Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › Aptaujas › Vai policija mani sargā?
Bieži esmu dzirdējusi, ka policijai neziņo par pāridarījumiem (sīkām zādzībām no a/m, somu “atbrīvošanu” no maka, mob. tel. “privatizēšanu” utt.), jo jēgas jau no tā tik un tā neesot. Kāda ir notepad.lv lasītāju pieredze, un tātad arī attieksme pret mūsu tiesībsargiem? Vai policija savu darbu veic godprātīgi un tiek izsmieta nepatiesi?
Pats ar savu “mentu” esmu nezin ko pārdzīvojis :>
Domā, ka ir viegli redzēt mirstošus cilvēkus? Daudziem soc. aprūes nozarē ir augstākā izglītība, arī daudziem aprūpētājiem un maz maksā.
Ja cilvēks palīdz cilvēkam, viņam jaizceļas no labās puses!
Korn ar ko aprūpētāji ir sliktāki par Tevi?
Ja kārtīgi nezin, tad nelej!
Raivucis88
A par tēmu: mazos zagļus kar, lielos ceļ amatos. Likums tiek prasīts vai nu pēc burta vai tikai skata pēc.
Ä€, vēl viena zelta epizode, braucam uz muzeju mūmijas skatīties un atstājam mašīnu sānielā, kas atrodas perpendikulāri galvenajai ielai. Uz galvenās ielas sēž menti, vaktē ātrumus, bet fakts ir tāds, ka nekas starp mentiem un mūsu mašīnu redzi traucējošs nav, kā vien aktīvā satiksme, kas ne cik aktīva tobrīd nebija. Pēc muzeja apmeklējuma konstatējām, ka logs izsists un radio jau ceļā uz latgalīti. Kad prasa mentiem, vai neredzēja, ka kāds logus sit laukā, šie tik atmet, ka esot veduši ko tur uz iecirkni. Yeah, right…
Vienīgā pozitīvā pieredze ar mentiem laikam tikai to vienu reizi bija, kad sīcis ar riteni bez bremzēm izbrauca mašīnai priekšā, jāmin, ka sīcim ne skrambiņas, gājēju pārejas tur nebija un vienīgie bojājumi maniem un pārējo braucēju nerviem, kā arī kārtīgi ielocīts kapots un bojāts vējstikls.
Ko var darīt, ja arī neatkarīgās valsts laikā nekas būtiski nav mainījies – kā kādreiz milicijā, tā tagad policijā salien visādi vieglas dzīves tīkotāji, kā arī tādi, kas pēc saviem uzskatiem un dzīvesveida, ja vien neatrastos policijā, tad sen sēdētu cietumā, tāpat tādi, kam patīk staigāt ar ieroci, izbaudīt savas varas apziņu, noskatoties no augšas uz pelēko pūli. Cik tādu, kas aiziet strādāt policijā, lai pildītu patiešām to, kas rakstīts statūtos, respektīvi, ķertu bandīšus un sargātu sabiedrisko kārtību, var uz pirkstiem saskaitīt.
Korumpcijas līmenis šai iestādē ir ārkārtīgi augsts, sākot jau no pašām augšām, ko gan var gribēt no ierindas policistiem.
Šªdens moča atslēgas stāvēja citā vietā. Tās zagļiem nav.
Lai pārkodētu ūdensmoci, lai ņemtu pretī citu koda atslēgu, jāpāršuj visa smadzene (Kas nav tik vienkārši izdarāms), tā tad – dārgi.
Pirms pāris dienām poliči pazvana, un prasa – lai mēs šiem atdodam atslēgas. (WTF?) Kam viņiem vajag atslēgas? Ka tik ne tālāk tirgošanai . . .?
Ir vēl daudz gadijumi dēļ kuriem neuzticos policijai. Smagākais bij pirms gada – kad nosita draugu, iemeta viņu mazā varžu dīķī. Pat tos huligānus paši atradām – bet nē… Redz tajā naktī neesot strādājušas nevienas video kameras, un protams – jams esot gājis mājās ar 2km līkumi, lai tik noslīktu tajā dīķī.. :'(
Vēl viens stāsts, kad mans auto sāka ap 4:00 no rīta gaudot, protams, kaimiņi izsauca pašvaldībniekus, jo es troksni nedzirdēju, arī tad viss tika nokārtots civilizēti pat bez jebkādiem sodiem.
Daudz nepatīkamāka “saskare” man ir bijusi ar apsardzes darbiniekiem, tur gan zēni kā nopratināšanas metodi izmantoja dūru valodu.
Bet vai es uzticos policijai kā sargiem vai palīgiem?.. Diezvai, pārk daudz negatīvu stāstu gan no mēdijiem, gan paziņām.
Preses relīzes