Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Šifrētājvīruss Locky plosās pa Eiropu. Kā tas darbojas?
Man ir zināmi daudzi Kaspersky biznesa lietotāji un neviens ar Locky nav nokriptēts. Es jau augstāk komentāros skaidri uzrakstīju, ka tas var notikt, kad ir izslēgtas zināmas aizsardzības komponentes, bet dīvāneksperti jau nelasa. Tāpēc rekur pusotras minūtes video, kur ir nodemonstrēts kā Kaspersky tiek galā ar “nulle-dienu” kriptovīrusu un atliek atpakaļ nošifrētos failus ar to nešifrētām kopijām
Ahh, kādreiz atceros, varēja uzrakstīt desktop.ini failā bildes paču, bildi uzlikt kā hidden, pamainīt hidden files views un atverot C disku vaļā, tev vienkārši uzmetās bilde kurā rakstīts Vīruss 😀 Man kaut kā vairāk ir patikuši autoexet bat faili, vecos dosos viens pasaka, uzraksti dosā format c un būs tev ātrāks dators 😀 Vo tie bija labi laiki, kad vīrusi bija tīri izklaidei un no tiem varēja daudz ko mācīties, pa lielam arī pirms 15 gadiem pievērsos tieši programmēšanai, pateicoties šiem te nejaušiem disktetē atrastiem bat failiem. 😀
Preses relīzes