Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pārējās Hardware lietas › Vai ar rūteri/WiFi var sabojāt provaidera aparatūru?
aicinājumu
Secinājums – tautas baidīšana un muļķu ķeršana… 😀
Nav aizliegts lietot ne rūterus, ne wi-fi. Tikai prasa lai tos pareizi pieslēdz. Neta izdalīšana kaimiņiem tik un tā nav kontrolējama.
EDIT: re kā konkurējošās firmas copy-paste labi samācījušies! 😀 😀 😀
Tā te Aidsklilz varētu ko pateikt. Precīzi neatceros, bet problēmas bija ar vistu, kurai bija kaut kādi tīkla uzstādījumi salikti netā. Viena klienta PC bojāja visa provaidera tīklu. Interesanti, ka pirms Vistas parādīšanās šādas vēstules netika saņemtas. Tātad secinājumus izdariet paši.
Tas ir tikai tad, ja vienā tīklā ir IPv4 un IPv6. IPv6 jāj visu tīkla darbību, izslēdzam un nekādu problēmu.
interneta kabelis -> modems (abi uzstādīti no provaidera)-> rūteris/switch/whatever -> dators. Internets (tā ātrums un padeve) ir regulēta no provaidera puses. Tā teikt vienā virzienā. Lietotājs pivienojot rūteri/switchu/whatever padara ērtāku interneta lietošanu sev, nekādi neietekmējot provaidera piedāvāto internetu. Ļaunākajā gadījumā sadala to “sev pa prātam”. Kas tur var saiet uz īso provaidera galā?
Esmu redzējis, ka man modems gļukotu, kuru restartējot viss atkal ir ok, pie tam, piemēram, kā es savam provaideram varētu pateikt, kas man ir par bezvadu iekārtu, ja formāli tā saucās “bezvadu rūteris”, taču reāli strādā kā bezvadu switch (tādu diagnozi shady reiz konstatēja). Ja arī kāds gribētu “veikt vienreizēju uzstādīšanu”, tad esmu pilnīgi pārliecināts, ka attiecīgais tehniķis beigās neko nespētu izdarīt, jo konfigurācija ir ļoti mistiska šai iekārtai 😀 + vēl – ko darīt, ja ~50% no laika es šo iekārtu nedarbinu, bet internetu izmantoju pa taisno – ar veco labo vadu. ;.
Pasham bija gadiijums, kad nojuudzies ruuteris klienta maajaas mums visu apakshtiiklu nofluudoja ar paketeem pilniigi paralizeejot trafiku! Reti bet gadaas 🙂
Bija arii liidziigs gadiijums ar dreamboxu, bet tas jau ir cits staasts 🙂
P.S. msh textam – balss no augshas saka, ka tas nav iespeejams aareeji uz to neiedarbojoties 🙂 maximums attieciigo portu sasitiis un viss…
Neko sabojaat nevar! Tas ir bullshit! Vajag pareizi nokonfigureet un viss.
msh ariii ieraavis auzaas. routerii nav 220 un baroklji arii taa nesvilst ka padotu 220V uz routeri un tas taalaak speetu to pa vadu aizlaist. Tas viss ir smiekliigi.
Preses relīzes