Sākumlapa › Forumi › Software › Internets, P2P un Serveru programmatūra › netapp + vmware
2) lai gan ar vmwari var uzbūvēt high-availibility sistēmu, izmaksas būs ļoti augstas, bet drošība pret krešiem viduvēja.
3) Klasteri nodrošina automātisku pārslēgšanos, bet tas prasa laiku. Varētu būt kādas 15 minūtes downā. Ja iet runa par datubāzi, tad labāk dublēšanu veikt ar datubāzes līdzekļiem, bet tad ir jāzina kāds datubāzes softs tiek lietots.
1. 3 failu serveri
2. 1 ftp serveris
3. 4 mysql serveri
4. 5 web serveri
5. zvanu ieraksta serveris
6. mail serveris
un veel ap 10 testweb serveru prieks softa dizaineriem.
Bet primaaraas protams ir mysql baazes.
Starp citu viss strada uz windows 2003.
Ja vēlies “downtime” tuvu nullei, tad ir jābūt dublētai PILNĪGI visai IT videi (ieskaitot swichus un citus sīkumus). Tas ir MEGA dārgs pasākums.
Klāsteris + normāla ārējā datu glabātuve ar RAID10 vai RAID6 + datubāžu reālā laika dublēšana ir gandrīz ideāls risinājums.
Virtuālajām mašīnām vari kaut katru nakti taisīt snapshotus.
Galvenais ir nepārcensties un visu pareizi sabalansēt, lai nerastos situācija, ka dzelži ir noslogoti ar paranojisku katra štrunta kopēšanu nevis ar savu primāro uzdevumu 🙂
Joprojaam planoju idealo bekapu sistemu, esmu atverts idejam.
Izskatās pēc kārtējā latviešu maksimālisma 🙂
Ieteiktu visu veikt soli pa solim. Noteikti ir jāsāk ar visu fizisko mašīnu virtualizāciju. Ja datu ir daudz un pirms tam nav bijusi kārtība, tad šis solis nenotiks ātri.
Nākamais solis varētu būt visu datu pārvietošana uz ārējām glabātuvēm (ja tas nav izdarīts).
Kad pimitīvais datu glabāšanas variants ir izstrādāts, tad var domāt par klāsteriem un citiem uzlabojumiem.
Taču viss ir atkarīgs no apstākļiem un jāsāk ar to, kas liekas pats “nedrošākais” posms visā IT vidē.
Var gadīties, ka tava priekšniecība, kad sāks šķirties no naudiņas, “pārtrauks” finansēšanu jau projekta vidū 😀 . Tas parasti gadās. Tāpēc katram veiktajam solim un uzlabojumam ir jābūt ilgspēlējošam un stabilam.
Atgādināšu, ka šīs ir tikai manas domas un es ar tām esmu apmierināts 😀 .
Taa jau biju ari planojis darit, bet jebkura gadijuma paldies par idejaam 🙂
Preses relīzes