Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Humors un Joki › IT AņegdotZ no dzīves
Valdības sēdes sākumā, kad premjerministrs Valdis Dombrovskis aicināja izteikt ministrus kādus komentārus par valdības darba sēdes kārtību, Sprūdžs lūdza, lai tehniskais personāls nodrošina, ka valdības sēdes dokumenti datorā atveras saprātīgā ātrumā.
“Tas nav nopietni,” teica ministrs, norādot, ka viņu neapmierina, ja viena dokumenta atvēršanās ātrums datorā ir aptuveni 30-40 sekundes, jo tā nevarot normāli strādāt.
Uz to Dombrovskis atbildēja ar jautājumu – kurš ir atbildīgs pa e-lietām un e-pārvaldi valstī? Š im jautājumam sekoja klātesošo aplausi un smiekli.
Gribu precizēt – nevis vienkārši smiekli, bet homēriski rēcieni.
Nezinātājiem: Sprūdžs kā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs ir atbildīgs arī par IT attīstības jautājumiem, kas saistīti ar valsts pārvaldi un pašvaldībām.
Kāds kaut ko nepareizi sainstalējis vai ko un izdarījis un Dombrovskis asprātīgo mētā .
tiešā
Bet vispār man ir aizdoma, ka izlepuši par daudz, cūkas. Solitērs un tēvēnets jamiem var atvērties, ka nožāvāties nepaspēj, bet zinot, kāda liekvārdība ir oficiālos dokumentos, es nebrīnītos. Pašam nesen gadījās darboties ar 400 lapu dokumentu (130 tūkst. vārdi), kas ar skaneri tika ievilkts uz PDF (Akrobāta OCR vilkās oj-oj, bet visumā veiksmīgi) un pēc tam tika pārdzīts uz DOCX… uz vecā, lēnā i5-750 man ar vairāk kā pusminūti vērās vaļā un tāpat apmēram arī seivojās – grūti bija pierast nespiest pēc katram nozīmīgāka edit Ctrl+S…
Ko tad viņiem tur – katram pa 3970X iedot, lai “ekonomiku nebremzē”?
Interesanti, ka pārdzīts uz veco DOC vērās vaļā stipri ātrāk (lai gan lapas pēc tam leca klāt pamazām, cik nu tas ko maina). Tagad jau gandrīz visur ir OpenXML standarts. Visi XML slavētāji būtu jākar aiz olām – tā ir pilnīgi lieka kompja gruzīšana viņu pārsēt, kur nu vēl sa- un atzipot.
Preses relīzes