Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Zviedrijā piedāvā 10 Gbps internetu par 30 EUR mēnesī
Katram, kas vēlēsies abonēt 10 Gbit/s, būtu jāapzinās, ka šobrīd vēl nav sadzīves routeru, kas spētu apstrādāt šādus ātrumus. Labākajā gadījumā iespējams sameklēt kādu switch
Bahnhof datu centrs ir arhitektūras šedevrs, jo izbūvēts kādreizējā kodolbunkurā
p.s. es par knapi 1,2 Mbps maksāju gandrīz tik pat…
P.S. Lai ‘apstrādātu’ tādus ātrumus vajadzēs iepirkt labu pci-e network karti ~300€ un labus SSD diskus ~800€, kurus saslēgt reidā…
Tā kā mans domā, ka tie 10gbps strādā vairak kā mārketinga triks, jo cilveki vadu iesprauž savos standarta datoros šo pieslēgumu un moči moš ar 1Gbps neta kontrolieri un kādu ‘lēto’ ssd…. 😉 Jo nav parāk daudz cilvēki kuri ar smaidu sejā ieguldīs ~1K+ lai varētu ‘izbaudīt’ intrenta ātrumu… just for fun….
…un labus SSD diskus ~800€, kurus saslēgt reidā…
Nu jau, nu jau. Pietiks ar labu PCIe SSD, piemēram:
Varu tik pateikt vienu,iedotam rooterim nevisai patik biezi mūri it seviški dzelzbetons kā arī pakešu logi…Istabaa man kanapi vai 15 mb/s izspied…. veicot saadas taadas manipulaacijas rūtiris vairs neatrodas izstabā,bet bēniņos… Par LAN kabeli šis barojas un atpakal dod signaalu uz parasto rooteri kas nu nodrošin telpā kavalitāti+paturpinu ar kontaktos spraužajiem ripīteriem.
Un vēl kas,visa sistēma vēlams turēt aiz taimera,manaa gadījumaa 5 no rīta visa sistema kas balstaas uz internet pasniegsanu, tiek pārtraukta strāve kā minimums uz minūti…,to visu nodrošina elektroniskais taimeris….
Cerams ka sapratāt prēkš kam tādas manipulacisjas javeic…
Tu tāds nobijies sper pirmos soļus savā jaunajā mājvietā… Jo redz fimās rāda, ka muskuļoti vīri gaida, ka nometīsi ziepes dušā…
A tur izrādas 4 cilvēku koju stila istabiņa, tādi briļļaini, pumpaini geeki paver savu skatienu nost no saviem alienware laptopiem lai paskatītos uz tevi… Tu paskaties apkārt, katram sava gulta, mazs naktsgaldiņš un Interneta spraudnis kur gozējas šī provaidera uzlīme un ’10Gbps’ marķējums.
[img]https://www.speedtest.net/result/7085063515.png
Gigabits pa 22 euro un miers 🙂
Man pats suudīgakais internets ir bijis kads tev tgat,man 2008g!
Reku vēl tests
Ta šinī lapa pietiek ar 0,5Mb/s…šeit jau ar tiem 10gigiem butu kauns iegriesties….kamaer atveras – un ja vel otra galā ritiigs cirvis…. būtu jau paņemis 20gigu internet….:)!
Kas tev tur īsti ir -roteris vai modeems? ja rooters tad vismaz vienu reiz nedēļa vaig izraut no kontakt uz 15 sekundeem…
Man pašām to funcij pild X dienaktī …Kuta man te kameras sakabinātas,tās ari nostartējas,bet vien krutakā gan paliek dežurejot uz to moment…Tas tā ,bet ku tik knaps nets un maksa daudz cik saparat,,,kuta blē mobiiliei interneti tik sudīgi tai galā?Mums mobilais nets seit gandrīz vai konkurē ara kruto Lattelekomu-sūds ar visu to optiku tur ka minets pavisam cita darga aparaturu vaig lai pavilt izjust!
Optika laukos nav un nebūs…..Manā gadījumā hooobijs pras internet atrumu…a ta nakuj nevaig,pietiek ar pat 20Mb/s…pat brīžiem aktīvi vienlaikus 4 personas sed yotuba…vai kada cita tv onlina…+tiklā 6 kameras,bet tas neiespaido IT atrumu kamer pats atalināti nepieslēdzos….Mana stulbā loģika to ta izprot -kameras tak pieslegtas aiz LMT rotera+aiz viena no pagarinājumiem…strīms noteik cauri visu gadu .A ta interneta aatrumam viņš netraucē,lidz brīdim kamer kāds atalinati nepiesledzas vienlaikus visām kamēram,tad ja jūt ka kas nav!