Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Ķīna nobloķējusi Twitter
“Visa ķīniešu Twitter komūna gandrīz eksplodēja no dusmām”, komentē Pekinas tehnoloģiju kritiķis Kaisers Kuo, “tā šeit ir daļa no dzīves. Ja kaut kas mani pārsteidza, tad tas ir tikai ilgais laiks līdz šim notikumam…”
Ceturtdien būs Tjaņaņmeņas slaktiņa 20. jubileja. 1989. gada 4. jūnijā tanki pārbrauca pāri Tjaņaņmeņas laukumam, lai nomierinātu lielās ļaužu masas, kas pulcējās strādnieku un studentu protesta akcijā. Jāpiebilst, ka Ķīna nekad nav publicējusi represijas upuru vārdus, un slaktiņu viņi klasificē kā kontrrevolūciju.
Citi cilvēki ziņo, ka nevar piekļūt Windows Live, kurš nodrošina arī e-pasta servisa Hotmail darbību.
“Tas ir tik nomācoši… Tagad es Ķīnā jūtos tāpat kā Irānā.” komentē ekonomikas profesionālis un aktīvs Twitter lietotājs Š anhajā, atsaucoties uz Facebook bloķēšanu Irānā.
Atgādinām, ka Twitter ir t.s. “čivināšanas” serviss, kur katrs lietotājs var atstāt līdz 140 simboliem garu vēstījumu par to, ko pašlaik dara.
Atcerēsimies, ka Ķīna martā, pēc tam, kad tika publicēti Tibetas slaktiņu video, nobloķēja piekļuvi Google piederošajam Youtube.
Ta bez tā twitera jau vēl cilvēki varizdzīvot, bet ja Windows live nobloķē, ta gan i sūdi, ja nevar pat epastam piekļūt.
Kāds winšit live ir sakars ar epastu ? Wow, mikromīkstais ir uztaisījis epastu, bet tu jau vari paņemt jebkuru normālu epasta serveri, piereģistrēties un nokonfigurēt savu klientu, ne ar ko neatšķirsies.`
“Jāpiebilst, ka Ķīna nekad nav publicējusi represijas upuru vārdus, un slaktiņu viņi klasificē kā kontrrevolūciju.”
(“China has never issued a death toll from the crushing of what it calls a “counter-revolutionary” conspiracy.”)
nu ja, tur tiem visiem putninji ir, tas ir skaidrs…
nesaprotu sjitaadu tieksmi uz vuaarismu.
Tulkojums shim cilveekam parasti klibo + vinjsh vel izdomaa pats savus faktus. Samierinies 🙂
Tev iipatneeja sapratne par lietaam 🙂
Es vispār nesaprotu to, kā twitter var radīt azardu ko postot…
+1 , Tā jau ir dzīve internetā un atkarība, prātīgāk ir kautvai kautkādu dienas izvilkumu blogā rakstīt un miers
Normāli cilvēki twitter gluži neizmanto tikai, lai rakstītu, ka “tagad eju uz podu”, “braucu mazgāt zeķes”. Twitter ļoti ērti var izmantot informācijas iegūšanai, kura būs krietni ātrāka par n saitu apskraiti vai RSS pētīšanu.
man biezji sanaak mekleet dazjaada veida info ieksj interneta. vai tu nevareetu man, mulkjim, pastaastiit siiki un smalki, KAA TIESJI AATRI VARU ATRAST sev nepieciesjamo informaaciju twitteraa? O_O
aizmirsu piebilst – es neesmu indigo un ar telepaatiju man ir probleema…
ps. cik dafiga noderiigas info
vienkaarsji sjokaa….
[img][img][img]
Mļē pret trakumsērgu tevi laikam potēja?
Normāli cilvēki twitter gluži neizmanto tikai, lai rakstītu, ka “tagad eju uz podu”, “braucu mazgāt zeķes”. Twitter ļoti ērti var izmantot informācijas iegūšanai, kura būs krietni ātrāka par n saitu apskraiti vai RSS pētīšanu.
man biezji sanaak mekleet dazjaada veida info ieksj interneta. vai tu nevareetu man, mulkjim, pastaastiit siiki un smalki, KAA TIESJI AATRI VARU ATRAST sev nepieciesjamo informaaciju twitteraa? O_O
aizmirsu piebilst – es neesmu indigo un ar telepaatiju man ir probleema…
ps. cik dafiga noderiigas info
vienkaarsji sjokaa….
Nu bet ļoti elementāri – tu vari ērti un ātri uzzināt, ko e.j. kad dara, kad iet nolikt kluci un tādā garā – vai nav lieliski? 😀
Preses relīzes