Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › IT izglītības sistēma: Koks ar diviem galiem
Sorry, ja kādu aizvainoju, tas nav mans mērķis. Es nesaku, ka tur visi ir nejēgas. Tur iet, ja uzreiz grib kaut kādā profesijā “iebružāties” un tālāk jau darbā apgūt arodu. Tomēr tas nav labākais virziens, ja grib labu izglītību.
RTU, piemēram, vēsturi pasniedz tikai vienu gadu, lai gan vidusskolā to dara trīs. Š ā vai tā rezultāti mums nav 3 reizes sliktāki.
Vispārizglītojošos priekšmetus pasniedz vienā līmenī un uzskatu, ka tehnikumā pat ir grūtāk mācīties, lai visos priekšmetos būtu, piemēram, 8 balles, jo tiek pasniegti arī specpriekšmeti, kas apgūstamo vielu palielina.
Es domāju, ka uz vidusskolu jāiet tiem, kas skaidri zin, kur pēc tās stāsies, bet situācija ir savādāka. Piemēram, Liepājas 1. ģimnāzijā 10. klasē iestāties var ar vidējo vērtējumu virs 5, ja esi tur mācījies arī 9. klasē. Bet ja esi jauniņais
Piemēram, man skaidri ir zināms tas, ka nevarēšu sev atļauties augstāko izglītību samaksāt no savas kabatas un, lai lūgtu vecākiem esmu pārāk lepns, jo iespējams, ka to naudu varētu sakasīt. Tādēļ uzskatu, ka pašam maksāt par savu izglītību ir daudz stilīgāk
Ä¢imnāzijām vajadzētu būt solīti augstāk vismaz par tehnikumiem un vidusskolām, bet domāju, ka netrūkst tādu vidusskolu, kurās izglītības līmenis ir zemāks par tehnikumu.
Heh, no Latvijas skolām met laukā pa nesekmību vairākos priekšmetos, bet aizbraucot uz ASV tur ņem A un B līmeņus un dzivo budžetos:D
tehniķ
Preses relīzes