Sākumlapa › Forumi › Citas tēmas › Off-topic › Vai drīkst publicēt mājas lapā šādu INFO ?
Man pirms dažām dienām atsūtija informāciju, kuru man vavajadzētu ielikt mājas lapā.
Runa ir par viensētām.
Mērķis: Ievietot mājas lapā informāciju, lai atsaucās cilvēki, kas kādreiz dzīvoja tajās viensētās.
Mērķis: Lai cilvēki iepazīstās ar informāciju, kādi cilvēki dzīvoja tajās viensētās.
Publicēšanas vieta: Projekta forums. (Mājas lapā)
Informācija satur: Viensētas nosaukums, vārds, uzvārds, dzimšanas datums, miršanas datums, mājas vecākais un vēl mājā pierakstīti.
(Skatīt pievienoto bildi)
Kā tad paliek ar tiem likumiem ?
Es atvainojos. Gribēju labot: Datu Valsts Inspekcija
No vienas puses, visu var atrast arhīvos, kas ir publiski pieejami dati, līdz ar to, ja tie dati ir publiski pieejami, tad viņus var izmantot, tikai vajadzētu tad kaut kādas atsauksmes klāt, avots, Valsts arhīvs vai kaut kā tā.
Es esmu labos draugos ar DVI, varu pajautāt, es jau viniem esmu nedaudz «apnicis», bet es negribu pārkāpt noteikumus un problēmas.
Paldies.
Es jebkurā gadijumā centīšos pēc iespējas vairāk uzzināt informāciju par to, vai drīkst vai tomēr nedrīkst, kad būtu ko noskaidrojis, uzrakstīšu 🙂
Vienmēr to visu var izdarīt citādāk – iepriekšējais īrnieks te dzīvoja tik un tik gadus, šobrīd īpašums ir tādā un tādā statusā. Iespējams, ja tas ir socioloģijas vai kultūrpētniecības projekts, VDI būs pielaidīgāka informācijas publiskošanā.
Jau sāk mirušos internetā trenkāt ….
Lai datu tabulas nerādās Googlē, var uztaisīt, lai tikai personas, kas reģistrējušās, tās redz.
Vēsture atkārtojas.
Slēdzam tēmu un cienām cilvēka piemiņu.
Preses relīzes