Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › IT ziņas › Biznesmeņi nav sajūsmā par Windows 7
Microsoft apgalvo, ka problēmu ar lietotāju software
Ne mazāk skeptiķu rodas, kad sākas ekonomiskie aspekti. Patreizējā ekonomiskajā situācijā gandrīz puse aptaujāto neplāno iepirkt jauno OS finanšu problēmu dēļ.
Pēc ekonomiskās situācijas vērtējot – 42% respondentu gatavojas savās firmās uzstādīt 1-2 gadu laikā, 24% – 2-3 gadus, 17% – vēlāk kā pēc 3 gadiem. Puse no visiem apsver arī kādas ne-Windows OS iespējamu ieviešanu.
Visticamāk, ka prognozes arī piepildīsies, jo lielās kompānijas uz jauno raugās skeptiski. Piemēram Intel pilnībā atteicās savā biroju tīklā uzstādīt Vista, arī Dell joprojām saviem klientiem iesaka XP.
1) A kāpēc pāriet? Neko fundamentāli jaunu pret XP tā nepiedāvā.
2) M$ produktu pirmās versijas partiesībā ir betas. Kāpēc cīnīties ar tiem bugiem?
3) Cenas ir nesamērīgi augstas.
Man ir spēcīgas aizdomas, ka M$ apzināti iebūvē bremzi operētājsistēmās. Tādu bremzi, kuru var atslēgt, ja zini kā. Es zinu. Palasot nopietnus rakstus saprotu, ka ir arī citi, kas to var. Tā XP ir kļuvusi pārāk ātra un stabila (pēc defaulta XP ir iebūvēts mehānisms, kas laika gaitā to padara arvien lēnāku, bet to var atslēgt).
Kāpēc M$ tā rīkojas? Ja kompis paliek pārāk lēns, useris iet uz veikalu un nopērk jaunu (un protams windows arī nopērk). Ja XP ir pietiekoši ātrs un stabils, nav vajadzības tērēt naudu. Tāpēc parādījās Vista – lai atkal noslauktu naudu no useriem. Ar Vistu tā īsti nesanāca, tāpēc tagad win7.
pēc defaulta XP ir iebūvēts mehānisms, kas laika gaitā to padara arvien lēnāku, bet to var atslēgt
Man gan tā neizpaužas (es tikai liekos procesus esmu atvienojis nost).
Vai varētu palūgt tuvāku info, linkus etc.?
1) IE pagaidu faili – pēc defaulta to izmērs ir tuvu diska izmēram, rezultātā uz diska savairojas ziljons sīku failu, kas pamatīgi nobremzē failu sistēmu. Risinājums – uzlikt limitu uz 8MB.
2) Prefetch – mehānisms ir sarežģīts, bet izsauc daudz papildus diska aktivitātes un palielina failu fragmentāciju. Risinājums – EnablePrefetch=2 vai 0.
3) Sistēma, usera faili, pagaidu faili, viss pēc defaulta uz viena diska. Jo vairāk failu, jo bremzīgāka failu sistēma. Risinājums – sadalīt to visu pa loģiskiem (vai labāk pa fiziskiem) diskiem.
Š īs trīs lietas ir tās vienkāršākās. Ir vel, bet ir jālien samērā dziļi sistēmā.
2) Muļķības, neaizņem gandrīz vietu un izslēdzot XP ies pat lēnāk
3) Atkal kautkāds murgs
Protams laiku pa laikam jāpatīra OS, bet kur tu tādas gudrības izrāvi?
2) Vietu ta neaizņem, bet pēc katras progas palaišanas raksta uz diska, tas palielina fragmentāciju. No Prefetch jēga ir tikai kad kompis startējas.
3) Tas nav murgs.
Kur izrāvu? Domāju, lasīju, atkal domāju, eksperimentēju, atkal domāju, atkal lasīju … 🙂
1) Tā tas ir. Varbūt jaunajās IE versijās tas ir atcelts, jo pārāk daudzi šo lietu ir uzoduši.
2) Vietu ta neaizņem, bet pēc katras progas palaišanas raksta uz diska, tas palielina fragmentāciju. No Prefetch jēga ir tikai kad kompis startējas.
3) Tas nav murgs.
Kur izrāvu? Domāju, lasīju, atkal domāju, eksperimentēju, atkal domāju, atkal lasīju … 🙂
Dažreiz domāt ir kaitīgi… Iedod kautkādu testu, kur redzami kautkādi rezultāti. Prefech default ir optimizēts, lai XP ātrāk startētos un ātrāk palaistos programmas.
Vot kur rodas šitādi speci, kautko sadzejo, vel atrod 2 idiotu otrā pasaules malā…
Mehānismi, kas pamazām nobremzē windows XP:
1) IE pagaidu faili – pēc defaulta to izmērs ir tuvu diska izmēram, rezultātā uz diska savairojas ziljons sīku failu, kas pamatīgi nobremzē failu sistēmu. Risinājums – uzlikt limitu uz 8MB.
2) Prefetch – mehānisms ir sarežģīts, bet izsauc daudz papildus diska aktivitātes un palielina failu fragmentāciju. Risinājums – EnablePrefetch=2 vai 0.
3) Sistēma, usera faili, pagaidu faili, viss pēc defaulta uz viena diska. Jo vairāk failu, jo bremzīgāka failu sistēma. Risinājums – sadalīt to visu pa loģiskiem (vai labāk pa fiziskiem) diskiem.
Š īs trīs lietas ir tās vienkāršākās. Ir vel, bet ir jālien samērā dziļi sistēmā.
1) IE mani neintresē un neesmu lietojis jau labu laiku, tāpēc nav ko teikt.
2) EnablePrefetch attiecas uz bootošanas ātrumu un tev neko nedos laikā, kad OS jau ir ieslēgusies. Turklāt to skaitli jēga mainīt tikai tad, ja tev bootojas lēnāk nekā agrāk bootojās. Labi, ka vēl nesāki teikt, lai visu iztukšo Prefetch folderi no .pf failiem. 😀
3) Baigais jaunums. 😀 Cik cilvēki, kas apmeklē notepadu reāli visu bāž vienā partīcijā? Ja 100Gb+ cietais, tad diezvai kāds tur visu atmiņu uz vienas partīcijas.
ob1, omg 😀 😀
temp failus attīram visi ar ccleaner…
Labi, dzīvojiet vien tālāk uz savām bremzēm mudaki. 🙂