Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pamatplates un CPU › Unknown Flash Type bootojot (Esmu apmulsis, palīdziet!)
Ir problēma, bootojot.
Bija nodedzis Procesors, puisis aiznesa maatesplati pie meistara, procesoru nomainiija.
Tagad meeginu boototies lai uzliktu chalim OS. liidz bootam pat iisti kompis netiek. uz melnaa ekraana paraadaas error “unknown flash type”
Google
Screeni un info:
Kad biosos panjemu “load fail-safe defaults”, dators pat netiek līdz “Unknown Flash Type” erroram.
(iestreegst pie melnaa ekraana)
Vari mēģināt nodzēst visus settingus uz rūpniecības iestatījumiem ar CMOS palīdzību.
ceru savaam rokaam to izdariit shodien, nav tak mans dators galu galaa.
p.s.
Tam meistaram, kas viņam mainīja procesoru gan gribaas zhokli ielauzt.
1. Vajadzēja vizuāli apskatīt, vai tas meistars nav BIOS mikroshēmu izkustinājis, vai tā stingri turas ligzdā. (BIOS flashus nelodē, bet iesprauž) Vai nav transportējot kāds jumperis izkritis un pazudis?
2. Mēģināt resetēt BIOS’u, izņemot bateriju
3. Ja nepalīdz , var mēģināt
4. Ja arī tad nepalīdz – pieslēgt meistara olas pie 220 V un turēt tik ilgi, līdz PC sāks darboties:D
5. Ja meistaram olas izcepušās, bet PC vienalga neiet – specializētā remonta servisā var izgatavot jaunu BIOS mikroshēmu konkrētai mātesplatei.
Edit: no elektronikas viedokļa ļoti iespējams, ka līdz ar CPU kaut kas nodedzis arī uz mātenes (kāds ports, piemēram). Tad arī mātene jāmaina.
Otrkārt, ja nav nekādas sajēgas par tām lietām tad nevajag līst klāt.
Treškārt, ja BIOS ir uzlodēts uz mātes tad vispirms ir jāiet pie juveliera (vai elektroniķa ar juveliera nosliecēm) un tikai tad jāmeklē kur to nolodētu BIOSu iespraust lai pāršūtu. Nevis jāmuld bezjēgu.
Nesen awarda oficiālais flashtool man nokāva foršai mātei BIOSu. Izmantoju pagultē atrastu BIOSa “programmatoru” – vecu A-trend 7400M māti un uniflash 1.40 no vecā labā flopja.Tā lūk.
Pirmkārt, tas nebija meistars, tas bija tups perdelis.
muhhhh
kaads sen neredzeets kadrs
nu sveiks, koleegji, mhhhh
Vai es kauko ne tādu diagnosticēju par to “meistaru”? Ja jā tad saki kur kļūdijos!
nociteeju tikai taapeec, lai akcenteetu, ka tu neesi zaudeejis asumu :>
Preses relīzes