Sākumlapa › Forumi › Notepad.lv › Aptaujas › Vai mums vajag €?
Nepatīk, ka eiro neliekas īpaši uzticams, lai gan, ja bruks eirozona, tad bruks arī Latvija ar visiem saviem latiem.
Atbalstu, jo principā esmu globalizācijas piekritējs, un šajā laikmetā ir muļķīgi čakarēties ar dažādām valūtām, laika un līdzekļu šķērdēšana – bankas uz valūtas maiņām labi pelnās.
Bet vispār vajag. Visumā būs mazāks čakars. *Kad* (nevis *ja*) varenā Savienība izjuks, tāpat būs lielās ziepes.
Otrkārt pēc eiro PILĪGI NOTEIKTI celsies cenas. Tā ir bijis visās valstīs, kurās ir ieviests Eiro. Un zinot mūsu pisnesmeņus, iespēja toč netiks laista garām. Un pašreizējā situācija, kad ir tik daudz trūcīgo iedzīvotāju, tas galīgi nav prāta darbs.
Eiro jāievieš ir, bet pēc gadiem 3..5, ne ātrāk. Un vispār presē atkal tiek musināts uzstādījums, ka ja nebūs Eiro, atkal viss cauri, būs gals klāt utt. 20 gadus bija savs lats, tagad pa kaklu pa galvu kas ir jāievieš
Zviedrija piemēram dzīvo tak ar savu valūtu. Un tur neviens neko netaisās mainīt …
Tikai viens jautājums. Ja jau valsts tik apzināti iet uz eiro, tad kādēļ mūsus nodokļu nauda tiek tērēta turpinot emitēt latus? Labi tos mākslinieciskos, kas vairāk domāti kolekcionāriem – to saprotu, bet nakui turpina drukāt parastos, ja drīz jādrukā eiro?
tad tirgotāju sektoram būs ziepes, varēs uzskatāmāk redzēt, ka LV ir dārga valsts.
Tas arī laikam ir vienīgais iemesls lai es piekristu eiro ieviešanai. Tad visa Eiropa (un pārējā planētas daļa:) varēs, dikti ērti, redzēt cik dārgi viss pie mums ir.
Ja atklāti, meitenes viņiem ir smukas, abām rokām par ķīniešu ekspansiju.
Tā kā mums tas eiro jau ir de facto, tad neredzu iemeslu pīkstēt par viņa ieviešanu.
Turklāt ļooti daudziem kredīti, tai skaitā hipotekārie par māju/dzīvokli ir paņemti tieši eiro, tā ka tā pretestība, manuprāt, ir zināma liekulība.
Nezinu nevienu racionālu argumentu pret eiro. Ir tikai sentimentāli / emocionāli argumenti.
Jā, protams, arī man ir mīļas visas tās dažādās latu monētas (kuras ar tādu centību tiek krātas) un latu kā valūtu gribētos paturēt kaut vai tikai tāpēc, ka nekur citur tādu nav.
[youtube]
Latvijas ekonomika ir pārāk maza, lai varētu latu palaist ar peldošu valūtas kursu. Jo tad pie mums būs tieši tas pats, kas 1992. gadā Filipīnās – Džordžs Soross ar draugiem izmantoja iespēju uzspēlēt valūtas tirgū un uzvārīja pāris miljardus. Tā valsts kaut cik atkopties sāka 6 gadus vēlāk.
Par laimi mūsējiem jau no paša sākuma pietika prāts latu kaut kam piesaistīt. Sākumā tas bija vesels valūtu grozs, pēc tam jau tikai eiro.
Zviedru kronas apgrozībā ir pārāk daudz, pat lielie valūtu spekulanti nespēj savākt pietiekamus līdzekļus, lai tur būtiski kaut ko nosvārstītu. Tas pats ar britu mārciņām.
Bet lati apgrozībā ir cik? Varbūt miljarda vērtībā? Tāda summa tādiem kā Soross nav tā lielākā problēma.
Ja atradīsiet man kādu, kas neizskatās pēc skolnieces, varbūt… tikmēr:
[spoil][img]
/threadbombing
Ticam valdībai, ticam, viņi mums kā tādi Lāčplēši, parrraus hidru pa molekulām.
Herr Valdis jau esot nākošais Eiroparlamenta deputāts, tātad izrādīto uzticību piekāst nevarot.