Nets protams strādā, jo networkos ir norādīts iface eth0 dhcp, laikam no instalatora darbošanās palicis.
Nākotnes Linux distrās būs netam jāvienojas klāt manuāli? ifconfig esmu apguvis tā ka varu palietot bez manpages, bet iwconfig gan vel nedaudz baida.
Vai kādam ir labas atsauces par WicD pēdējā laikā?
Intels raksta pats savu opensource tīkla menedžeri- connman, tajā vari ieskatīties. Ja kādreiz lieto kautko ar systemd, ir arī netcl.
Wicd vairāk ir domātes tieši wi-fi un netbukiem. Cik pirms pusgada skatījos, tad smuki vpn’u nokonfigurēt nevarēja.
Samtimuraj, tu arī uzliki vbox pakas, lai tev viss smuki strādā, vai nē ? Uz guest’a ? Man problēmas ar vbox nav bijušas.
No instal-fleškas līdz desktopam ir 15-30 minūtes, viss atkarīgs no pieejamā interneta ātruma. Arčš kā distra ir kudiš labāks priekš desktopa/laptopa kā jebkas, kas nāk jau sapakots.
Ir aur’s, kur ir viss ko vajag un vairāk.
Iebootoju to ISO, skatos – nekā. Pagooglēju kas jādara – izskatās pēc murga. Nu ja man ir stundām jāmeklē normāls apraksts, un katrs instals jātaisa ar rokām, tad neredzu jēgu tam Archam. Ta jau var kompilēt arī savējo un tā…
Jā, nav klik-klik-next-next, bet beigās tu esi sainstalējis tieši to, ko vēlies.
Ja gribi, vari sainstalēt bāzi un uztaisīt instal imedžu tai sistēmai un instalē cik mašīnām vēlies.
Nav jau arch’s domāts serveriem, domāts lietotājiem. Vari lietot pēdējo gnome, pēdējo iksfeisu, i3, whatever. Arch’s arī ir vienīgā distra, kas lieto systemd un ir lietojama. Fedora not withstanding. Gribi sapačotu kerneli, ņem, lieto. Nu jā, atgādina jau paškompilētu os, tik tā paškompilāicja ir vienkāršota un no offic repo nāk viss jau nokompilēts. Aur’ā viss, kas ir open-source pārsvarā nāk kā kods, pats kompilē.
Preses relīzes