Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › Aptaujas › Zatlers atlaidis Saeimu – ko nu?
Zatlers tieši tad varēja pateikt saeimai, lai piegriež negodību un tad arī būtu rīkojies kā tautas prezidents. Tieši tad varēja skaļi “pūst taurē” un nostāties kategoriski pret. Pieņemu, ja Zatlers pedraudētu ar ar aicinājumu atlaist saeimu, uzreiz gan Dombrovskis tieši varētu ietekmēt to, lai tarifus neceļ, gan regulators citas “dziesmiņas dziedātu”.
Tad, protestu laikā, Zatlers neiznāca ar tautu parunāt, bet tagad, kad viņam puķītes met, tad jau gan!
Galvenais, ka saeimas atlaišanai argumenti tādi – nekādi (4 gadus ar šādiem argumentiem varēja saeimu atlaist jebkurā laikā).
jazzer, protams, ja domā savādāk, klāsti savu redzējumu… esmu atvērts diskusijām par tēmu, neesmu kategorisks. Tikai klāstu savus novērojumus.
Domā, ka ir daudz cilvēku, kas gatavi pēc kā tāda piedalīties protesta akcijās? Tur ceļi jau ir “nogriezti”. To, kas atnāks uz mītiņu reāli cīnīties būs mazāk par tiem, kuri to visu ar interesi skatīsies, filmēs un fotografēs. Pēc fotogrāfijām visus mītiņotājus izskaitļos un paņems “pie dziesmas”.
Mainīt spēs tikai tie, kas patiesi domā par tautu. Labi, piedodam tos zem Latvenergo slēptos papildus nodokļus, ko tad vairs.
Diemžēl, šobrīd, kad patiešām saeimā ir ienācis daudz jaunu politiķu un šķiet, ka kaut kā jau tas darbs tomēr tiek darīts (pat KNAB beidzot “ķeras” pie tautā aizdomās turamajiem lielajiem cilvēkiem)… tiek visi patriekti.
Būs ļoti interesanti. 🙂 Augstos koridoros runājot, ka Zatleram ar SC ir tāda kā vienošanās, ja prezidents tā, tad otri balsos prezidenta vēlēšanās par viņu. Man tas šķiet visai ticami, jo SC šī situācija ir diezgan izdevīga… Viņi savas balsis saeimas vēlēšanās, manuprāt, tāpat salasīs.
P.S. Vēlreiz atkārtojos, es neuzspiežu nevienam savu viedokli un nesaku, ka tikai man taisnība… tikai diskutēju par tēmu. 🙂
Nu bardaku, kas darījās 13. janvārī – paši redzējām. Kāds sakars bija šņabja veikalu demolēšanām ar politiku?
Nemaz nesāku aģitēt kādu uz individuālām aktivitātēm. Kālab guļ mūsu arodbiedrības? Tieši šāda veida spēkiem būtu jāvada tautas protesta akcijas.
Tādi tie protesti ir Francijā un Grieķijā (un ne tikai tur). Viņi neskatās, kas ir kas. Ir problēma… viņi ārdās – nešķirojot veikalus (šņabja/nešņabja) vai mašīnas (bentlijs/zapiņš)! 🙂 Tu laikam gribi, lai privātuzņēmumus neaiztiek un cita tautas daļa necieš. Gribēt nav kaitīgi… Ja tauta rāda attieksmi, tad rāda… tā ir rietumos un citur pieņemts. Neidializēsim viņu agresīvās protestu akcijas!
P.S. Jeb tev ir zināma valsts, kur protestētāji vienam dzērienu veikalam izdauza logus, bet pie otra pudeles tirgošanai pienes?
Jauki, ka mums ir tāds «JAUKS» galva, kurš grib labumu tikai sev, taču nepadomā par citiem..Jaunievēlētais prezidents Andris Bērziņš izvairīgi atbildēja, taujāts vai varētu atcelt līdzšinējā Valsts prezidenta Valda Zatlera rīkojumu atlaist Saeimu Lai gan politologi atzīst, ka jaunievēlētam prezidentam nav šādu tiesību.