Sākumlapa › Forumi › Software › Internets, P2P un Serveru programmatūra › Mistika ar WLAN
Kas gan par problēmu? Heisā hopsā, WLANs iet un griežas. BET! Cilvēks aizbrauc pie sevis laukos, un nāniks! Nolēmu aizbraukt un pārliecināties – šoks, bet patiesi neiet. Visus rūterus ķer, bet konkrētās lauku bibliotēkas internetu – nekā. Tajā pašā laikā, citi datori (un pat mobilie telefoni to ķer bez problēmām).
Tālāk rīkojos sekojoši:
1) Vīrusi? Bling blang – NAV!
2) Sačakarēts konfigs, servisi u.t.t.? NAV!
3) Tīkla kartes draiveris? (neticami, ka tas pie vainas, jo citus WLANus ķer) Katram gadījumam sameklēju citus draiverus un pārlieku. Rezultāts – NAV!
4) Braucu pētīt bibliotēkas. Citu bibliotēku WLANs griežas kā puķe! Aizdomājos.
5) Vienu bezvadu rūteri pārkonfigurēju visos virzienos. Neredzamu nedabūju tā.., lai citi redz, bet šis laptops neredz.
6) Dodos pie “neredzamā interneta” ciemos ar Linux live CD. Bladāc!!! Internets iet! Sapriecājos un dodos darbos.
7) Bakupoju datus, Format C:, win, optimize u.t.t. Gatavs! he he… mistika, bet problēma saglabājas!
Nu ko! Idejas, Ieteikumi?
Pirms meklēju un lieku citu wlan karti, nolēmu padalīties “mistikā”. Varbūt kāds saskāries ar ko līdzīgu? Pats esmu visdažnedažākos brīnumus redzējis, bet kas tāds.. pirmo reizi.
P.S. Win XP
tomēr pirms tam pamēģinātu atjaunot, jeb uzstādīt vecākus tīkla kartes draiverus, nekur citur itkā vainai nevajadzētu būt..
īsti draiveru uzbūvi neizprotu, bet apmēram zinu ko viņ š dara – tas norāda kā dzelzim strādāt, vadīt iekārtu.. vienkrārši secinu, ka draiveris nekorekti vada iekārtu. varbūt konkrētajam rūterim ir nesaderība ar windowsa draiveri?
ps es neesmu piemirsis, ka runāju ar lietpratēju 🙂
pie reizes sniegt draudzīgu roku bibliotēkai & atjaunot, downgreidot rūtera firmwāri?
edit
iespējams windowsa draiveri neizmanto wifi tīkla kartes resursus pilnvērtīgi & dators vienkārši fiziski ir pārāk tālu no rūtera? man kaimiņ iem tā pat bija ar macbooku. mans vecais lapsis manu wifi rūteri atrada bez problēmām 5/5, bet viņ iem konstanti turējās 1/5, reizēm pat radās problēmas uzķert signālu..
“vakarā bezvadu internetu rādījā, šodien vairs nerāda”
to sapratu kā – viena vietā rāda, citā nē. piemērs – staigāji pa bibliotēkām – visur ir, bet tur kur vajag – nav 🙂
varbūt dzelzis mirst nost, jeb kaut kur rodas nekontakts? mēģināji pārspraust wifi tīklakartes vadus? lai arī diez vai tas būtu pie vainas, ja citur nets nepārtrūkst.. jeb tikai sagadīšanās? cik ilgi “izmēģināji” netu ar linuxi?
te nedaudz atšķirās simptomi, bet pamatā tas pats vien ir.. varbūt radīsies kāda jauna ideja:
kad uzinstalēji windowsu, saliki visus atjauninājumus, jeb tīri pēc instalācijas konektējies klāt?
Bļin.. un tādi jautājumi no Tevis pēc tam, kad esi jau n jautājumus uzdevis, pārprasdams manis pastāstīto? Kad jau likās, ka ierubīji, seko šis jautājums. Piedod… citi vismaz izvēlas iespēju paklusēt, jo arī ir neizpratnē… Bet Tu mēģini sagrozīt manus tekstus pa savam un tad saviem izdomājumiem mēģini rast atbildi ar tām metodēm, kas jau manā tekstā aprakstīts.
Preses relīzes