Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Par Twitter rakstīto var iesēdināt cietumā
Pēc arestētā Žana Anlū Fernandeza (Jean Anleu Fernandez) domām, šīs bankas darbinieki un vadība bija korumpēti, tādēļ tā bija jāpārmāca. „Pirmais, kas ir obligāti jāizdara, ir jāizņem visa sava nauda no Banrural bankas konta, lai šī korumpantu banka nobankrotēâ€- tā Žans rakstīja savā Twitter lapā (niks Jeanfer
Kā paziņoja valsts prokurors Ženaro Pačeko (Genaro Pacheco): „Š ādi ziņojumi ir nelikumīgi, jo grauj uzticību visai Gvatemalas banku sistēmaiâ€. Žana Fernandeza advokāts uzskata, ka valsts cenšas no viņa aizstāvāmā lietas izveidot paraugprāvu, lai būtu precedents: „Nenoliedzami, prokurora teiktais nozīmēja: ja jums arī ienāk prātā uzrakstīt kaut ko līdzīgu, tad rēķinieties, kas ar jums var notikt… šādas akcijas ir virzītas, lai apklusinātu tautuâ€.
Kaut arī Gvatemalā ir daļēja diktatūra un demokrātija tur klibo, interesanti – cik ilgi jāgaida, līdz arī mūsu valstī aizliegs runāt jebko par bagātiem uzņēmējiem, politiķiem vai citiem ietekmīgiem cilvēkiem?
Pagaidām pie mums jebkurš cilvēks drīkst teikt, ko viņš domā par bankām, arī par valsts banku (protams, ja viņš nav atbildīga amatpersona – tad viņam jāpiebilst “IMHO”).
194.1 pants. Nepatiesu datu vai ziņu izplatīšana par Latvijas Republikas finanšu sistēmas stāvokli
(1) Par apzināti nepatiesu datu vai ziņu izplatīšanu mutvārdos, rakstveidā vai citādā veidā par Latvijas Republikas finanšu sistēmas stāvokli —
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām.
(2) Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja ar to radīts būtisks kaitējums valstij vai ar likumu aizsargātām personas tiesībām un interesēm, —
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām.
(3) Par šā panta pirmajā daļā paredzētajām darbībām, ja tās izdarītas mantkārīgā nolūkā, —
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.
(13.12.2007. likuma redakcijā, kas stājas spēkā 12.01.2008.)
Ja publiski aicinās vispār raut ārā naudu no visām bankām – tas jau apdraud valsts ekonomiku, un Drošības policija var sākt kapāties.
No otras puses – visas bankas ir savstarpēji saistītas. Ja tās knapi dvašo, tad arī vienas nogremdēšana var paraut līdz citas. Ne jau velti valdība tā pūlējās reanimēt Parex.
Un musināt es taču drīkstu uz ko gribu, kaut vai visiem lekt ārā pa logu – katrs pats izlemj ko darīt un ko ne.
Tā ir aicināšana uz pašnāvību. Slinkums caurskatīt Latvijas likumdošanu, bet šeit interesants raksts:
Likums to neaizliedz.
(NAIS 2.0 autors)
Tu aicini uz masu miesu bojājumiem, kas apdraud pat dzīvību. Domā pats…jeb ņem talkā juristu.
Neaicinu es uz masu miesau bojājumiem – es aicinu tikai visiem izlekt ārā no otrā stāva.
Tā jau aizdomājoties jāaizliedz arī aicināt lietot mikroviļņu krāsnis, jo idioti ieslēgs tās, neizņemot no krāsniņām rokas vai pat iebāžot tur galvu, lai online redzētu, vai ēdiens gatavs.
Tādēļ šis arguments neiet cauri.
Un pat ja tā – pofigu, es drīkstu aicināt uz ko vēlos – katrs pats izlemj, ko darīt.
Piemērs: Aicinu visus Rīgā pusnaktī izlekt pa logu!!!
Labāk ja netici par tām bankām… uzraksti kaut ko no tā, ko mēs te minējam kā aizliegtu 😉 Bet tā publiski un pasaku kur ir… es pārpublicēsu tālāk DP 😀
Tā jau aizdomājoties jāaizliedz arī aicināt lietot mikroviļņu krāsnis, jo idioti ieslēgs tās, neizņemot no krāsniņām rokas vai pat iebāžot tur galvu, lai online redzētu, vai ēdiens gatavs.
Tādēļ šis arguments neiet cauri.
Haļavas zemē amūrikā esot pat kāds kekss kaut ko sūdzējis tiesā par to, ka mikrenes lietošanas instrukcijā nav norādīts “nedrīkst bāzt kaķi mikrenē”.
Man bija ienācies katliņš ar instrukciju, ka vārot ūdeni tajā, rokas nedrīkst bāzt, jo pastāv iespēja aplaucēties 😉 Tas tieši pret iesūdzēšanu 😀
P.S. Wallaby atbalstu. Cenzūra suck.
Preses relīzes