Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › NLO
Manuprāt, viss tas, ko rāda TV par šo tematu, ir tikai lēts kičs vai psihopātu murgi….
Protams, tā kā cilvēkam ir raksturīgi sapņot – arī es labprāt skatos Sci-Fi filmas…
Jebkurā gadījumā: patiesība ir tur – ārā! 😀
+100
Š…emot vērā Visuma milzu apjomu un jau konstatēto planētu pārbagātību tajā, būtu muļķīgi noliegt saprātīgas dzīvības esamību tajā. Taču tieši šī paša iemesla dēļ diez vai mēs esam Visumā kaut kas īpaši unikāls, lai kā arī “ezotēriķiem” to negribētos. Da vispār ezotērika un ufoloģija kā ezotērikas atpumpurojums ir radušies tikai tādēļ, ka daži indivīdi nespēj pārdzīvot savu reālo maznozīmīgumu Visuma mērogos
Pilnīgi izslēgt citu civilizāciju intereses par mums faktu nevar, taču neko līdzīgu reāliem pierādījumiem
heh… esmu tehnokraatisks cilveecinjsj, arii vienmeer mekleeju logjisku izskadrojumu, tomeer nevienmeer to var atrast :>
… vienaa briidii no zvaigznes(1) LEENAAM saaka izplatiites gaismas kuulis(2) nedaudz iesliipi pret zemi. metu businju malaa,…
Savulaik tādas lietas bij redzējuši diezgan daudzi, arī no lidmašīnām, ut.t.t
Man viens pazīstams lāzeru un distanciālās zondēšanas speciālists dikti ieņirdza par to ažiotāžu, jo tā “brīnuma” taisīšanā viņš pats savu smadzeni un roku bij pielicis 😀
Tolaik viņš gan nedrīkstēja stāstīt, kas, kā un kāpēc, bet tagad esmu aizmirsis pajautāt.
prusaks: Ne jau visi tur ir šarlatāni, un ja tu skaties katru nedēļu, kurā “zadači” mainās, tad nu priekšstats rodas pavisam savādāks, katru reizi kaut kas jauns. Nu šaubos, ka tur viss teātris. Latvijā šādi cilvēki arī ir, un to nevar noliegt.
Personīgi neesmu sastapis nevienu ar tādām spējām, neviens paziņa arī nav stāstījis stāstus iz dzīves, vienīgais kur tādas lietas redzētas ir TV un tam es neticu. Iemesls kāpēc es tam varu neticēt ir vienkāršs – vēsture atkārtojas. Ja atceries faktu, ka viduslaikos tika dedzinātas raganas, tad tās pupu mizas te tiek nevis dedzinātas, bet rādītas visiem, jo šodien tā var nopelnīt. Pie tam tur tiek minēta iespēja nopelnīt 1 miljonu, ja aizbrauc uz ameriku un pierāda ka tev ir attiecīgas spējas. Kāpēc tas vēl nav izdarīts, ja jebkuram no cik sezonām ir tādas spējas? Atbilde ir vienkārša, viņi negrib lai viņus pārbauda zinātniski uzstādītos apstākļos, jo tad nav iespējas šmaukties.
Ticība ir vajadzīga tad ja nav pierādījumi, ja ir pierādījumi, tad ticība nav vajadzīga. Vienīgā problēma ka ticība tiek marinēta jau kopš dzimšanas un no kaut kā tāda ir grūti tikt vaļā arī tad ja ir pierādījumi. Kas kaitina mani, ir tas ka ticīgie nepieļauj iespēju, ka viņi var ķļūdīties, bet neticīgie brīvi maina domas, ja jauni fakti tiek atklāti.
P.S. Neuztver manus postus personīgi tēmētus uz tevi, es vienkārši raisu diskusiju. Es to saku jo, kad runa aiziet par ticību, tie, kuri kaut kam tic, sāk uztvert visu ļoti personīgi tendētu uz sevi, bet šeit runa nav par tevi kā indivīdu, bet par ticību “augstākiem spēkiem” un iemesliem, kāpēc mēs, kā civilizācija, ticam kaut kam ko neesam redzējuši.
Kas kaitina mani, ir tas ka ticīgie nepieļauj iespēju, ka viņi var ķļūdīties, bet neticīgie brīvi maina domas, ja jauni fakti tiek atklāti.
Š ī rindiņa man ļoti patikās! 🙂
Piebalsošu Vārnim – tā vietā, lai atspēkotu viņa “nepatiesos apvainojumus” tu vicinies ar savu e-krānu… neforši. Turklāt, no teksta: “Extrasenci ir, ir. par to ir daudz runāts un apspriests.” man neizdodas izlobīt zemtesktus; patiesībā, ne no viena tava teikuma man tas neizdodas.
Pastudē mazliet astronomiju un astrofiziku, kaut vai populārzinātniskā līmenī un tu ļoti ātri sapratīsi manu skepsi. Te ir runa par prātam netveramiem attālumiem un par vēl neaptveramāku randomu.
Mazliet piebalsošu prusakam – Amerikā ir “James Randi Educational Foundation”, šī bezpeļaņas organizācija ir gatav samaksāt 1 milijonu $ tam, kurš pierādīs kaut niecīgāko paranormālo spēju/parādību eksistenci. Iestādījums ir dibināts 1996. gadā un līdz pat šim brīdim neviens nav izcēlis “jackpot” – kāpēc?
Preses relīzes