Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Raksti › Mans viedoklis par grautiņu Vecrīgā (13.01.2009)
Latvijā kas tāds vispār pirmo reizi notiek. Mūsu tauta vispār ir pelēkās peles, iesitīs pa vienu vaigu, pagriezīsim otru vaigu. Skumji.
Biju tur klāt, redzēju to visu klātienē. Redzēju, kā “Latvijas Balzama” veikalu urlu bars laupīja, nejauši tiku pa vidu policijai, protestētājiem un akmeņu krusai… Ieguvu savu daļu adrenalīna (es gan tikai skatījos uz to visu, nepiedalījos).
Nespēju saprast vai logu izsišana visām mājām, kas bija pa ceļam, bija vajadzīga?
Tāpat izjūtu nožēlu, ka cieta uzņēmēji, kuriem tāpat grūti iet. Izsistos stiklus par baltu velti neviens tak nestiklos atpakaļ.
Jutu līdz policistiem, kuriem bija jāstāv pret apdullinoši skaļo pūli, jāpacieš lidojošos priekšmetus un brīdī, kad kādu aiztur, jāciešas… jāciešas, lai kādu akmens metēju nenosistu ar steku.
Pie tam nesaskatīju nekādu jēgu viņiem lauzties iekšā Saeimas ēkā. Politiķi tajā laikā sēdēja savās siltajās mājās un skatījās pasākumu pa televizoru (ja vien viņiem tas vispār interesēja).
Domājiet līdzi, ko darat, cilvēki!
P.S.
Viss kas notiek, notiek uz labu. Tā ir. Varbūt tagad beidzot tiksim sadzirdēti. Bet no otras puses, kādēļ plēsties? Vieglāk ir pārvākties uz dzīvi citā valstī, nekā tikt sadzirdētam šeit!
Ilgmārs
Gribējām kā labāk, sanāca kā vienmēr.
Atbalstu šī pasākuma ideju, arī pats pasākums norādītajā laikā ir pelnījis manu uzslavu, bet tālākais izpildījums, manuprāt, bija veltīgs. Lai gan man grūti saprast tādu, kas zaudējis darbu un Rīgā maksājam rēķini.
Kā bija ar skaidro prātu
Bet videoierakstos redzēju arī cilvēku maskā laupam “LB” veikalu – tātad bija arī tādi, kas bija speciāli gatavojušies (vai gatavoti).
Izgāzt niknumu pret Saeimas namu – tas saprotams, bet ko vainīgi apkārtējie nami un veikali? Tādus patiešām jāsoda un pienācīgi.
p.s. tikai manas domas.
p.p.s. cilvēkus maskās redzēju jau pašā sākumā, tas jau tad likās nedaudz aizdomīgi, policija gan neizrādīja nekādu interesi par viņiem, teorētiski jau nav arī pamata… Nu neko, nākamreiz pievērsīs. ;]
Manas džuses brālis sargāja saimu ,sēdēju pie teļuka ka pielipis ,baismīgi es ceru vainīgie tiks sodīti kā nākas! Protams kādreiz jau tam bija jānotiek…
Dzirdēju kaut kāda LNT šovā “Pēdējais Latvietis lidostā izslēdz gaismu aiz sevis” 🙂
Manas džuses brālis sargāja saimu ,sēdēju pie teļuka ka pielipis ,baismīgi es caru vainīgie tiks sodīti kā nākas! Protams kādreiz jau tam bija jānotiek…
Ticu, es vakar negribētu būt policistu vietā. Viņi tak ar ir tikai cilvēki. Pie tam viņi nav vainīgi, ka mums valdība nav tā labākā…
Kādēļ ar tiem nekas netika mainīts? Vaitad aizgāja nepieciešamais skaits cilvēku? Likumīgi negas nebija iespējams mainīt.
Vaitad es kļūdos?
p.s. Strap citu vsp pēc videoierakstiem ir reāli noķer tos vainīgos, kam bija daļēji aizsegta seja, kad laupīja LB veikalu? Pieņemot to, ka viņi agrāk nav bijuši sodīti.
Nu neticu, ka visi LV drošības struktūrās ir tādi mērkaķi (aka excel puchers), ka viņi neko nebūtu varējuši atrast, ja vien būtu pietiekami vēlējušies.
+ neticu, ka visi tie, kas uz šādām aktivitātēm kādu aicināja, būtu izmantojuši torpark vai dajebko līdzīgu.
Gari laikam aizrunājos, bet doma irt tāda, ka neatbalstu to, ka bija jācieš cilvēkiem tajā visā, taču viennozīmīgi kkas sen jau bija jādara! Var protams mierīgi protestēt, bet kā jau te teica NEVIENS parastos protestos neklausās un neņem par pilnu. Parasts protests ir parasta lieta un neviens tam nepievērš uzmanību. Var protams neiet uz darbu, kā kkur nesen vēl dzelzceļnieki ārzemēs to darīja, bet kur lai neiet tie, kuriem ģimenes, bet nekādu iespēju atrast darbu, jo valsts tikai visu grauj un likvidē? Tā vietā, lai valsts tagad veltītu visu uzmanību vainīgā meklēšanai būtu labāk sākuši meklēt saknes, kāpēc tas vispār notika, jo ja valstī viss būtu sakārtot tas nenotiktu! Bet ja arī meklēt vainīgos, tad sākt meklēt vainīgo pie tā, kāpēc tūkstošiem cilvēku zaudē darbu pēc rūpnīcu likvidēšanas un vainīgo no kura algas atskaitītu tagad katram darbu zaudējošam cilvēkam!
P.S, ja kāds to visu izlasīs, tad pacietība vecīt tev laba! (vai arī versija nr, tev galīgi nav ko darīt! :D)
DMG. Cukurfabriku slēdza ciet, jo kompensācija daži milijoni bija. Bet rezultāts? It nekāds Grobiņa-Priekule ceļu salaboja tikai 200m garumā. Un atlaistie strādnieki saņēma minimālu kompensāciju. Un tālāk? n-tie tūkstoši lati izdoti bezdarbniekos, lai šiem, padomju laiku cilvēkiem, iemācītu kaut ko mūsdienu darba tirgum noderīgu. Darbu neizdodas atrast, paņemts tiek kredīts, cerībā, ka vēlāk darbiņš būs….. Un tā tālāk ķēdītē. Tā ar visiem darbiniekiem, kurus uzņēmumi atlaida.
Ta pietiks te murgot. Ja vel Liepajaa mechi ar laiku nogremdes. Bezdarbs ir totals. Un tie kas te plurks, ka krize ir tikai galvaa ir pamatigi idioti, jo reali, ja esi pieradis dzivot pie senciem, etc, labi, par neko nedomajot, darba ir utt… tad viss liekas nenozimigs lidz bridim kad visa kede neskar tevi pashu. Bus ka senos laikus, Lielas gimenes saimes un sedesim visi pie putru katla.
+ neticu, ka visi tie, kas uz šādām aktivitātēm kādu aicināja, būtu izmantojuši torpark vai dajebko līdzīgu.
Man liekas, ka Latvijaa ir tikai viens tads IT policis, kad bija ta File.lv lieta, tad sams tur ari runajaa, latvijaa vel IT drosibas lietas nav attistitas.
P.S. Tas ir tikai manas domas, kas sobrid uz sitienu ir prataa.
Preses relīzes