Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › YouTube pārtrauc atbalstu daudzām vecākām ierīcēm
Un viss pareizi, kā saka – vai tu gribi tērēt 3h lai uzlabotu priekš mūsdienīgām tehnoloģijām visu servisu vai arī 3h lai izstrādātu vienu search boxu, kas pareizi attēlojas uz IE8?
Cita starpā, nupat pamērīju. Sēžu 85 cm no sava 24″ monitora. Acīm pilns komforts, taču pēc kārtīgas darba dienas tās tik un tā nogurst. Bet, lai tai pašā leņķī redzētu telefona 4,5″ ekrāniņu, to jāpiebāž apmēram 14 – 15 cm no acīm, kas prasa jau nenormālu redzes sasprindzinājumu. Lai salasītu tekstu u.tml., telefonu var turēt arī kādus 35 cm no acīm, taču redzes sasprindzinājums, vienalga, ir liels (optimālais redzes attālums sākas no kādiem 40 cm) – it īpaši, skatoties foto vai video, kam daudz sīku detaļu un īslaicīga novēršanās no ekrāna notiek daudz retāk, nekā, teiksim, pārlūkojot ziņu portālus.
Piekrītu tev, daudz kas patiešām ir gaumes jautājums, taču ir arī objektīvas un pavisam labi izmērāmas lietas.
Par delīriju man drīzāk pieklātos tev teikt. Pieņemu ka tu apgrozies pašaurās aprindās, kur plakanie un to radītās problēmas ir norma. Man ir pierasts redzēt ka cilvēki tur rokās nelielus, ērtus telefonus ar pogām, sitienjūtīgi ekrāni ir retums, un šokolādes tāfelītes formas plakanais vēl lielāks retums. Labi, man pazīstamo jauniešu vidū varbūt kādai pusei pat ir plakanie, neesmu speciāli skaitījis, bet normālu telefonu lietotāju arī netrūkst.
Vienīgā vieta, kur man nav interneta sakari – pazemes garāžās. Viss, pat aizbraucot pie lauku radiem, ķeru internetu. Pat mežā ķeru, nopietni! Vienīgie cilvēki, kuriem nevarētu zvanīt ar video zvanu palīdzību – tie ir lauku radi. Un pat viņiem ir portatīvais dators un Skype. Un internets.
Tu mēri ar savu mērauklu, ne visi lieto Siemens, ne visiem draugi lieto kalkulatorus ar zvana funkciju. Atklāti sakot, man vienalga, ka tavi draugi vai paziņas nepērk plakanos telefonus. Saproti? Mani nekrata citu cilvēku dzīves un paradumi. Manis pēc tu vari sūtīt pastu ar balodi, tā ir tava izvēle. Un man ir mana izvēle – lietot šos nenormālos saziņas rīkus. Neredzu pilnīgi nevienu iemeslu, kāpēc pāriet uz vecākām saziņas metodēm. Labi, vienīgais bonuss manā gadījumā pāriešanai uz veciem telefoniem būtu tas, ka es vairs nebūtu piesiets pie rozetes. Viss.
Par mazohismu un attēlu uzņemšana ar viedierīci – pirms pāris nedēļām nedaudz palietoju SGS6. Kamera – lieliska, cilvēka personīgajām vajadzībām – ideāla. No malas liekas, ka bildes ir fočētas ar normālu digitālo kameru. Kā arī man reiz teica viena fotogrāfe – pats galvenais ir fotogrāfs, nevis kamera. Tad nu jā, saki, ko gribi, piesauc fočēšanu ar savu Siemens cik gribi, bet esmu redzējis labas bildes ar labu telefonu uzņemtas – ikdienai vairāk kā pietiekami. Kā arī – man personīgi jau sen līdz kaklam tendence – esmu nopircis spoguļkameru, esmu tagad fotogrāfs. Lai spogulene ir tiem, kuri ar to pelna maizi, pārējie var un drīkst lietot labas kameras, kuras iemontētas telefonos.
PS: Nav man apkārt šaurs plakanfonu lietotāju loks. Es personīgi Rīgā varētu ar uguni meklēt savu vienaudžu vidū parasto mobilo telefonu lietotājus. Mans vecums – nedaudz zem 30.
Preses relīzes