ASUS IFA 2024 izstādē prezentē komerciālu ExpertBook P klēpjdatoru sēriju

ASUS iepazīstina ar ExpertBook P – jaunāko komerciālo klēpjdatoru sēriju produktīvam darbam birojā, komandējumos vai mājās. Šo ierīču daudzpusība, augstā veiktspēja un bezkompromisa drošība atbilst visstingrākajiem mūsdienu biznesa risinājumu kritērijiem.

ASUS šogad IFA izstādē prezentē trīs komerciālo klēpjdatoru modeļus, kas paredzēti dažādiem biznesa scenārijiem. Sērijas vadošais modelis ExpertBook P5 (P5405) – ASUS pirmais jaunās paaudzes mākslīgā intelekta klēpjdators ar Copilot+ funkcijām, kas paredzēts augstākā līmeņa vadītājiem un uzņēmumu īpašniekiem, kuriem nepieciešama jaudīgākā un pārnēsājamākā iespēja. Ar 14 collu ekrānu ar 2.5 K izšķirtspēju un jaunākajām mākslīgā intelekta iespējām, kas ieviestas Intel procesorā® Core Ultra (2.sērija) ar 48 tops neironu procesoru (NPU), ExpertBook P5 klēpjdators, kas ievietots stilīgā metāla korpusā, piedāvā nepārspējamu veiktspēju visprasīgākajiem biznesa lietotājiem. Turklāt, ExpertBook P5 saņems bezmaksas atjauninājumu, lai atbalstītu Copilot+ PC funkcijas, paliekot jaunāko tehnoloģiju sasniegumu priekšgalā.

Tiem, kas dod priekšroku ekonomiskiem risinājumiem, lieliska izvēle būs ExpertBook P3 (P3405/P3605) klēpjdators. Šis modelis ir pieejams formātos ar 14 vai 16 collu displeju un piedāvā augstas veiktspējas kombināciju ar ASUS uzlaboto mākslīgā intelekta funkciju atbalstu. ExpertBook P3 ir labi piemērots tiem, kam nepieciešama uzticama ierīce ikdienas darbam ar svarīgu komerciālu informāciju. Neskatoties uz ierīces plānumu un vieglumu, tā metāla korpuss ir ļoti izturīgs.

Klēpjdators ExpertBook P1 (P1403/P1503) lieliski piemērots administratīvajam personālam un speciālistiem, kuriem nepieciešama augsta skaitļošanas veiktspēja kopā ar pieejamo cenu. Šis klēpjdatora modelis ir pieejams variantos ar 14 un 15 collu ekrānu ar FHD izšķirtspēju. ExpertBook P1 apvieno augstu veiktspēju, plašu funkcionalitāti un ekonomiju, pateicoties praktiskajam plastmasas korpusam.

ASUS piedāvā risinājumus, kas pārdomā lietotāja pieredzi ar datoru, ne tikai risinot mūsdienu biznesa vajadzības, bet arī paredzot tās. Klēpjdatori ExpertBook P sērija paredzēti darījumu braucieniem, ikdienas darbam birojā un produktīvai svarīgu komerciālu uzdevumu veikšanai. Tie ir paredzēti, lai uzlabotu produktivitāti, optimizētu darbplūsmas un nodrošinātu informācijas aizsardzību komercdarbībai visos uzņēmējdarbības līmeņos.

– Mūsdienu korporatīvajam lietotājam ir nepieciešams augstas veiktspējas un energoefektīvs dators ar mākslīgā intelekta tehnoloģijām un uzticamu informācijas drošības sistēmu, lai nemanāmi tiktu galā ar jebkādiem biznesa uzdevumiem. Expertbook P sērijas klēpjdatori, kuru pamatā ir jaunākie Intel Core Ultra procesori, ir izstrādāti, lai pielāgotos maksimālajai veiktspējai, uzticamībai un drošībai, kā arī atbalstītu uzlabotas mākslīgā intelekta iespējas efektīvai darba uzdevumu veikšanai šodien un nākotnē. Mēs esam priecīgi atkal sadarboties ar ASUS, lai radītu mākslīgā intelekta datorus dažādiem biznesa lietošanas gadījumiem birojā un biznesa ceļojumos,” sacīja Michelle Johnston Holthaus, Intel klientu skaitļošanas grupas izpildviceprezidente un ģenerāldirektore.

ExpertBook P sērijas klēpjdatori palīdz uzlabot darbplūsmas produktivitāti, izmantojot uzlabotas AI iespējas

ASUS AI ExpertMeet un ExpertPanel iebūvētie rīki, kas ieviesti klēpjdatoros ExpertBook P sērija, palīdz uzlabot ikdienas darba produktivitāti un efektivitāti. AI ExpertMeet funkcija uzlabo virtuālo sanāksmju efektivitāti, izmantojot uzlabotus mākslīgā intelekta rīkus. Pateicoties mākslīgā intelekta tulkojumam, diskusijas dalībnieki var netraucēti sazināties, pat ja viņi runā dažādās valodās. Tajā pašā laikā tulkojumā netiek zaudēta svarīga informācija. Vēl viena funkcija palīdz izcelt galvenos punktus un galvenos diskusiju punktus, lai dalībniekiem būtu vieglāk koncentrēties uz uzdevumiem, neveicot atkārtotas sanāksmes un sarunas.

ExpertPanel – tas ir sava veida komandu centrs, kas automātiski pārvalda sistēmas iestatījumus, lai optimizētu veiktspēju, pamatojoties uz pašreizējiem lietošanas modeļiem. Tā rezultātā lietotāja mijiedarbība ar sistēmu kļūst ērtāka, ierīce darbojas pēc iespējas efektīvāk, ietaupot laiku un enerģiju. Mākslīgā intelekta balstītie algoritmi pārvalda enerģijas patēriņa iestatījumus, pagarinot klēpjdatora akumulatora darbības laiku, veicot kritiskus uzdevumus, un nodrošina visefektīvāko sistēmas resursu piešķiršanu.

Paredzēts augstākā līmeņa vadītājiem ExpertBook P5 aprīkots ar jaunāko Intel Core Ultra procesoru (2.sērija) un nosaka jaunu standartu biznesa datoriem, ievērojami uzlabojot produktivitāti, izmantojot mūsdienu mākslīgā intelekta iespējas. Šis klēpjdators ir optimizēts vissarežģītākajiem mākslīgā intelekta uzdevumiem un augstas veiktspējas daudzuzdevumu veikšanai. Tajā ieviesto jaunāko tehnoloģiju efektivitāti apliecina augsti veiktspējas rādītāji etalonos un sistēmas mikroshēmas enerģijas patēriņa samazinājums līdz pat 40%, salīdzinot ar iepriekšējo paaudzi.

Izmantojot uzlabotus mākslīgā intelekta rīkus, ExpertBook P sērijas klēpjdatori paplašina iespējas produktīvi veikt biznesa uzdevumus un vienkāršo sarežģītas darbplūsmas. Videokonferences, audio konsultācijas un tiešsaistes prezentācijas par attēla un skaņas kvalitāti šajā klēpjdatorā praktiski neatšķiras no klātienes tikšanās aci pret aci ar kolēģiem. Uzlaboto rīku komplekts ar mākslīgā intelekta pielietojumu klēpjdatoros ExpertBook P sērija palīdz sasniegt vairāk ar mazāku piepūli, liekot pārdomāt komerciālo datoru iespējas.

Bezkompromisa informācijas drošība visos līmeņos

Mūsdienu digitālajā laikmetā, kad kibernoziedznieki izgudro arvien sarežģītākus veidus, kā nesankcionēti piekļūt sensitīvai informācijai, ASUS inženieri ir aprīkojuši klēpjdatorus ExpertBook P sērija daudzlīmeņu drošības sistēma datu aizsardzībai visos posmos līdz BIOS līmenim. Šis informācijas drošības pasākumu kopums nosaka jaunus aizsardzības standartus komerciālām ierīcēm.

Klēpjdatoru sērija ExpertBook P apveltīta ar visaptverošu aizsardzības sistēmu, kas aptver visus sistēmas aspektus, ieskaitot spēcīgu BIOS aizsardzību pret zema līmeņa uzbrukumiem. Tādas funkcijas kā droša palaišana (Secure Boot) un iebūvēts TPM modulis aizsargā sistēmu no nesankcionētas programmaparatūras un programmatūras iejaukšanās, nodrošinot informācijas drošību tūlīt pēc ierīces ieslēgšanas. Šie BIOS aizsardzības līdzekļi atbilst NIST SP 800-155 standartam, kas nosaka stingras prasības iebūvētās programmatūras drošībai un iespējamo ievainojamību novēršanai.

Turklāt, sadarbojoties ar McAfee antivīrusu programmatūras izstrādātāju, ASUS nodrošina ekskluzīvu Premium McAfee+ abonementu visām ExpertBook P sērijas ierīcēm uz 1 gadu. Turklāt ExpertBook P5 modelim ir pieejama arī inovatīva AI tehnoloģija, lai atklātu deepfake viltojumus. Visaugstākā neironu Procesora (NPU) veiktspēja, kas iebūvēta Intel Core Ultra procesorā (2.sērija), ļauj McAfee vietējiem mākslīgā intelekta modeļiem analizēt un atklāt deepfake viltojumus vietējā līmenī, bez nepieciešamības nosūtīt sensitīvus datus uz mākoni. Šī uzlabotās veiktspējas kombinācija, datu apstrādes priekšrocības vietējā ierīcē un pagarināts akumulatora darbības laiks ir beznosacījumu priekšrocības uzņēmuma lietotājiem.

– Mūsu partnerība ar ASUS apstiprina McAfee vēlmi izveidot tehnoloģiju ekosistēmu, kurā mākslīgais intelekts tiek izmantots par labu, aizsargājot cilvēkus no mākslīgā intelekta radītā ļaunprātīgā satura un palīdzot viņiem labāk orientēties internetā,” saka Stīvs Grobmans, McAfee tehnoloģiju direktors. – Pasaulē, kurā arvien vairāk tiek izmantots mākslīgais intelekts, kur jūs ne vienmēr varat ticēt tam, ko redzat un dzirdat, Asus ExpertBook P5 klēpjdatoros ir McAfee viltojumu detektors, kas lietotājiem nodrošina svarīgu rīku, lai iegūtu skaidru priekšstatu par saturu, ko viņi atrod tiešsaistē. Analīze tiek veikta vietējā ierīcē, izmantojot procesorā Iebūvētā Intel Core Ultra neironu procesora iespējas, tāpēc šī tehnoloģija darbojas ārkārtīgi ātri un garantē datu konfidencialitāti.

McAfee+ programmatūra ar Premium Individual Unlimited abonementu jau ir iepriekš ieinstalēta klēpjdatoros ExpertBook P sērija un tiks nodrošināts bez maksas vienu gadu, sākot ar 2024. gada septembri. McAfee’s Deepfake Detector deepfake atpazīšanas rīks būs pieejams bez maksas vienu gadu ExpertBook P5 klēpjdatoros ASV, Lielbritānijā un Austrālijā, sākot ar 2024.gada septembri.

Pateicoties visaptverošai informācijas drošības sistēmai klēpjdatoru ExpertBook P sērija lietotāji var būt pārliecināti, ka viņu dati ir droši aizsargāti vairākos līmeņos. Integrējot visaptverošas informācijas aizsardzības sistēmas un uzlabotus mākslīgā intelekta rīkus, ASUS ne tikai uzlabo savu ierīču drošību, bet arī paver ceļu drošākas un uzticamākas digitālās darba vides izveidei. Turklāt, ExpertBook P sērija piedāvā papildu rīku SafeGuard Backup, kas ļauj droši dublēt svarīgus datus šifrētā veidā, lai vēl vairāk nodrošinātu to drošību. Klēpjdators ExpertBook P sērija – neaizstājami rīki jebkuram komerciālam lietotājam, kurš par prioritāti izvirza datu drošību.

ASUS Biznesa atbalsts: uzlabota veiktspēja un vienmērīga darbība

Programmatūra ASUS Business Support ir būtisks elements, ko ASUS īsteno, cenšoties nodrošināt lietotājiem nepārspējamu atbalsta līmeni un maksimālu uzticamību. Plašs servisa centru tīkls ir būtisks faktors, kas palielina katra klēpjdatora ExpertBook P sērija vērtību un nodrošina, ka komerciālie lietotāji var paļauties uz ASUS produktiem ne tikai uz progresīvām tehnoloģijām.

Labi izprotot mūsdienu biznesa būtiskās vajadzības, ASUS ir izstrādājis biznesa atbalsta sistēmu, kas pārsniedz parasto pakalpojumu klāstu. Tā nav tikai garantija – tā ir visaptveroša pakalpojumu pakete, kas ietver remontu uz vietas, specializētu tehnisko palīdzību un diennakts klientu atbalstu. Uzticama servisa atbalsta sistēma nodrošina, ka katrs ExpertBook lietotājs var saņemt individuālus risinājumus savām tehniskajām problēmām, kas ir īpaši svarīgi, lai bizness darbotos nepārtraukti.

Apveltot ExpertBook P sēriju ar visaptverošu atbalstu ASUS ātri risina radušās problēmas un rūpējas par savu biznesa klientu ilgtermiņa labklājību. Šī apņemšanās izpaužas kā pagarināta garantija, plašs pieejamo pakalpojumu klāsts un ASUS pakalpojumu centru stratēģiskā izvietošana visā pasaulē. Jaunākās tehnoloģijas apvienojumā ar stabilu atbalstu ASUS Business Support programmā palīdz komerciālajiem partneriem un ASUS klientiem iegūt pārliecību ceļā uz mērķu sasniegšanu.

Eleganta dizaina un augstākās uzticamības kombinācija

ExpertBook P sērijas klēpjdatori ir veidoti stilīgā dizainā, uzsverot to biznesa uzmanību. Šīs ierīces iemieso harmonisku estētikas un funkcionalitātes, uzticamības un izsmalcinātības kombināciju. Tādā veidā lietotāji iegūst augstu veiktspēju vienlaikus ar pārnesamību un nevainojamu dekorēšanas stilu.

ExpertBook P sērijas biznesa klēpjdatori ir veidoti, ņemot vērā mūsdienu biznesa dzīves dinamiskās vajadzības. Katra ierīce ir ievietota elegantā, izturīgā un plānā korpusā. Tas nozīmē, ka pārnesamība tiek panākta bez kompromisiem veiktspējas ziņā, kas ir īpaši svarīgi tiem, kam nepieciešamas uzticamas un ērtas ierīces biežiem braucieniem un produktīvam darbam dažādos apstākļos. Šīs sērijas klēpjdatoru mazais svars – sākot no 1,29 kg – padara tos par ideālu izvēli biežiem braucieniem un komandējumiem, kad smaga klēpjdatora pārvadāšana būtu apgrūtinoša. 144Hz augstas atsvaidzes intensitātes displejs nodrošina nevainojami vienmērīgu attēlu. Displejā ieviestās tehnoloģijas ne tikai palīdz mazināt acu nogurumu, samazinot mirgošanu, bet arī uzlabo kopējo iespaidu, skatoties saturu ekrānā.

Ergonomisks klēpjdatoru ExpertBook P sērijas dizains ietver tādus uzlabojumus kā palielināti vāciņi un augsts taustiņu gājiens (1,5 mm) ērtai rakstīšanai. Lielāka izmēra skārienpaliktnis nodrošina vienmērīgāku un ērtāku žestu vadību. Dzesēšanas sistēmā ExpertCool tiek izmantotas īpašas konstrukcijas radiatora izejas, kas novērš pretēju siltuma plūsmu neatkarīgi no tā, vai displeja vāks ir atvērts vai aizvērts. I/O porti tiek pārvietoti uz korpusa kreiso pusi, atbrīvojot vietu labajā pusē, kas ir ērtāk labročiem.

Klēpjdatoru ExpertBook P sērijas uzticamība garantēta ar veiksmīgu stingru militāri rūpnieciskā standarta izturības testu nokārtošanu: katrs modelis tiek pārbaudīts saskaņā ar Amerikas militāri rūpniecisko MIL-STD-810H standartu, ieskaitot pakļaušanu ekstremāliem vides apstākļiem, kā arī kritieniem, triecieniem un vibrācijām, lai nodrošinātu uzticamību pat ne pārāk saudzīgā ikdienas darbībā.

ExpertBook P5 ir arī piemērs ASUS rūpēm par vidi, jo šis modelis tiek ražots, izmantojot videi draudzīgas tehnoloģijas no pārstrādāta alumīnija un tērauda sakausējuma, kas samazina kaitīgo ietekmi uz vidi. Turklāt ASUS komerciālajos klēpjdatoros pirmo reizi tiek izmantoti pārstrādāti magnēti. Tādējādi tiek sasniegts 25% materiālu izmantošanas cirkulācijas pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējiem ExpertBook modeļiem, pamatojoties uz cikliskās pārejas rādītājiem (CTI), lai novērtētu un uzlabotu stabilitāti. Šie pasākumi ir tikai daļa no ASUS visaptverošās stratēģijas, kuras mērķis ir samazināt atkritumus, galvenokārt izmantot pārstrādātus materiālus un ieviest moduļu konstrukcijas, lai uzlabotu ilgtspējību un pagarinātu produktu dzīves ciklu.

ASUS turpina ExpertBook P sērijas attīstību. Nākotnē līnija paplašināsies, iekļaujot jaunu formas faktoru ierīces, tostarp galddatorus un monoblokus, kas tiks ieviesti 2025.gadā.

Jaunie Expertbook P sērijas klēpjdatori ir pieejami pasūtīšanai Baltijas valstīs