Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Cilvēks un Sabiedrība › Jautra bet droša metode budžeta izkrāpšanai.
Tātad, pirms kautkāda ceļu remonta, visupirms tiek izpētīta teritorija, tad sarunāts ar kretīneli-projektētāju, LAI uzzīmē projektu tieši tā ka caurteku, grāvju un citas šņagas ir pārāk maz, bet tā lai nav uzkrītoši maz! Novinnē konkursu, nu ne pa nullēm, bet ne ar kādu baigo peļņu.
Tad sēd un gaida lietavas! 😀
Ceļi izskaloti. Pēc papīriem ne1 nav sodāms, jo ne1 iesaistītais paraksta licējs negrib atzīt ka parakstijis nepilnīgu projektu. Tātad naudu remontam izdala no valsts ārkārtas budžeta. KA-CHINNNNG!
Pa ārkārtas budžetu kautko nedaudz pieklēbē, un paziņo ka nākamvasar būs vēl “papildus darbi”, bet tie jau pa lielākām summām! Un tad jau vairs konkursu NEVAJAG! 😀
Un ībļi tik maksā nodokļus un sūdzās par frizieriem, kas neizsniedz čekus 😀
Ne tik sen saldus apvidū reāls piemērs iz dzīves – pazīstams lokālais ceļu būvnieks gribēja dabūt objektu ar ES līdzfinansējumu, sataisīja tāmes ar tiešām minimālu tīro peļņu, nevis pārpūstu ziloni.. izskatījās cerīgi, BET konkursa pēdējā brīdī, priekšā pielīda 2 mistiskas firmas(abas firmas savus ciparus iesniedza vienā un tanī pat dienā), cipariņi uz papīra protams daudz maigāki, kaut realitātē pa tādiem cipariem to objektu nu nekādi neuzsliet un paziņa lai palīstu zem tiem cipariem būtu vel no savas kabatas jāpiemaksā… Meiģināja noskaidrot, kas tās pa firmām pēkšņi uzradušās, bet fiksi vien atdūrās pret sienu.
Ta nu izstājas no konkursa un acīm redzot uzvarēja kāds kuram vajadzēja uzvarēt.
Savējie nogrābj ‘ES’ naudu, sadala pa kabatām, priekš smukuma paņem kaut kādu pirmā kursa studentu praksē, tas uzskicē projektu, burtiski ar lāpstām uzklāj svaigu segumu, ne normāla meliorācija, nedz normāls plānojums… Konkrētais ceļa posms pēc pusotra gada ekspluatācijas jau plaisās un ar manāmām izbraukātām risēm un atkal jau var dīkt un sūkt naudu ‘ceļu seguma atjaunošanai un remontam’ kaut konkrētais posms ne tik sen ”šiki” ar ES līdzfinansējumu atjaunots..
Žēl, ka esam tik kūtri un vienīgais ko mākam ir grūst žūlti interneta komentāros, nevis pacelt savu pakaļu un ko darīt lietas labā.
Žēl, ka esam tik kūtri un vienīgais ko mākam ir grūst žūlti interneta komentāros, nevis pacelt savu pakaļu un ko darīt lietas labā.
Nu tieši to jau tu pats tagad arī dari! 😀
Ja tev tik daudz zināms, uzraksti iesniegumu policijā!
Nu šajā lietā cilvēkiem ir bezcerības sajūta. Ja aiziesi uz policiju, tur par Tevi pasmiesies un sūtīs mājās. Ja nepasmiesies un pieņems iesniegumu, tad droši vien lietu izbeigs, to īsti neuzsākot, jo korupcija nospēlēs zināmu lomu.
Nu varbūt paveicas un kaut kas notiek pozitīvā gaismā, bet par lielām naudām parasti nevienu nesēdina.
Un esmu piedalījīes daudz ‘mītiņos,’ kur internetā visi bravūrīgi, bet realitātē no lielās bravūrīgās masas labi ja 1/5 ierodas. Teiksim no 100cilvēkiem kas FB atzīmejuši, ka ies un visi tur gudri/patriotiski kko dir.ās… beigās labi ja 15-20cilvēki ierodas uz pasākumu.
Un par ko tas liecina? (tautiskā līmenī)
Nu nevar uzcept tādus konkursa noteikumus kur kaukādas fiktīvas firmas var piedalīties, ja nav pilnīgs pašvaldības atbalsts.
Nu, jādrukā plakāti un jāizliek pagastā, kad tas ceļš ir sabrucis.
Jāātrod kāds jauns inspektors kam nav bail no atlaišanas (jāuzpērk ar standarta metodi – darba nodrošināšana), un jāvēršās pie tā, jau ar pierādijumiem.
Bet visefektīvāk būtu informēt šo debīlo un ignoranto tautu. Kodolīgi un uzskatāmi. NE tā kā to dara pajolēni.com
Pirmais ir pirms pašvaldības vēlēšanām apkopot īsi un kodolīgi – cik esošā partija izķērnāja kurās tieši nevajadzīgajās figņās.
Jāsāk ar pašvaldībām jo tas cilvēkam bik tiešāk “pis”.
Otrais, pirms Saeimas vēlēšanām, jāapkopo īsi un konkrēti – kuras partijas nobalsoja par tautai kaitniecīgiem likumiem un grozijumiem! Tik īsi lai noguris melnstrādnieks vakarā izvēlētos izlasīt to apkopojumu, nevis blenzt TV un debilizēties tālāk.
Un IUB drāž pat par diezgan niecīgiem pārkāpumime konkursos.
Farss & vienas “nevietā”noliktas caurules esamība neatsver tavu (ar mazo “t”) -> es esmu labs.
Sūds tu esi & lūdzu nevairojies.
Diemžēl tauta ir iedzīta apātijā un sen aizmirsuši to ka tauta valstī ir priekšnieks, bet valdība, politiķi, ierēdņi ir tautas algoti darbinieki kuriem jāstrādā tikai un vienīgi tautas interesēs un jāpieņem tautas vēlmēm un vajadzībām atbilstoši lēmumi. Protams, lielākajā daļā pasaules tautu, spēks un apziņa ir pazuduši, bet reti kur tas tiek ļaunprātīgi tik daudz izmantots kā Latvijā. Letiņi pagaudos dziesmu svētkos un pastalas padeldēs deju svētkos, un tur viss patriotisms apstāsies…tas nav patriotisms 🙂
Reiz aizdomājos, ka Latvijā ir viens no labākajiem un lētākajiem interneta pārklājumiem pasaulē dēļ tā lai visi aizmirstos draugos, pirātiskajās spēlēs, filmās un tvnet komentāros 😀 Nebūtu tā, vairāk līstu laukā no mājām un darītu kautko.
Teiciens no senās Romas, kas grandiozos mērogos darbojas mūsdienās:
Give them bread and games and they will never revolt.
Paņem 250Mbps, portjiku ar N2840 un visu dienu spaida mirguļojošus sūdiņus feisbukā.
Nespēj pat tik daudz kā atvērt cvk.lv vēlēšanu rītā, kafiju dzerot palasīt.
Man ir tāda aizdoma ka ir izplatijies kaukāds neiro vīruss, kā iedarbība ir izraisīt sāpes kad lumpenis mēģina domāt vai lasīt. Toties netraucē skatīties mirguļojošas bildītes feisbukos un spēļu automātos!
Un ko vispār nozīmē “papīri kārtībā”. Nav runa par papīru kārtību, bet par lietas būtību. Ir ārkartīgi grūti nomaskēt būtiskus iepirkuma nolikuma pārkāpumus, vel vairāk – visas IUB sūdzības ir publiskas. Attiecīgi, ja jau Luņķa paziņa visu izdarījis pareizi, tad lūdzu, IUB sūdzības numuru studijā, lai tauta pacepjas.
Tā patās, ja domes konkursā nepiedalās vai nu Birojiņš vai LDC, tad otrs dod mega zemas cenas, jo abi vnk metās ar naudām, lai palīstu apakšā. Un ja LDC un Birojiņš nav pirmajā trijniekā, tad konkursu atceļ un maina nolikumu. Jābūt debilam, lai šo nepamanītu.
Vismaz ir kaukāda iespēja ka viņiem ir “kaukas uz vietas”. Nav runa par profesionālu konsultāciju, tīri sastāvdaļas. Ieej un nopērc, pac saliec.
Ļoti liela problēma valsts iestādēm ir rezerves daļu nebūšana. (Noliktava/Rezerve nav kā tāda)
Nesenie iepirkumi ir pareizi (daudzmaz)! Skuju man vajag 1€ lētāku Ateju, ja tas kantoris nevar pievest barošanas bloku pāris dienu laikā.
Un vel papildus, LDC trumpis ir Žeņa. Kautkas jāsaremontē – viņš prot.
P.S. Vispār būs incanti VZD… Datorspecu atlaida, tagad no Rīgas “outsŠrsēs”. Es gribētu redzēt kā ieradīsies pirmdienas rītā uz problēmu.
Preses relīzes