Sākumlapa › Forumi › Mājas lapu izstrāde › Web veidošana un problēmas › Problema ar Dreamweaver CS5
problema tada, ka ieks dreamweaver CS5 splita radas visam ka vajadetu ari izskatities, bet kad atver index.php ieks wampserver, tad pazud header.
Kods:
un parnestais kods ieks headers.php
Kur varetu but problema?
2. Neizmantot tables
2. Neizmantot dizainam
Mācīties PHP vajag ar Notepad++ (vai analogu rīku) “vienā rokā” un PHP oficiālo manuāli otrā.
Tikai tā var iemācīties to, kas lācītim vēderā.
Plus – Dreamweaver un citi līdzīgi WYSIWYG rīki un ģeneratori ir “ka tik ir”, koda validācijai, optimizācijai kā arī vienotiem standartiem un uzskatāmībai netiek pievērsta pienācīga uzmanība.
Par pašu tēmu: visu kodu studijā, nevis kaut kādus izgriezumus. Pirmkārt, IMG tags ir nepareizs. Otrkārt, tam nevajadzētu neko mainīt, tāpēc problēma ir citur. Treškārt, nekā nevar saprast. Ceturtkārt, IMG tags ir nepareizs.
Ka IMG tags ir nepareizs??? Ja vins butu nepareizs, tad neraditos vispar neka, bet ieks html taks vins rada visu.
Enīvej, sāc mācīties HTML un CSS, PHP vēl tev par agru. Tad pārveido tabulu dizainu uz div un izvēlnes saveido ar ul li. Tici, tā vajag.
Citādi – konkrētā problēma ir tur, ka header.php/blocks/Header.jpg/blocks/img/“../img/Header.jpg”
(tie divi punkti priekšā nozīmē vienu mapi “uz augšu”)
NUKED
Par konkreto problemu esmu izmeginajis ari tadu variantu, bet neiet. Dreamweaver vel met ara An unknown error occured while discovering dynamically -related files.
Jamacas man vel daudz un dikti 🙂
edit: Pie tam vel splita un Live code uzradas ari pie sada raksata, ka headers ir vajadzigaja vieta, bet to neuzrada vienigi atverot lapu caur wampserver.
Liec tam Dreamweaver svētu mieru. Tas tikai jauc galvu un neļauj saprast, kas un kāpēc (ne)notiek. Arī man tagad 😀
Par ne-tēmu: jo katram tagam ir savs pielietojums. Tabulas domātas tabulu (datu) attēlošanai, bet listes (saraksti) – sarakstiem. Iepriekšējā HTML specifikācijā UL tags pat tā arī saucās – MENU.
DIV jau nebūt nav vienkāršāk (īsāk vienīgi), vismaz kamēr perfekti nepārvalda “box model”. Un arī tad dažādi CSS gemori sāk uzpeldēt dažādos pārlūkos. Bet šī jau arī ir tāda vienkārša lapa. Iedomājies, kāds izskatītos kods veselam portālam (piem., TVNET), taisīts ar tabulām iekš tabulām iekš tabulām iekš tabulām utt.
Vai tik nav tā, ka PHP jau tev neko neizvada tāpēc, ka viņam netiek teikts izvadīt (echo). Viņš grib tos tavus
Bet kur prikols, ka visur vins rada to header iznemot wampserver lapu? Izmeginajps ari echo liekot, bet nekas. Ja ko pamaina, tad vairs nerada ari citas vietas header, tad jau sanak, ka uzrakstits sobrid ir paeizi, bet kaut kur, kaut kas neiet kopa ar wampserver. Ne ta?
So visu ari macijos no vienas pamacibas un tur viss aizgaja. Ari daudas citas lietas esmu iemacijies no turienes, lai vispar saprastu par ko ir runa. Bet sis kaut ka neiet 😀
Ja pats WAMP darbojas normāli, tad jāiet visam. Un iekš PHP faila echo toč ir vajadzīgs, citādi tas tiks izpildīts, nevis izvadīts. Kā arī visu failu paplašinājumiem jābūt .php, nevis .htm vai .html. Nezinu toč vairāk, kas vēl var būt greizi.
Preses relīzes