Sākumlapa › Forumi › Software › Cita programmatūra › Source control Windows videi
Vobšem, vajadzīgs kaut kāds “source control”, ķipa beidzot darīt normāli. Principā jautājums bezjēdzīgs, īpaši šeit un īpaši ja par šo tēmu ir jau pilni interneti. Vislabāk būtu beidzot iemācīties “git” un miers mājās, vai ne? Bet varbūt ir kaut kas pārbaudīts (uzsveru: pārbaudīts, nevis Googlē linku ieraudzīju) un vienkāršāks, priekš lameriem un sliņķiem, kam koderēšana nav dzīvesveids?
Aiziet, ļerkstam vaļā…
Patiesībā, vienkāršam git nepieciešamas tikai šīs komandas:
– git pull & git fetch
– git push
– git branch
– git checkout
– git commit
– git merge
Sāc ar šīm, rest will fallow. Gribi help, zini kā mani atrast imo.
Visi tātad teksts vai [autoģenerēts] XML. Vispār zagtajai XE7 ir iebūvēts Git supports, tikai es nemāku piedabūt jamo strādāt. Laikam esmu aizmirsis to reāli pieinstalēt, bet būdiņa IDĒ tāpat rādās. Jānozog jaunākā Seattle vai kas tur tagad ir moška.
Enīvej, mēģinu tagad SourceTree ar integrēto Git. Sakarā ar progresējošu roku un galvas smadzeņu puvi GUI > CLI. Paldies.
Tāpat pietiek darba 10-15 gadus vecu makaronkodu atšķetināt, padarīt 64-bit saderīgu un tikt vaļā no shotgun debugging, jo tas viss tika darīts laikā, kad pats šķitu sev gudrāks par Jēzu, bet skolmeistari… pirmkārt, es jamos neklausījos, otrkārt – paši zinat, kā jamie pieiet šim visam, t.i., galvenais, ka ķeksīts, mhh.
Git var Git GUI
Bet nu vajag vismaz tad arī vienu kaut vai virtuāli gitlab kasti kur glabāt versijas. ja nu nosprāgs dev dators.
GIT komandas vieglas.. git init; git add; git pull; git push; git commit -am; nekas traks. Un protams branch, tas ir galvenais, kam izmantoju GIT, viegli uzturēt projektam alpha, beta un final versijas un tik ik pa laikam merdžot līdz gatavajam risinājumam un stumt uz gala serveri.
Gitlab lietotāji imho ir mazohisti…
Š o, starp citu, es mēģināju, bet viņš piecpā minūtes grozījās un tā arī tālāk par Step 1 netika. Kaut kāda nelaba
sērga tie online setup. Gan jau ka GWX nevarēja atrast, hurr hurr. Offline diez eksistē?
Tfu, never mind, esmu debils. TFS negāja. VSTS, protams, viss ok.
It kā jau SourceTree is fine, bet palūrēšu arī šo… for science. MS dev rīki esot vienīgais, ko jamie vēl jēdz.
:/
Ko es tādu pateicu? :>
Also, Bitbucket server ala Stash. Maksā naudu, bet es jamo esmu nolietojis apm. 6-7 gadus. No problem. Gitlab Ruby velns? Lielākiem tīmiem upgrade ir so fucking fun…
Tu un @crow, ja ir vēlme provēt, šeit ir uber jauks jauns projekts – gogs.io. Demo repa (mirrors no Github)
@crow – neko nepateici. Žēl Tevis 😀
Un meh, kas tieši ir tajā kodā tāds baigi nozogams? 😛 Pfff
Lietoju darbā stash, tīri ok. Žira gan ir tīrs pisaks.
Un kovārni…
MS dev rīki esot vienīgais, ko jamie vēl jēdz.
Preses relīzes