Serveris kā PC.

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Serveris kā PC.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
    Bunkurs
    Participant

Labdien!

Man radusies liela neskaidrība.

Vai šo komplektu es varēšu darbināt kā speļu vai darba PC, neskatoties uz to ka tam ir servera plate,RAM un vēl proči.

Pamatplate: SERVER MB 5100SC S771 MATX

RAM: 2 X KINGSTON 2GB 667MHZ DDR2 ECC CL5 DIMM DUAL RANK

CPU: 2 X Intel XEON Quad Core E5405

GPU: ASUS RADEON HD4850 PCIE 512MB GDDR3

HDD: WD CAVIAR 250GB SATA2 7200RPM 16MB

Un kāds var pateikt kāda ir atsķirība starp serveri un PC dzelžos, un vai tie(servera dzelži) ar savu komplektu var atbalstīt vienādu programmatūru kāda ir uz PC, sajā sakarā es domāju OS.

P.S. Internetā par šo tēmu nekā daudz nav, tāpēc varbūt es ķlūdos.

memorex
    Participant

Ja darbināsi kā mājas PC, tad kāda jēga pirkt servera komponentes? Strādās viss bez problēmām, bet ja gribi turēt serveri un tai pašā lietot to kasti, tad tur ar nekādu WD Caviar neies cauri, tas jau tāds value variants, ņem SAS diskus, ja jau pārējās sastāvdaļas sakarīgas.

Bunkurs
    Participant

Servera komponetes tādēļ, ka vēlos lielāku CPU jaudu darbam. Un pietam desktop plati ar 2 socketiem Latvijā neatrast. Esmu dzirdējis par tādiem kā workstation variantiem, kur izmanto jaudīgas serveru plates un dikti daudz RAMa.

Bet vai tas mani neierobežos izmantot programmatūru ko izmantoju uz parasta PC?

karnaiss
    Participant

tev ar 4 kodoliem nepietiek?

Bunkurs
    Participant

karnaiss wrote:

tev ar 4 kodoliem nepietiek?

Es domāju par nākotni, jo datoru pērku kā minimums 3 gadiem.

Spēlītes es jau nedzenāšu, bet gan centīšos kautko lipināt 3d un netikai.

memorex
    Participant

Pateikšu tikai vienu, psihs cilvēks, būsi laikam pirmais latvijā, kam naudu nav kur likt 😀 ,bet kā jau karnaiss minēja, tāpat neviens softs neizmantos to tavus 8 kodolus, un nākamgad (daļēji jau šogad beigās) mainās hi-end cpu gan arī sockets, tātad drīzumā iespējams arī būs kautkādas izmaiņas serveru sakarā. Tak vari paņemt piemēram 2x2GB un paliks vel 2 vietas, ja nu ar 4GB nepietiek. Visā tajā ko tu gribi panākt ir liela problēma, tu strādāsi ar desktop programmām, kuras tāpat neizmantos ntos GB ram un 8 kodolus. Iesaku paņemt QX9… procesoru, labu mātesplati, 4GB ram, un videokarti, galvenais ņem raptorus nevis parastos cietos diskus! Sanāks tas pasākums 2x ja ne 3x lētāk.

Bunkurs
    Participant

wtf?

apmēram 700 lati uz 8 kodolu darba zirgu ir naudas izmešana?

Un tad ko tu teiksi par macpro, boxx, nvidia quadro plex? Tā arī ir naudas izmešana, jo tur ir 8 kodoli un vairak nekā 4gb ram?!

protams, tie verķi NAV domāti spēlēm vai citiem niekiem, bet gan darbam ar grafiku.

Kodoli 3d renderēšana un video kodeksu kodēšanā ir pati būtiskākā lieta no kuras atkarīgs aprēķinu ātrums.

BTW QX9xxx procis ~3ghz maksā vairak neka mans komplekts kopā.lol

memorex
    Participant

Nu 700 latos tur nekādigi nelien, tikai tu jau liksi 90% ka XP vai Vistu, takā visam ko tu iepriekš teici nav nekādas nozīmes, man jau vienalga pērc ko gribi. Davaj gudriniek nopērc savu PC un uztaisam test, tu ar saviem 8 kodoliem es ar 4, bet no sākuma gribu SSD raid0, tad sapratīsi par ko runāju 😉

sm00x
    Participant

No 2*4 kodoli ir jeega tikai tad ja softs prot to visu izmantot.

Tagad jau visi pamuljkji peerk quad cores saviem Auto Cadiem pat nezinot ka AutoCAD prot lietot tikai 1 kodolu.

Serverim ir savaadaak, katrs process griezhas uz citu kodolu, a procesu daudz, kautkaa jau paardala tas OS vinjus, sabalansee.

Ja ir tik jaudiigs kompis tad var uzlikt windows 2003 un vienlaiciigi gan kaa serveri darbinaat gan kaa darbstaciju, nekaadu probleemu. Bet ja rodas taadi dumji jautaajumi tad skaidrs ka serveri konfigureet neprot.

grisha
    Participant

Straadaat jau taa kaste straadaas, atdeve gan nebuus taa labaakaa, jo servers ir domaats ddarbinaat klientu galu, nevis speeleet speeles uz vinja.

Piedevaam “nabaga” XP vispaar apjuks, kad shim iebaros astonjus un vairaak kodolus.

Pati galvenaa lieta: Vajag paarliecinaaties vai ir pieejami draiveri maatesplatei.

Ja tas ir servers, tad tam arii domaats un neviens iisti neizspringst draiveru rakstiishanaa prieksh XP… .

Arii vareetu buut probleemas ar uuberkrutajaam videokarteem.

Labaak jau atstaat visu kaa tas ir domaats un PC lietot kaa PC un serveri kaa serveri. Ne jau taapat tiek razhoti serveru un PC deelji.

Ak jaa, tikko uzmetu Intel maajas lapai. Taada maatesplate 5100SC NAV , Ir tikai SC5100 servera kaste, kur iekshaa var buut visaadas maatesplates.

Ak jaa, un kaa jau mineeju, Intelim nav draiveri prieksh XP, kur nu veel Vistas: https://downloadcenter.intel.com/Product_Filter.aspx?ProductID=606&lang=eng

VAr ar sheit palasiities: https://en.wikipedia.org/wiki/Server

https://en.wikipedia.org/wiki/Personal_computer

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā