2023. gadā nozagti vairāki miljardi dolāru kriptovalūtā

Kopš kripto parādīšanās, ar katru gadu hakeri nozaguši vairāk nekā aizgājušajā. Tas ir līdz 2023. gadam – vēsta jaunie pētījumi.

REKT platformā atspoguļotie dati seko līdzi visāda veida zādzībām, kas saistītas ar kripto. Vietne norāda, ka šogad nozagtais apjoms ir 1.64 miljardi EUR

“Šis daudzums, lai gan izkliedēts pa dažādiem incidentiem, uzsver patstāvīgas ievainojamības un izaicinājumus DeFi ekosistēmā,” De.Fi raksta. “2023. gads bija kā apliecinājums gan esošajām ievainojamībām, gan centieniem tās novērst pat tad, ja interese tika salīdzinoši apklusināta gada pirmajā pusē.”

Vājais posms

Lielākais incidents notika Multichain – jūlija sākumā tika zaudēti vairāk kā 206 miljoni EUR. Citi ievērojami notikumi ietver: Euler Finance (zaudēti 176 milj. EUR), Mixin Network (127 milj. EUR) un Poloniex (109 milj. EUR).

Lai gan 1.64 miljardi EUR ir ļoti daudz, šī ir pirmā reize, kad hakeri nozaguši mazāk nekā iepriekšējā gadā. Blokķēžu analīzes uzņēmums Chainalysis ziņo, ka pagājušogad nozagti 3.42 miljardi EUR, taču 2021. gadā tie bija 2.96 miljardi EUR. Lielākā daļa nozagtās naudas nonāca pie Lazarus Group, slavena Ziemeļkorejas valsts finansēta kibernoziegumu grupa. Tiek apgalvots, ka šī organizācija ar nozagto naudu palīdz finansēt valsts kodolprogrammu. 

“Tas nav pārspīleti sacīt, ka kriptovaltūtas noziegumi ir ievērojama daļa no valsts ekonomikas,” Chainalysisatzīst. 

REKT seko līdzi uzlaušanas gadījumiem un kripto pārkāpumiem līdz 2011. gada vidum. Kopā vairāk kā 69 miljardi EUR ir nozagti. Tajā pat laikā tiesībaizsardzības un citas iestādes atguvušas 5.9 miljardus EUR no kopējā apjoma. 

Kamēr lielākās ķēdes, piemēram, Bitcoin un Ethereum ir drošībā, lielākā daļa noziegumu notiek tieši apkārtesošajā infrastruktūrā. 

Avots: TechRadar

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt