Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Reklāma › KARTINA TV LV – Русское Телевидение без антенны и кабеля
Piedod, ja aizskāru ar savu komentāru, tas, protams, bija tēlains pārspīlējums, jeb gudri sakot – hiperbola. Pēc būtības esmu latvietis, kurš nesaprot šo rusofobiju.
Man dzīvē daudz draugu ir krievvalodīgie, latviešu izcelsmes un pat arī cilvēki ar poļu un ukraiņu saknēm. Neredzu nekādu nolādētu starpību starp viņiem! Pat par Ukrainu runājot, nenonākam nekad dižās domstarpībās. Nezinu, kas tas par nacismu internetā valda, bet zinu, ka dzīvē viss ir daudz labāk. Gan manā kursā, gan darbavietā ir gan indieši, gan krievi un latvieši. Un zini ko? Viss ir ok! Dzīvoju Rīgā.
Nav ko radīt problēmas, kur tās nav. To saku rusofobiem, prokrieviskajiem, ksenofobiem un homofobiem. Lohi, mļe.
krievvalodigie
Kāda ir tava attieksme pret “krievvalodīgajiem”?
Tas ka pazīsti pāris savus kursa biedrus, ar slāvu izcelsmi – nenozīmē ka visi viņi ir tādi! Kreisi noskaņoti “krievi” (sauc kā gribi) ir ļoti daudz, lai to varētu uzskatīt par valsts mēroga problēmu. Pajautātu jamiem, ko viņi domā par mums, pamatiedzīvotājiem, pilsoņiem – ne retais pateiktu “Suki latiši”… :> Un būtu tiem pabarabana – vai tev zināmi cilvēki ir krieviski runājošie, vai indieši!
Uz provokatorisku saturu ir jāskatās tieši šādi -un ne kā savādāk. Ja nebūtu sekotāju, atbalstītāju – šādu saturu šeit neviens i nemaz nemēģinātu izplatīt.
Un būtu jau labi, ja nomainoties paaudzei izzustu šāda suga. Bet diemžēl, domājams, ka pat vēl pēc 3 paaudzēm 9. maiju atzīmēs pie savienības celtā totēmstaba lielas tautu masas cilvēki kuriem nav it nekāda sakara ar “uzvaras svētku” vēsturi.
Par pierobežām – tur nav vainīgi mūsu krievi, bet mūsu TV apraides sistēma.
Ja esi normālā sabiedrībā, kur nav urlas, kas pie visa vaino latviešus, tad tur vairs nebūs “pāris normālo krievu”. Ticu, ka pat šajā portālā ir kāds krievs vai cilvēks ar dziļām krievu saknēm, taču kurš nav tāds lohs, par kādu jūs cenšaties tādus pataisīt. Man ir nācies runāt un kopā veikt darbus ar neskaitāmiem krieviem/krievvalodīgajiem, nezinu ar kādiem cilvēkiem jūs visi tiekaties, bet man jūs visus ir žēl. Vismaz es personīgi nezinu nevienu prokrievisku krievu, lai gan kas zina, varbūt kāds tāds ir iekšēji, bet neizrāda, taču tajā pašā laikā es zinu vairākus naciķus, kuri propagandē “pareizos uzskatus” un “pareizās vērtības”. Vemt gribas.
Kādā veidā Krievija mūs var censties novardzināt? Radot nesaskaņas, kurās galveno lomu ieņemtu prokrieviskie aktīvisti un mūsu pašu naciķi. Krievvalodīgie pie mums ir ļoti daudz, pāri pa 30%, bet jārēķina, ka ir vēl ~200 000 nepilsoņu, kas ir liels cipars. Š eit bez tolerances neiztikt.
Nesaku, ka provokatori ir balti un pūkaini, viņi ir tautas kūdītāji, bet veselais saprāts jebkurā nācijā Latvijā ir stipri dominējošs.
hvz
Ir nepieciešams izvairīties no histēriska nacionālisma vai šovinisma un jāspriež loģiski, radikāļi būtu automātiski jāizstumj tas stiprinātu mūsu sabiedrību un nedotu augsni provokācijām.
Kas attiecās par politiku, par to reālajā dzīvē labāk nerunāju, jo ir viegli sastrīdēties, cilvēki ir dažādi, katram ir savi uzskati, bet tas netraucē mums komunicēt un līdzas pastāvēt.
Naciķiem iesaku patusēt kopā ar amīšiem, jeb jeņķiem, šamēju šovinisms lien ārā tā, ka maz neliekas (ir tikai viens dievs /Amerika/ un Muhameds /prezidents/ ir viņas pravietis) – pavērojiet kaut vai kiberattīstības tendences, lai gan tur lielākoties pie vainas ir pašu bāleliņi – dirsā līdēji bez ziepēm.
Poļu svētkus nezinu vispār, krievu svētkus nesvinu. Uzskatu sevi par latvieti, svinu latviešu svētkus un Latviju vienmēr esmu uzskatījis par savu dzimteni un mājām.
Redz, mani vecāki sen pieņēma to, kur dzīvo (jā – padomijas laikā) un prata abas valodas. Es protu jau 3, ceru, ka mani bērni pratīs jau vismaz 4.
Un, piedodiet, ja DIVDESMIT gadu laikā nespēj iemācīties otru(valsts) valodu – tur nav runa par nacionālismu, tur jau ir runa par mentālu atpalicību un izteiktu nespēju.
Parādiet man kaut vienu apbižotu “krievu”, kurš prot un spēj komunicēt latviešu valodā!? Visa pamats vienmēr ir un paliek – valoda, ar visām no tām izrietošajām turpmākajām sekām…
P.S. Mēs visi esam zemieši! (ja nemaldos (c) Evers)
Nezinu, kā ar jeņķiem bet nu britu tūristu kultūra pie mums ir plaši pazīstama, dzērāji, mīzēji plikām dirsām skraidātāji un letu mauku tīkotāji. Nupat, vakar, ziņās stāstīja par NATO jūrnieķeļu uzvedību Ventspilī. Ideāla saskarsme, dabūja pa muti, ka nograb.
Presi nelasu, bet ticu, ka neko labu jau tur neraksta. Manuprāt vietējie гавноеды, kā limbermans osipovs, girss, ždanoka un viņiem līdzīgie ir labi piebaroti kremļa izdzimteņi, kas skalo cittautiešiem smadzenes un kurina naidu starp tautām. Bet nu tādēļ jau es nesākšu nīst cittautiešus un krievijas iedzīvotājus un izgāzt žulti pār viņiem. Ar ko tad es atšķiršos no tiem mērgļiem?
Atcerieties, ka kādam ir izdevīgi šie kašķi. Vai Tu vienā pusē, vai otrā – sauklis viens… “mēs esam par mieru… kādu redzu es… tie, kuri man nepiekrīt, jānošauj”. Cik viegli sašķelt sabiedrību…
Skumji!
Preses relīzes