Sākumlapa › Forumi › Mājas lapu izstrāde › Web veidošana un problēmas › Vēlos izveidot savu mājaslapu/blogu ar .lv paplašinājumu
Vēlos izveidot savu mājas lapu/blogu, lai varētu ievietot savas domas par daudzām lietām un noderīgu informāciju sev un varbūt arī citiem, lieta tāda, ka vēlos, lai šī mana mājas lapa/blogs būtu aktīva visu laiku ne tikai tad, kad mans PC ir online, tātad ir nepieciešams domeins, un šeit arī rodas mans jautājums, jeb jautājumi, tātad, kur lai iegādājas šādu domeinu? Vai ir atšķirība, kāda būtiska, no .com un .lv? Kā arī man ir doma pievienot failus, bet tad tie faili ko pievienošu tiks turēti uz manis izvēlētā domeina un kādi ir ierobežojumi? Ceru, ka varēsiet palīdzēt 🙂
Kā tas ir “labākais domeins?
Manuprāt, ja tu raksti latviski un ne ar kādām pretlikumībam nenodarbojies, ņem vien lv domēnu. Ja gribi rakstīt plašākai publikai, tad com/net/hvz. Tehniski tur nekādas atšķirības nebūs.
Ja es gatavs vairākas nedēļās vai mēnešus ķēpāties ap sava CMS izveidi, tad droši.
Taču cilvēkam parastajam, kas apmeklēs Tavu lapu, būs vienalga uz kāda CSM – wordpress, joomla, pašrakstīts vai vienkārša html lapa, kas caur ftp tiek papildināta. VIņam galvenais, lai var piekļūt pie informācijas 🙂
Optimists 🙂 arī notepads un spoki.lv ir taisīti jau uz gatavām cms.
Ja pareizi atceros, tad spoki ir taisīti uz tribīnes dziņa, kas, ja atkal nemaldos, ir no nulles gatavots dzinis.
Pāris gadus strādāju “pie viņiem” un cik atceros, tad to visu, brīžiem pat caur dirsu, taisīja turpat uz vietas, nevis izmantojot jau gatavus dziņus ..
for example
Tev nepieciešams savs hostings, tad – domēns. Vari vēl izvēlēties subdomēnu, piemēram, lapa.example.com! 🙂
Preses relīzes