt bildē.
problēma parādās pēc tā ka tiek uzlikts jaunais php-fusion7 upgrade.
test.wc3.lv = php-fusion v7
vienigais kadreiz no dig.lv hostings parcelas uz garmtech.
Tagad visa datubāzes struktūra ir utf-8, bet saturs citāds.
Ir iespējams saturu kkā konvertēt lai viņš paliek normāls?
A uz veco hostu tev tas upgrade strādāja ideāli?
Man arī uz pašreizējā viss strādā normāli.
tiko uzliek to v7 versiju tā garumzīmes aiziet pa dirsu. charsets utf-8, vajadzīgie faili utf-8, tabulas struktūra utf-8, to es tiko nomainīju visu, tagad vismaz ja raksta ko jaunu webā saglabājas garumzīmes, bet vecās neparāda. Tāpēc domāju, ka varbūt vajag salabot esošo saturu datubāzē kkā. Un vecais
Pag paprovē šadi, etc, nezinu iekš config.php faila iemet, nezinu php-fusion struktūru:
@mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpasswd) or die (’Nevar pieslēgties datubāzei, īslaicīgas problēmas ar serveri, pēc brītiņa viss būs okey. ‘);
@mysql_query(”SET character_set_results=latin1, character_set_connection=latin1, character_set_client=latin1″);
@mysql_select_db($dbname) or die (’Database/configuration error (DB is missing).‘);
Latin1 vietā liec to utf-8 etc. patestē vai kaut kas no tā visa mainās.
Nevar pieslçgties datubâzei, îslaicîgas problçmas ar serveri, pçc brîtiòa viss bûs okey.
Man tik jānoskaidro kā saturu konvertēt, lai ir garumzīmju izskatā 😀
/ceļš/uz/mysqldump -u lietotājs –password=parole –opt –default-character-set=latin1 –skip-set-charset DatuBāze > DatuBāze.sql
sed -e ‘s/latin1/utf8/g’
/ceļš/uz/mysql -u lietotājs –password=parole –default-character-set=utf8 DatuBāze < DatuBāze2.sql
PS. izlikšu webā notepad reklāmu, ja kāds man palīdzēs no notepad.lv atrisināt šo problēmu, jo mocos jau veselu mēnesi
Pašlaik esmu darbā caur remote pieslēdzies mājas kompim, būšu mājās ap 16:00
Preses relīzes