Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Sludinājumi › Stacionārā maka apdeits Liepājā
vai ar pie maka systemas iestataījumiem jabūt modelim
Bet ja Balts plastmasa korpus, nevis aluminija ta varu uzreiz pateikt ka 10.5.8 vis ticamak ka būs pēdeja
makbetona
te pēc SN var nočekot pēdējo officiāli atbalstāmo os versiju
kādas naudas? nu aptuveni.
Tā kā mēsls nebija pierunājams boototies no normāla USB (HDD mode), vai ieiet BIOSā (Openfirmware vai kā viņu tur, sasodīts), tad tika izlemts izjaukt naher. Varbūt labi ka tā, jo pēc tās uzbūves skatoties, diezvai putekļus varētu 1kārši izpūst ar kompresoru.
Cietni piemetu pie sava kompja un S.M.A.R.T. izrādijās nepatīkams. Veikaliņā “Arcus” tika iegādāts cietnis, WD 1Tb, pa 43€, netālu, veikaliņā Devona tika iegādāts litriņš pa 11,69, un uz diska tika uzinstalēts Ubunts 16.04. Varbūt vajadzēja “apt-mark on hold something”, bet nu redzēs kā būs. Kompis nav baigi smags, var jau kaukad vel atstiept, būšu varbūt izdomājis kā tik OpenFirmwarē. Tad uzliksim blakus Linuxam arī MacOS.
Nē, 10.5 nav pēdējā ka uz viņa strādā, varot uzlikt svaigāku. Nezinu vai tam ir jēga, bet experimentam – kapēc gan ne?
Iesākumā gribēju palaist XP, bet nonācu pie 0x0(0)7B. Nē, es negribēju skatīties chipsetu nevienā brīdī, jo Kursis teica – davaj Linuxu labāk. Ja kāds var noziedot to gadu iMac experimentiem, es uztaisītu XP instalu tīri priekš Maciem, bet ar maksājošu klientu kompjiem man ilgi experimentēt nav iespējams.
Šis iMac izrādijās pēc uzbūves 1kārši neloģisks. Karsto gaisu no videokartes uz HDD viņš gan nepūta, bet uz barošanas bloku gan. Alumīnija priekšpuse, kura neko netur, stiprinās pie plastmasas aizmugures, kura arī neko netur. Kāja kaukur tur stiprinās pie rāmja, kas ir diezgan rudimentārs. Bet nu nekas nav uzpūties vai dedzis/karsis, tā kā domājams kompis kalpos vel 10 gadus. Pēc kārtējās www revolūcijas varbūt vajadzēs papildināt RAM. Es gan nezinu ko Macintosh domā ar “6Gb MAX”. Es nekad neesu redzējis 3Gb atmiņas plāksni. iMacam ir 2 RAM sloti.
Bet ņemot vērā ka viņš ir lockots uz PC2-5300 un 6400 viņā 1kārši neiet (lai gan procis un chipsets šķiet ka iet gan) – iespējams nākotnē nopirkt kādu Apple sertificētu 3Gb Hynix plāksni.
Pirms tam biju jaucis citu, “plastmasas”, iMac, ko Datorcentrs atraidija (iemesls – neesot laika