Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Serveris kā PC.
Man radusies liela neskaidrība.
Vai šo komplektu es varēšu darbināt kā speļu vai darba PC, neskatoties uz to ka tam ir servera plate,RAM un vēl proči.
Pamatplate: SERVER MB 5100SC S771 MATX
RAM: 2 X KINGSTON 2GB 667MHZ DDR2 ECC CL5 DIMM DUAL RANK
CPU: 2 X Intel XEON Quad Core E5405
GPU: ASUS RADEON HD4850 PCIE 512MB GDDR3
HDD: WD CAVIAR 250GB SATA2 7200RPM 16MB
Un kāds var pateikt kāda ir atsķirība starp serveri un PC dzelžos, un vai tie(servera dzelži) ar savu komplektu var atbalstīt vienādu programmatūru kāda ir uz PC, sajā sakarā es domāju OS.
P.S. Internetā par šo tēmu nekā daudz nav, tāpēc varbūt es ķlūdos.
Bet vai tas mani neierobežos izmantot programmatūru ko izmantoju uz parasta PC?
tev ar 4 kodoliem nepietiek?
Es domāju par nākotni, jo datoru pērku kā minimums 3 gadiem.
Spēlītes es jau nedzenāšu, bet gan centīšos kautko lipināt 3d un netikai.
apmēram 700 lati uz 8 kodolu darba zirgu ir naudas izmešana?
Un tad ko tu teiksi par macpro, boxx, nvidia quadro plex? Tā arī ir naudas izmešana, jo tur ir 8 kodoli un vairak nekā 4gb ram?!
protams, tie verķi NAV domāti spēlēm vai citiem niekiem, bet gan darbam ar grafiku.
Kodoli 3d renderēšana un video kodeksu kodēšanā ir pati būtiskākā lieta no kuras atkarīgs aprēķinu ātrums.
BTW QX9xxx procis ~3ghz maksā vairak neka mans komplekts kopā.lol
Tagad jau visi pamuljkji peerk quad cores saviem Auto Cadiem pat nezinot ka AutoCAD prot lietot tikai 1 kodolu.
Serverim ir savaadaak, katrs process griezhas uz citu kodolu, a procesu daudz, kautkaa jau paardala tas OS vinjus, sabalansee.
Ja ir tik jaudiigs kompis tad var uzlikt windows 2003 un vienlaiciigi gan kaa serveri darbinaat gan kaa darbstaciju, nekaadu probleemu. Bet ja rodas taadi dumji jautaajumi tad skaidrs ka serveri konfigureet neprot.
Piedevaam “nabaga” XP vispaar apjuks, kad shim iebaros astonjus un vairaak kodolus.
Pati galvenaa lieta: Vajag paarliecinaaties vai ir pieejami draiveri maatesplatei.
Ja tas ir servers, tad tam arii domaats un neviens iisti neizspringst draiveru rakstiishanaa prieksh XP… .
Arii vareetu buut probleemas ar uuberkrutajaam videokarteem.
Labaak jau atstaat visu kaa tas ir domaats un PC lietot kaa PC un serveri kaa serveri. Ne jau taapat tiek razhoti serveru un PC deelji.
Ak jaa, tikko uzmetu Intel maajas lapai. Taada maatesplate 5100SC NAV , Ir tikai SC5100 servera kaste, kur iekshaa var buut visaadas maatesplates.
Ak jaa, un kaa jau mineeju, Intelim nav draiveri prieksh XP, kur nu veel Vistas:
VAr ar sheit palasiities:
Preses relīzes