Sākumlapa › Forumi › Hardware › Atmiņas (HDD, RAM, Flash) › Jauns cietais disks
Vnk nevajag piemirst kad visas os un sys apaug ar liekajiem taukiem un svaru, tas ir, piemēram:
win 3.12 – 5MB, win 95 – 300MB, win xp – 500MB, win 8.1 – 2GB utt
(skaitli likti piemēra pēc nevis lai jūs bļaustītos par to neprecizitāti)
Vienā teikumā sakot, tehnika kas šodien tev ir jauna, rīt jau būs vakardiena.
…apstrādātu papildis vajag tik pat daudz brīvu vietu kur saglabat…
Taču ne jau uz sistēmas diska!!! Jebkuriem darba, temp, swap failiem u.c. drazai ir jāierāda vieta, ja ne uz atsevišķa, ātra diska, tad uz “melnā materiāla” vai gatavās produkcijas HDD gan. Sistēmas diskā tikai un vienīgi sistēma un absolūti nekas cits.
Nopietnai video, sevišķi jau Full HD apstrādei tomēr derētu sistēma ar 4 HDD/SSD.
1. Neliels, ātrs SSD – tikai un vienīgi sistēma.
2. Mazs, ātrs (bet SSD ilgi nedzīvos) – tikai swap, temp u.c. palīgfailiem darba procesā.
3. Liels, vismaz 1TB HDD – tikai “melnajam materiālam”.
4. Mazāks, 500GB – uz kura jau renderēsies, glabāsies gatavā produkcija.
* – tieši dēļ šī iemesla arī SATA 6 Gbps nav obligāts. Bieži vecs third-party SATA 6 Gbps kontrolieris ir sliktāks par čipseta piedāvāto SATA 3 Gbps. Būtisks ieguvums no SSD būs jūtams pat IDE variantā, un atsevišķos gadījumos pat USB 2.0 variantā.
Anyway HDD ziņā pērc kādu gribi no vienas klases, ātrumi visiem vienādi jo cieto ziņā jau pāris gadus ir izspiesti maksimālie ātrumi cik tie spēj griezt… Galvenais savs ‘brenda’ mīļums spēlē… Tas ka tur ir kkas mega giga iekšā, ka pielīdzina SSD tur vairāk spēlē reklāma, nevis kāda liela jēga no tā… HDD paliek HDD!
Ja man būtu jāpērk es pieurētos pie WD HDD… Viens Seagate nepatīkami nosprāga daudz par ātru, ko es atcerēšos visu mūžu 😀
SSD jau cits stāsts 😉 Protams tas būtu vēlams, bet ne katrs var atļauties to, it īpasi tādā ietilpībā lai var glabāt normāli savus failus!
Ja ciparos, tad WD Black 2Tb maksā 132 eiro pret 144 eiro SSD un HDD apvienojumam.
Windows 7 – 20GB
Battlefield 4 – 30GB + 5GB
Battlefield3 – 20GB+5G
Assassins Creed 4 Black Flag – 30GB+5GB
Far Cry 3 – 12GB+5GB
GRID 2 – 15GB+5GB
F1 2013 – 15GB+5GB
Need For Speed World – 2GB+5GB
Sanāk, ka vairāk vietas tērēju foto uzglabāšanai. 1 bilde ap 27Mb Raw un 9 Mb jpg, ātri sakrājas.
Gribētos jau sistēmu uz 2x 240Gb SSD uzbāzt, lai var izbaudīt maksimālu ātrumu un neuztraukties par progu un spēļu daudzumu sistēmā. 🙂
Gribu nopirkt ko vieglāku ikdienai. Parasti kameru izvelku tikai uz lielākiem pasākumiem (dažreiz pierunā).
Gribas kaut ko ikdienai. Paskatījos uz Leiku, bet cena neadekvāta, atradu ka Panasonic piedāvā tieši tādu pašu kameru ar to pašu stiklu uz 1/2 lētāk. Tā kā Panasonic ražo elektoniku Leikai, palasījos un sapratu, ka FZ200 ir tā pati Leica Lux-3 vai pat 4. Neiešu maksāt par to sarkano rimbuli uz korpusa. Jāpakrāj un jāņem FZ200, kau arī nav spogulene un maziņš sensors, ir kabatā iebāžama un pats galvenais ir 2.8 objektīvs visā garumā (4.5 -108). Diez vai es jebkad (ja nu vienīgi kāds fotogrāfs kādā pasākumā iedos) uzlikšu sev tik garu 2.8 objektīvu. Bet lai noķertu momentu un no tāluma paķertu kādu putnu dzīvnieku utt. nevajag vilkt sev līdzi smagu spoguleni.
Galvenais jau nav aparāts un tā krutums. Tā kā man tā dzīšanās pēc kruta aparāta ir pārgājusi.
Mākslai gan pakrāšu naudu filmiņniekam (pagaidām lietoju Zenit ET un Zeiss Icon Nettar, bet vēlos vismaz Kievu, ja nesakrāšu vecam Hasselim).
Baigais tak čakars pašam attīstīt, bet salonā visu uz auto ņems. Tad vēl skanēšana un editēšana… pārāk daudz darbības šajā laikmetā, kad visi kaut kur skrien, vajag ātrāk, lētāk. Bet nu prieks, par centību….
Preses relīzes