Sākumlapa › Forumi › Software › Debian Linux atbalsts › Ubuntu tīrīšana, veiktspējas uzlabošanai
Ceru, ka šīs brīvdienas pavadījāt gana labi, lai varētu kolēģim izlīdzēt ar informāciju, kura, lai arī internetā ir gana, tomēr šoreiz vēlama no praktiķiem.
Ubuntu 32bit jau kopš kādas 7. versijas ir uzlikta uz laptopu, un visu laiku atjaunota, līdz jaunākajai (varbūt versiju ciparus jaucu, nav pie rokas šobrīd palūrēt, bet laika posms ~2 gadi).
Tagad esmu ievērojis, ka mana sistēma darbojas krietni lēnāk, nekā tad, kad tika uzlikta. Un, ja jau to var izjust, kaut kas jādara.
Pirms ķeros pie pārinstalēšanas uzreiz uz jaunāko versiju, varbūt tomēr ir ieteikumi, kā patīrīt esošo?
Windows taču ir ccleaner, kas iztīra visas pagaidu (temp) mapes, un līdzīgas vietas. Kas rekomendējams Ubunt’am?
P.S. Datora dzelži gana mūsdienīgi – Intel Celeron 900 2.2 GHz, RAM 4 GB.
Pateicības jau iepriekš…
10.04 naski griežas uz mazāk jaudīgiem datoriem nekā tavējais.
Jā, Linux arī var piedirsties ja daudz experimentē ar softiem. Bet tam ir cleanup.
Cleanupu protams čakarē tie bezjedzīgie dependenciji.
Kā arī 10.04 ir tāds pats LTS kā es ūdenslīdējs
Cleanupu protams čakarē tie bezjedzīgie dependenciji.
Es cik reizes neesmu pazaudējis grafisko vidi tīrot no nevajadzīgajiem mēsliem :>
tad tu zināsi, kas tieši ir uz tavas kastes , un ka tas viss kaut kam ir vajadzīgs.
.. protams tas instalešanas process aizņ em kādas 3 dienas
arī /var
pirmais ko vari darit ir komanda
apt-get clean
un tad jau skaties kas notiek diskos . ātrdarbību nekādu dižo neiegūsi , bet vismaz atbrīvosies vieta tālākām darbībām. ātrdarbībai pārskati visu kas ir palaidies. piemēram indeksēšanas štrunti visādi dzivo uz bubunta kas reāli nobremzē sistēmu, tā ka atliek tikai meklēt. Takā nevarēju ubuntu bremzēšanu paciest esmu pārgājis uz Debian 7 uzlikts bez xorg. to tad pēctam uzliku + mate un nezinu bēdas. viss salīdzinoši atri griežas , netraucē nezināmi failu indeksēšanas procesi, nekas par brīnumu nenobrūk. pat ne flash brauzeros.
Es pievienojos visiem pārejiem un iesaku uzlikt no nullītes visu.
Apt get clean tikai izmetīs pakotnes kuras lejupielādētas darbojoties ar apt.
Ja gribās tīrīt, kaut arī tam jēgas nekādas imho, iečeko programmu BleachBit, tāds CCleaneris linuksiem.
Preses relīzes