Sākumlapa › Forumi › Hardware › Pamatplates un CPU › Kādu MB pirkt ?
Bremzīgs monis var iebremzēt sistēmu tikai pie ieslēgšanās, tālāk strādās normāli. Protams, ja viņā nav defekts.
Man pie kompja ir pieslēgti divi monitori. Viens ir ok, otrs – bremzīgs. Kas modinu kompi no sleep, tad tas bremzīgais domā sekundes 20, kamēr sajēdz, ka vajag ieslēgties (lai gan kompis pamostās 5 sekundēs). Tādējādi bremzīgs monitors VAR samazināt kompja ātrdarbību un pēc monitora VAR spriest par kompja ātrdarbību
Kompis IT žargonā ir tā kaste, kur procesors dzīvo. Nu vēl tur iekšā visādi dzelži ir. Un vadu lērums.
Tu gadījumā pats nenonāc pretrunās ar sevi šajā tekstā? Tā īsti nespratu, kas tev bija ar tiem smadzeņu implantiem, bet nu izcēlu tekstu, varbūt tev būs vieglāk uztver?
Mēģināšu tev palīdzēt 😉 Kad mēs ieslēdzam kompi [sistēmas bloku], tad tas uzreiz sāk raidīt video signālu [VGA vai DVI kabeļiem]. Lieki piebilst, ka video signāls pārraidās tikai vienā virzienā, sistēmasbloks > monitors. Vienīgā informācija, kas tiek raidīta no monitora ir tā pamatinformācija (firma, modelis, ieteicamā izšķirspēja…). CRT monitori ilgāk ‘uzsilst’, varbūt tāpēc tev, lietpratēj, liekas, ka kompis 20 sekundes bremzē? Arī LCD monitoru lampa iesilst, varbūt tāpēc tev liekas, ka kompis 5 sekundes bremzē? Kas būtu ar projektoru? Tur taču minūte jāgaida līdz lampa iesils.
Paskaties šeit:
varbūt atradīsi pazīstamus burtus.
Lieki piebilst, ka video signāls pārraidās tikai vienā virzienā, sistēmasbloks > monitors.
Tavi vārdi?
Ja sāc ar kļudainām premisām, tad tālāk loģisku slēdzienu virknei nav jēgas.
offtopic par moņiem: 😀 daļēji var piekrist, ka monitori ir, kā teica cien. ob1bremzīgākibremzīgi.
Bet sistēmu tas nebremzē
Aukstajā startā monitora pamošanās laikam tiešām nav nozīmes. Ja kompis mostās no sleep, tad pie “lēna” monitora arī kompis lēnāk modīsies, jo kamēr nav aptaujāti monitori, OS nav gatava darbam. Vai viens no kompja ātrdarbības parametriem nav ieslēgšanās laiks?
P.S. Galīgs off 😀 es arī gribētu taupīt elektrību, bet tā kā spiestā kārtā lietoju i biroju, tad nakts ir vienīgais laiks, kad varu Linux darbināt, respektīvi – repozitoriju pakas novilkt :D:D
Un patiesībā visa tā diskusija sākās no mana komenta, kas bija domāts kā ironija. Jā, krīzes laikā ar homora izjūtu tautai tā pašvakāk. 😀
ob1… teikums “Gribi mētāties ar naudu – ņem Intel, gribi lētu un ātru kompi, ņem AMD.” ir ļoti nesmuks. Es jau domāju, ka Tu neesi “reliģiozs”… 🙂
Par iebūvētajiem skaņas čipiem… pērle… Da kāda gan starpība vienkāršam lietotājam, kas skandina viņa tumbiņas? Jeb te kāds iedomājas, ka nopietnas studijas izmanto iebūvētos čipus? 😀
Un vispār… kad runa par dzelžiem, labāk nemēģiniet viens otru pārliecināt par savu taisnību. Katram ir sava pieredze… un no tās veidojas pārliecība. Citam pietiek uztrāpīt uz vienas defektētas Asus plates, lai viņš visu atlikušo dzīvi stāstītu visiem “ASUS plates, tikai katra 10-tā strādā”. 🙂
P.S. Esmu piefiksējis, ka te pārsvarā “народ в теме” topikos, kur jāizsaka savs viedoklis par dzelžiem vai OS. 😀 Un tad jau aiziet līdz putām uz lūpām un sūtīšanām uz trīsburtu kompinācijām. 🙂 Kā jau esmu neskaitāmas reizes teicis… Metodes, kā katrs panāk savu rezultātu, var būt dažādas. Un ja Tev konkrēta metode nepatīk, nenozīmē, ka tā metode ir slikta priekš cita. 🙂
Jāatzīst, ka pēdējā laikā Intel sāk tuvoties AMD pēc parametra price/performance, bet vēl joprojām atpaliek.
(
🙂
Vai nevar kāds admins pārsaukt šo tēmu kā “Spridelējumi par šo un to”? Jauka publika šeit apgrozās, varētu paturpināt pārgudrās sarunas par filosofiju. 😀
Intel un AMD sen jau nav analogi, tiem ir dažādas komandu sistēmas, dažadas patērējamās jaudas, dažāda uzbūve, utt.
Svarīgi ir kādu kompi Tu vēlies uzbūvēt – t.i. kādus uzdevumus uz tā laidīsi. Tad var izvērtēt ko var uzbūvēt uz AMD, ko uz Intel.
Preses relīzes