Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Gribu Linux uz Windas.
Un live CD laist arī nav lielās vēlēšanās, jo kaut kādu progresu saistībā ar OS konfigurēšanu saglabāt taču nevar, kas, savukārt man nepatīk.
Un jā, paldies!
Edit!
un vispār , darbināt NIX pa virsu windai ir debīli.
Un jā, lielāks paldies! Virtualbox strādā!
Negribu lauzt savu datoru.
:rolf:
Gribi lietot linux – instalē, lasi manuāļus un lieto. Gribi lietot windows – to arī dari.
preddetor – Mēģināšu tev paskaidrot, lai viss neliekas tik briesmīgi…
Windows izmanto FAT un NTFS failsistēmas, bet linux sistēmu uztādīsi, piemēram, uz ext3, reiser4 vai uz kādu citas failsistēmas. Protams, uz linux tu vari gan nolasīt, gan ierakstīt datus uz FAT un NTFS failsitsēmu, bet pašu linuxu tur gan nedarbina.
Ja tu tagad lieto win, tad paņem kaut vai Partition Magic programmu un samazini esošo partīciju (resize) – protams, tai partīcijai ir jābūt brīvas vietas, lai viņu var samazināt.
Pēc tam piešķirsi vajadzīgo failsistēmu, piemēram, ext3 un miers – pilnīgi pietiks ar 10-20GB. Un tev vēl vajadzēs otru partīciju, kuru uzmet ~ 1gb lielu. kuru norādīsi kā swap. Swap ir virtuālā atmiņa – uz win tas ir pagefile.sys. ja tev RAM ir maz, tad uzmet lielāku swap.
Tālāk tev būs vajadzīgs boot loaderis, tā ir maza programmiņa, kas atbild par to – kuru OS tu vēlies startēt. Instalējot Ubuntu, šis distributīvs jau defaultā tev piedāvās instalēt GRUB boot loaderi. Ir arī citi: lilo, gag utt, bet es ar izmantoju GRUB.
Viņam arī vajadzētu automātiski atpazīt tavu win, kurš atrodas uz tā paša cietā dikska, ja neatpazīst, tad to var pievienot manuāli.
Ja ko sačakarēsi un nonesīsi gan linux, gan win boot ielādi, tad vnk ieliksi winxp cd un paņemsi repair konsoli un ierakstīsi fixmbr
Doroteja Es varu saprast, ka ir cilvēki, kuri ļoti slikti orientējas datoros, tāpēc var nākties 100x skaidrot….bet, piedod, kārtība ir jāievēro neatkarīgi no tavas rases, seksuālās piederības un dzimuma. Spamot, tavā gadījumā – postēt savu problēmu visur citur, nevis apspriest to savā izveidotajā tēmā.
Tāpēc izsaku brīdinājumu! Otreiz neatkārtošu.
Tava tēma ir šeit:
Tagad jums ir lielāka problēma – jāpalīdz Dorotejai dabūt atpakaļ DVD drive!!! 😀
Preses relīzes