SikeR. Pirms pārinstalēšanas, apskaties, vai tajā mapē nemētājas fails ar nosaukumu apmēram.. xorg.conf.default vai 0, vai kaut kā tā. 🙂 Ar to aizvieto xorg.conf.
Tāpēc, īstenībā, vieglāk sākumā būs, ja apgūsi linux pamatkomandas konsolē.
Nu DOS vismaz nav svešs?
Tavā gadījumā atjauno grafisko vidi, rekonfigurējot Xserveri: raksti savā melnajā konsolē ar root tiesībām:
dpkg-reconfigure xserver-xorg
Tur izvēlies vesa vai nv videodraiveri; citus parametrus atstāj defaultos. Pēc tam parasti Xserveris startējas.
Bet pārējās lietās, Ubuntu ir dikti prasīga sistēma.
Man patīk, ka bubuntu ar puslīdz taisnām rokām vismaz nav nokarināms (ļaunākā gadījumā Xserveris) un ir milzīgs gatavo programmu klāsts. Un labs supports, Googlē visam ir atbildes.
Bet es nesaku, ka openZuze būtu sliktāks.
Iegāju konsolē, ielogojos, ierakstiju startx, viņš man uzmeta kko pa screen, tālāk ielogojos kā root, mēģināju samuraja kodu, kā atbildi konsole man pavēstija, dpkg-reconfigure not found (vai kko tam līdzīgu). Tad nu liku iekšā suses disku un ieraudziju smuku podziņu ar uzrakstu repair, to arī spiedu, ņēmu automātisko repairu, viņš man atkal (saku atkal, tāpēc ka tā jau ir bijis) parādija ka boot’otājā kkāda mape (vai kkas tamlīdzīgs) nav pieejama un pēc šī “repair’a” slēdzot iekšā pc man parādija Error No Operating System Found. Tad nu ķēros pie suses instalācijas, visu izdariju, slēdzās jau iekšā un kā tas gadijies, kā ne, bet atkal krāsainās bildītes priekšā, domāju ka kko pie instalācijas izdariju nepareizi, instalēju vēlreiz, šoreiz formatēju visas ar linux saistītās partīcijas pat swap, bet atkal krāsainās bildītes, bildītes saku tāpēc, ka šoreiz viņas ir vairākas vertikāli novilkas ~1cm platas strīpas, kas maina krāsas.
Secinājums. Vai nu es esmu vienkārši tas, par ko es pašā sākumā rakstiju, vai arī mani dzelži sākuši masveidā banot os’us.
Laikam jums nāksies man ierādīt citu distru, jo šaubos ka šeit vēl kkas ir labojams, nu vienīgā iespēja varētu būt jaunas video kartes iegāde, bet to pagaidām nevaru atļauties. Tātad jums nāksies ierādīt man vēlvienu distru un es centīšos iztikt ar vienu instalāciju, lai maniem dzelžiem atkal neuzrodas kāre kko nobanot, bet šoreiz esmu gatavs mācīties, pirms eksperimentēju.
linuxam ir normāls atbalsts šādiem dzelžiem:
core2duo T6400;
Mobile Intel® GMA 4500MHD;
Intel® GM45 Express chipset?
Man pasham personiigi nepatiik bUbuntu, bet nu tas vareetu buut vienkaarshaaks iesaaceejiem.
Bet saku vēlreiz – DA NEIES TEV NEKAS!!!
bubunts šmubunts (pateicigākais linux iesacējiem), būtu labāk kaut ko uzcepuši (cepu cepu smilšu kūkas) par hackintosh (un uzrakstijuši man instrukciju, esmu taurs ) , jebšu neviens te nav ar to vellu krāmējies (vai arī es tikai tā domāju)?
būtu feini palasīt ko kāds vietējs cilvis (oj… Es gribēju teikt OSX lietotājs) par šo tēmu saka.
Mans bērns, Tev ar galvu viss ir kārtībā? Skaidas? Esi kaut X inst dialogu redzējis?
Es tev prasīju no kā jams izcēlies? 🙂
Netaisies gudrāks kā patiesībā esi 🙂
OSX izcelsme ir viena lieta, dabūt to pie dzīvības uz PC pavisam cita. Tas tev nav next ok ubunts.
Š itais manī izraisa smīnu… Nopietni…
Posted from : Mac OS X Server 10.5
EDIT :
eh, simpatizē man tas linux, vienmēr ir simpatizējis, bet nekad nav bijusi apņēmība visā šajā pasākumā iedziļināties. reiz bija un izbija līdz ar nesaderību maniem vecajiem dzelžiem 🙂
linuxam ir normāls atbalsts šādiem dzelžiem:
core2duo T6400;
Mobile Intel® GMA 4500MHD;
Intel® GM45 Express chipset?
Kļūdies.
Uz 1.8 P4 512 RAM 64 VRAM Ubuntu 9.04 skrien kā mīļais 🙂
Edited From: Ubuntu Linux 9.04 Jaunty Jackalope
Tad vel viens jautajums, vai kads ludzu nevaretu izskaidrot, ka uz fedoras dabut tadu labu lietu, ka DockbarX un ja nav gruti, vel varetu piemetinat, ka vinam nomainit temas, jo cik esmu redzejis video vai screen’os, katram gandriz katram tas dockbar’s ir savadaks.
Un otrs, bet lidzigs jautajums, ka dabut to smuko kubu ar kuru var grozit uz nebedu.
Kļūdies.
Uz 1.8 P4 512 RAM 64 VRAM Ubuntu 9.04 skrien kā mīļais
pirms kādiem gadiem diviem instalēju ubuntu uz NVIDIA GeForce Go 7200 – tur arī aplauzos 🙂
ps. abi datori ir portatīvie
varbut ir citi veidi, ka noemulet skype?
Preses relīzes