Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › EK piespriež Intel 1 miljardu eiro naudassodu
Notepad jau savulaik rakstīja par Intel skandālu, bet īsumā atgādināšu. Laikposmā no 2002. līdz 2007. gadam Intel sadarbojās ar vadošajām datorfirmām Acer, Dell, HP, Lenovo un NEC, un piesolīja lielas atlaides savai produkcijai gadījumā, ja šīs firmas nesadarbosies ar AMD. Tāda pat prakse tika piekopta attiecībā uz elektronikas lielveikaliem, piem. Media Markt
Š ai gadījumā EK vairāk interesēja cilvēktiesības nekā AMD zaudējumi. Ja pircējs vēlējās nopirkt datoru ar AMD procesoru, viņam tas bija grūti izdarāms, jo tādu vienkārši visur pārdošanā nebija.
Protams – Intel savu vainu neatzīst, pārsūdzēšot lietu apelācijas kārtībā. “EK neesot līdz galam iedziļinājusies problēmā, un esot ignorējusi papildpierādījumus.” Bet fakts ir tāds, ka ar Eiropas Komisiju joki mazi.
msh: 2002. gadā, kad šie sāka villoties – tādi vien tik bija 😀
Nu vsp.. kaada vaina? Esmu prieciigs ka manaa DELL ir iekomplekteets pamataa Intel.. 🙂 Vismaz mazak satraukuma par degshanu uz nedeelju gariem uptimeem 🙂
Kgan.. daudziem savvaljas dzivnieciniem patiik pacepinaat olas no riitiem neizejot no istabas uz uzmetot taas uz proch.. 😉
AMD duroni tiesham rullee 😀 😀 karst un jaudas zinjaa kaa Pentium-II 🙂
Nu vsp.. kaada vaina? Esmu prieciigs ka manaa DELL ir iekomplekteets pamataa Intel.. 🙂 Vismaz mazak satraukuma par degshanu uz nedeelju gariem uptimeem 🙂
Kgan.. daudziem savvaljas dzivnieciniem patiik pacepinaat olas no riitiem neizejot no istabas uz uzmetot taas uz proch.. 😉
Mēģināju tās olas cept. Nesanāk. Varbūt tāpēc, ka nevaru temeratūru augstāku par 33°C uzdzīt pat pie slodzes? 😀
Tas protams nav Durons …
Tajā laikā, no kura ir tā bildīte, kad prču takstfrekvences bija ap gigahercu, AMD ļoti smagi ierullēja – pirmkārt, fimpelim mainot ražošanas procesu, radās smagas problēmas, kā rezultātā tas nespēja uzražot nepieciešamajā skaitā trešos peņus, un tādēļ brendi pievērsās AMD, kurš arī nespēja pilnvērtīgi nodrošināt pēkšņi radušos pieprasījumu. No otras puses, AMD tolaik gāja uz stipri lielākām FSB frekvencēm un lielākiem proču kešiem, kādēļ athloni/duroni sliktākajā gadījumā bija vienlīdz stipri ar P3/celkām. Tā kā duroni bija apgraizīti athloni/athlon xp tikai keša ziņā[un tāpēc no tiem praktiski neatpalika], tad līdz gigahercam bija ar 100 MHz FSB, pēc tam ar 133 MHz FSB – tajā pašā laikā pirmais celku modelis, kurš dabūja 100 MHz FSB bija ar 750 Mhz taktsfrekvenci – man te ir 733 MHz celka – jā, tā tiešām jaudas ziņā ir kā P2 – ko tu ar lēnu kopni padarīsi… Vienīgais no tiem taviem apgalvojumiem, kurš ir kaut cik patiess – karst – jā, ar 8 cm veņķiku, kas uz 2k griežas, kādi 50 grādi varbūt būs – bet tas nestāv ne tuvu tam režīmam, uz kuru parasti darbojas P4 – 85 grādi ar putekļiem pilnu veņķiku 😀 Ja nav žēl ausis, tad var arī vecos AMD pročus lietot ar tādiem veņķikiem, kā visādiem P3 un P4 – uz 3-4k rpm, tad būs skaļi, toties vēsi, axp1800+ pie 3k rpm veņķika ar noklusētajiem uzstādījumiem vispār tikai uz 35 grādiem uzsilst 😀
tam tur kam AMD karsējas. – ko tu teiktu kad ieraudzītu un dzirdētu vienu Inteli man vienā darba vietā, kas pat no garantijas atnāca ar cepošos proci, pēc neilga laika ventilis ierubās ar neciešamu gaudošanu un augstu temperatūru.
tieši tāpēc arī intel neesmu nevienam ne pircis ne ar gādājis.
P.N. Kā var izveikt to, par ko Aldis mūžīgi kladzina – nokurināt AMD proci ar darbojošu veņķiku, man joprojām nav skaidrs jo mātenēm tak ir aizsardzība – ja nu vienīgi nabagam patrāpījās ar reti sūdīgi uzliktu IHS 😀
Dodu priekšroku AMD, veiktspēja pilnībā apmierina un cenas arī ir sakarīgas.
P.N. Kā var izveikt to, par ko Aldis mūžīgi kladzina – nokurināt AMD proci ar darbojošu veņķiku, man joprojām nav skaidrs jo mātenēm tak ir aizsardzība – ja nu vienīgi nabagam patrāpījās ar reti sūdīgi uzliktu IHS 😀
Ar uzliktu radiatoru, to nevarēja izdarīt, bet bez ventilātora gan – vecie AMD (Thunderbird) sadega paķerot līdzi mātesplati , kamēr 3. Peņi tikai uzkāra kompi. Par AMD XP un jaunākime gan neņemos spriest.
Ar uzliktu radiatoru, to nevarēja izdarīt, bet bez ventilātora gan – vecie AMD (Thunderbird) sadega paķerot līdzi mātesplati , kamēr 3. Peņi tikai uzkāra kompi. Par AMD XP un jaunākime gan neņemos spriest.
Nestāsti, es to visu zinu. Es šaubos, ka uz axp būtu savādāk, tur vienīgā starpība ir proča dizains, kas tik ļoti nekarst, bet savādāk tas pats vien ir.