Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › Aptaujas › Ko vajadzētu modernizēt Notepad v.3.0?
Web Typography Sucks
Ja gribi idejas, tad meklē šeit :
Un vispār, radās jautājums : kāpēc tu meklē blogu dizainus ? Kurš tad tasiīs foruma layout’u ?
P.S. Ne viena vien gara siekala iekš deviantart.com ir tecējusi.
šeit
Es ilgii blisinājos virsū un domāju kā to var ieļaut atvērta topika skatā …
Nu manā galvā tas tiešām ir domāt ielādēt dinamiski (XHR).
Bet arī tas ir diezgan neveikls risinājums .. idejas ?
Kas atticas uz “aktuālākaisjaunākais forumā” , tad es tā pasmadzeņ oju, ka jaunākie topiki jau tapat foruma skatā būs redzami. Un tēmas kurās piedalās lietotājs (izveidojis vai komentējis) ir redzams augšā.
Bet nu tas vairāk attiecas uz “kādiem elementiem jābūt” nevis “kā tas izskatās”.
Un ja kādam tas interesē tas mana ideja ir tāda, ka nav vajadzīgs dalīt 10 topikus pa 30 kategorijām. To var nodrošināt ar tagiem.
Sākumā tiks sakodēts viss kaqp dizains un palaista V3, tad pēc kāda mēneša gaidīsim azazul skinu. Beigās būs divi skini: viens kā galvenais, otrs pēc izvēlnes. Lai būtu kompromiss, citu variantu šeit nesaskatu. Par sakodēšanu, uzņemos visu uz sevi, galvenais lai ir iedots html versijā.
Vienkārši te skaidrības beigās nebūs nekādas.
Lūdzu, ja vēl kāds grib sev speciālu skinu, ko arī citi varētu lietot, rakstam.
Man vajag zināt tikai kādas ir servera iespējas ..
mysql4 vai 5 ? php 4 vai 5 ? vai ir php-xmlwrite un php-xmldom ?
Būs pie reizes iespēja paknapināties ar savu iesākto CMS 😛
HMz, kaut ko no phpbb engine saproti?
Tāpat tu jauno versiju neliksi virsū vienā piegājienā. Demo hosts tev tāpat būs vajadzīgs.
Alfa.notepad.lv zilais
Omega.notepad.lv tavs
Tikai HVZ nezinu kā ar engine būs. Reāli var nokopēt visu engine un uzlikt tā, piem tavā versijā visu laiku ir defoltais tavs skins, zilā versijā atkal ir zils.
Š itāda sistēma man bija priekš wap izveidota.
P.S. Kas vainas PHPBB, ja māk sakodēt, prot uzlabot, un viss sanāk un padodās, TAD PASKAIDRO MAN LŠªDZU, KÄ€DA VELNA PĒC MAN TAGAD VISU VEIDOT UZ 0 ENGINE VAI ARĪVISU KODĒT UZ PIEM WP VAI JOOMLA.
Man phpbb darbojās ka freimworks, kad no tā bāzes varu visu, ko man vajag izveidot, varbūt tur neta veikalu neizveidošu, bet parastākās web lapu variācijas varu izveidot.
Nu manā galvā tas tiešām ir domāt ielādēt dinamiski (XHR).
Bet arī tas ir diezgan neveikls risinājums .. idejas ?
Vai lādēt visu lapas saturu ar XHR tomēr nav bišku hardkors? Kā būs ar kādas tēmas ielinkošanu? Cilvēkiem tomēr patīk vienkārši nokopēt un pamest linkus, tad atkal jāliek kaut kādu kopējamu “permalink”, kas sarežģī visu padarīšanu + kā ar SEO?Var jau būt, ka ir kaut kādas metodes, nezinu, pašam nav bijusi vajadzība/interese mēģināt visu lapu lādēt ar Ajax. Man jau liekas, ka to augšu vienkārši vajadzētu mazāku…
Varbūt sākumlapā ir lielais hedlains, forumā mazāks, nospiežot uz reģistrācijas u.c. linkiem, reizē ar tumšo krāsu, tas uzanimējas augstāks… nu nez, tādas ātrās domas…
Protams, kad pašam nav jātaisa, visu ko var izdomāt
Vai lādēt visu lapas saturu ar XHR tomēr nav bišku hardkors?
Patiesībā jau netiktu izmantots XML bet gan JSON. Un tas nav hardcors, jo patiesībā tā tiek atslogots serveris (ja to dara pareizi, nevis tā kā bija uztaisīts abos d*.lv portālos )
Kā būs ar kādas tēmas ielinkošanu? Cilvēkiem tomēr patīk vienkārši nokopēt un pamest linkus, tad atkal jāliek kaut kādu kopējamu “permalink”, kas sarežģī visu padarīšanu + kā ar SEO?Var jau būt, ka ir kaut kādas metodes, nezinu, pašam nav bijusi vajadzība/interese mēģināt visu lapu lādēt ar Ajax.
SEO tie atrisināts tāpat kā problēma ar “middle click” un mobīlajiem pārlūkiem .. ir links, kam ir href’s ar reālu linku un uz body ir event’s, kas skatās vai nav kāds onclick’s un taga (google : even bubbling).
Kas attiecas uz linkiem, tad, to var atrisināt tāpat kā iekš deviantArt (un citur .. izpīpēju šito variantu liekas pirms 2iem gadiem) , ka tiek ielādēta lapas statiskā daļa un tiko kā ir pabeigta augša, JS apskatās vai links nesatur ‘#kautkas’ (saukts par hash’u), ja tādu atrod, tad tiek pieprasīts serverim papildus infu.
Man jau liekas, ka to augšu vienkārši vajadzētu mazāku…
Varbūt sākumlapā ir lielais hedlains, forumā mazāks, nospiežot uz reģistrācijas u.c. linkiem, reizē ar tumšo krāsu, tas uzanimējas augstāks… nu nez, tādas ātrās domas…
Tad tā animācija būtu vajadzīga arī pārslēdzoties no ziņ ām uz forumu, kas būtu diezgan kaitīgi, jo vairs nevarētu ielādēt “statisko” lapas daļu.
Protams, kad pašam nav jātaisa, visu ko var izdomāt
” If you want something done right, do it yourself. “
Varbūt būtu gudrāk paņemt labāko no kaqp un azazul piedāvātā un apvienot to vienā super-duper skinā, un tad kopīgiem spēkiem mesties to realizēt?
2 mēneši nav ilgs laiks, jārēķinās ar to, ka cilvēki strādā/mācās, un nevienam nebūs laiks 24/7 sēdēt pie šī projekta…
Kā jau minēju iekš #117
Case & point :
Azazul un kapq kodē no nulles – pie tā (paša roku darba) arī pieturēsimies. Būtu ļoti jauki, ja arī citi iesūtītu savus priekšlikumus.
Teikšu tā – sākumā biju noskaņots atbalstīt kapq priekšlikumu, bet pēc vairāku dienu pārdomām vairs neesmu īsti drošs…
Kāpēc? (jeb uztveres/domāšanas koncepts):
* kapq veidotais dizains ir pierasts (jau līdzīgs citiem portāliem – cits dizains, bet doma tādi pati).
* Rezultātā azazul dotais priekšlikums pakāpjas nost.
* Arī blogveidīgais izskats (azazula veidotais) piesaista bloga efektu, tāpēc negribas ņemt to kā portālu.
* / vairāku dienu pārdomas – rezultātā smadzenes sāk aprast arī ar azazul piemēru /
Rezultāts: katram ir savi plusi un mīnusi, tomēr azazul priekšlikums ir svaigāks un radošāks – kaut kas radikāli savādāks!
Protams, tur vajadzētu pielabot un varbūt ko pārkārtot.
+ Foruma skats man nepatīk…gribētos tomēr vairāk sadaļas, kur zortēt topikus…. (Bet to visu var labot un dizainiski pielāgot, lai nav jāskrullē uz leju + lai nerastos apjukuma (piebāzta) sajūta.)
+ Nebūsim atkarīgi no phpBB (fox gan te bļaustīsies), bet ticu, ka azazul spēs izveidot ērtu, ātru un kvalitatīvu lapu.
Tāpēc šobrīd balsojot – savu balsi atdodu azazul`am => +1 (tas, protams, nenozīmē, ka nevēlos redzēt arī turpmākos kapq projektus – konkurence veicina attīstību un rada jaunas idejas/priekšlikumus)
Piemēram datuve.lv forumā sadaļas ir saprotamas, bet šeit, piemēram, zem “Software” atrodas:
– Interneta softi
– Pārlūkprogrammas
– Internets, P2P un Serveru programmatūra
Nav nekādas vēlēšanās minēt, kas kur atrodas, gandrīz jebkuru ar internetu saistītu tēmu var pabāst zem jebkuras no šīm kategorijām. Tie jau ir drīzāk tagi, ne kategorijas…
Preses relīzes