Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Microsoft aizstāv IE uz 250 lappusēm
Microsoft šai dokumentā pamato, ka Internet Explorer 8 vairs nav dominējošais interneta pārlūks ne pasaulē, ne Eiropā, līdz ar to nekāds konkurences likums nav pārkāpts.
[imgr]W3school43,3%46,5%
Savukārt Opera Software statistiķi apgalvo, ka IE daļa Eiropā joprojām esot ap 85%. Tieši Opera ir tā, kas ierosināja EK aizliegt izplatīt IE Windows sastāvā un ļaut katram datorlietotājam izvēlēties interneta pārlūku pēc savām vēlmēm.
Sīkākas dokumenta detaļas netiek izpaustas, bet zināms, ka šai sakarā būs Eiropas Komisijas noklausīšanās, kura plānota maijā vai jūnijā.
lai nu kā, bet man prieks ka EK mēģina apspiest microsoft monopolu, kas mazinās 🙂
P.S. Reāli IE izmešana no windblouz izpaustos faktā, ka nekur apkārt nemētātos zilais e burtiņš – padomājiet, cik daudz progu izmanto IE dzinēju. Ar nLite “aizvācot IE” tieši tas arī notiek – aizvāc ikonas. Es sākumā nahrenizēju arī IE dzinēju, bet es tolaik spēlēju cs 1.6 un man apnika ka piekonektējoties sterverim cs nokrita lejā lai MOTDs parādītos operā 😀
par to monopola būšanu var ilgi kasīties
es uzlieku xp, uzlieku ff, noņemu ie (var jau atstāt, tik kā defaulto uzlieku ff) un po ko tur eiropas komisija vai kads cits dara….
ko nespēj tādi monstri ka FF un opera
protams te lielākā daļa viedokļu ir no lietotāju puses ne no administrēšanas….