Sākumlapa › Forumi › Hardware › Atmiņas (HDD, RAM, Flash) › Sata II disks
Notestē biosā un saglabā izmaiņas.
+ Jebkurš jauns disks ir bez failsistēmas, tāpēc windows tev viņu neatpazīst.
=> Ar Partition Magic vai gParted, etc uzliec failsistēmu (ticamāk, ka lieto NTFS) un noformatē pēc tam.
autoram> nekas savādāks kā IDE jau nav. tikai nav slave/master jumperu.
Pamēģini pieslēgt pie kāda cita datora, ja ir iespēja.
Kā tur bija ar to SATA1/SATAII jumperi? Tad disku uzrāda, ja viņš ir nepareizi iesprausts?
Ja nu galīgi netiec galā, aizej uz kādu salonu un pasaki, lai šamie pa kād 2 Ls pieslēdz to cieto klāt.
un kas biosā jāmain? vienīgais saistībā ar sata tur bija On board sata controller, bet nekas nemainās ir enable vai disable
Minēšu mātene kaut kāda Asrock?
Visupirms apskati jai jumperīši nav salikti abiem uz primary master etc. 🙂
Sāksim ar šito – pārvarēšu slinkumu un iepeistošu no cita foruma smailiju – [img]
msh – jā, kad pieslēdzu cietni tad iekš device manager pie SCSI and Raid controllers parādās jauna rindiņa ar jautājuma zīmi, tapēc draiveri laikam vainīgi.
kur man tad tagad dabūt tos draiverus?
mātesplate PCCHIPS M860, no mātesplates cd iebūtoties nesanāca, uzreiz met iekšā windowsā.
piedod, samuraj….°
blje, taalaak vairs nelasiiju, ibitiitmatos
ja tu esi dauns datortehnikaa, tad kakova hera tu kjeries klaat tam, ko nejeedz???!
tocj psc – un atbilzju sniedzeeji no taa pasja stropa….
matj, paarbaudam, vai biosaa vispaari sata supports iesleegts
(attention – sata nav taqs pats kas raid!!!!)
ja iesleegts, cietni biosaa JAAAUZRAADA, jo, ibio, tam cietnim ir pasjam savs bios!
bljedj!, kaada velna peec jaaskaidro kkas alnjiem?!
mees tacju pasji sev maizi no mutes raujam aaraa….
un citur izlasiju, ka shai platei nav uzinstaleeti sata draiveri, un tie kas ir diskaa tie nestraadaa, tikai kur lai es vinjus dabuunu?
1. HDD ir jābūt atpazīstams BIOSā, nekādiem draiveriem un nekādai OS vispār nav jabūt uz PC
2. Jebkurā BIOSā ir izvēlne IDE/SATA un vēl visādas papildizvēlnes par šo tēmu.
3. Kad atradīsi to vietu, kur ieslēgt SATA – viss būs štokos.
4. Ja neatradīsi BIOSā to – runāt veltīgi.
Ieteicu nofotografēt savu BIOSa izvēlni un iemest linkus uz bildēm. Gan kādam būs tāds pat vai līdzīgs BIOS un viņš pateiks kur ko spiest.
Es te daudz nečakarētos, 2 LS zobos un uz salonu prom.
Es pa 2Ls pat kafiju nevaru padzert :ooo: , bet tu pa saloniem staigā :0
Man Biosā nav kur uzlikt to sata supportu, to jau es pārbaudiju
Ja nav kur uzlikt, tad nav SATA 😀 Bet specifikācijās nez kāpēc ir 😀 Pat manai AN7 award biosa izvēlnē ir opcija eneiblot vai diseiblot SATA kontrolieri [kas ir atsevišķa mikrene uz mātenes], vecajai DFI mātenei bija stipri vairāk to fīču jo tur bija kontrolieris iekš southbridge.
un citur izlasiju, ka shai platei nav uzinstaleeti sata draiveri, un tie kas ir diskaa tie nestraadaa, tikai kur lai es vinjus dabuunu?
Ražotāja lapā, protams. Sata kontrolieris, btw, uzpeld tajā brīdī, kad tas ir eneiblots – nu vismaz uz normālām mātenēm. Ieslēdz to savu HDD uz SATA [nevis SATA2] vai arī izmet pa logu 😀
galvenaa izveelne
standart cmos setup
advanced setup
features setup
power management
pci/ plug n play setup
paareejos nefotograafeeju, jo tur tikuntaa neko gandriiz neko mainiit nevar
Preses relīzes