Ar PM – tikai visdrūmāko pirātismu 😀
Bet nu ok. Sāksim 🙂
1) Kāda suse (versija)?
2) Esi sastapies ar Yast?
2. Jā, ja aplūko bildētes augstāk, tad tieši tas ir iemesls, kāpēc es mēģināju uzlikt ubuntu.
Vēl viens jautājums, kuru var sataisīt smukāku, gnome, vai kde? Ar laiku gribētos jau tās smukās mac fīškas, piemēram to menu (vai kā viņš saucas) apakšā, cik esmu tādu redzējis, tas ir gnome’i, bet suses gnomei menu jau ir apakšā (atšķirībā no ubuntu), vai ir iespēja viņu dabūt augšā, tas ir stūlbs jautājums, drošivien ka ir, bet ja pajautāšu, nekas slikts jau nenotiks.
1. Ka bus ar garumzimem?
2. Iesakiet labu mp3 un video pleyeri, nu par video, uz windas es vienmer esmu izmantojis vlc, cik zinu, tas ir pieejams ari linux’am, bet varbut ir ari kadi labaki varianti?
3. Kas ir ar kodekiem?
P.S ja tas ko lidz, tagad atskiriba no pagajusas reizes izmantoju gnome.
Kā jau teicu – uzmet savai Vistai Virtualbox un saliec uz tā vienlaicīgi kādus 5-10 Linukšus ar Gnome, KDE, XFCE un izpēti kārtīgi. Noformatē savu Linuxam domāto partīciju NTFS, uz tās turēsi savas Linux images
Bilde tev būs pa visu ekrānu, Linuxam būs skaņa, video, nets.
Un iemācies visas darbības veikt nevis grafiski, bet konsolē. Bez elementāro komandu zināšanas Linux lietot nav iespējams.
Susee ar garumziimeem nav probleemu parasti. Atver Yast, HArdware, Keyboard Layout. Izveelies, ko veelies. KDE gan jaarestartee.
Peec bildeem izskataas ka tev ir openSuse 11. ?
Taatad, atver atkal Yast, Software, Software Reposities. Ja ir pieejams tam datoram nets, atsleedz CD/DVD lasiitaaju. Pamataa vajadzeetu buut enableetiem openSUSE-11.1-Ossun Non-Oss Peec tam atver sho linku:
Taatad, atver ieksh Software repositories nospied pogu Add, parasti tie ir http linki, taatad izveelies http. Ir jaaizpilda tikai divas ailes.
Kaa piemeeru panjeemu Packman (reaali linki) :
Server Name packman.jacobs-university.de
Directory on server /suse/11.1/
Server Name ir links uz lapu, nevajag likt priekshaa neko, taa kaa redzi taa ir. Directory on server, Mape, kur glabaajas faili. Ja tev ir openSuse 11.0, tad 11.1 vietaa raksti 11.0 u.t.t. . Ja shis saaks lejuplaadeet, taatad sameeraa veiksmiigi. Prasiis arii nospiest Import pogu, lai apstiprinaatu vinju sertifikaatu.
Tad paarliecinies vai ieprieksh mineetie REPO ir Enableeti, dubultkliskjis uz vinja atsleedz to funkciju, meegjini instaleet veelreiz Skype. Man vismaz veiksmiigi uzinstaleejaas. Es gan instaleeju caur konsoli un MC, aatraak straadaa viss tas pasaakums.
Veel varu piemineet smuku komandrindu konsolei: zypper install programmas nosaukums.
Ja ir kaadi jautaajumi par susi, vari meegjinaat jautaat, visu protams, nezinu, bet varu meegjinaat paliidzeet, jo lietoju vinju jau vairaakus gadus, pat neatceros cik. Pamataa, kopsh 9.1 iznaakshanas.
VAri meegjinaat ko labot caur konsoli tagad. Ieraksti yast2 , hardware, graphics card and monitor un meegjinam pielabot uzstaadiijumus.
Preses relīzes