Prezentēts jaunais Dell klēpjdatoru sortiments

Septembra sākumā notikušajā Eiropas lielākajā tehnoloģiju izstādē “IFA 2019” uzņēmums “Dell Technologies” iepazīstināja ar saviem jaunumiem.

Kā norādīja “Dell” mājai un mazajai uzņēmējdarbībai paredzēto produktu grupas galvenais viceprezidents Rejs Vahs, jaunajiem produktiem raksturīgi kompakti izmēri, viegla adaptācija, augsts produktivitātes līmenis, nevainojama iekārtu konstrukcija un aktuālāko sakaru tehnoloģiju atbalsts.

IFA priekšvakarā papildinājām savu patērētājiem paredzēto (angliski consumer) produktu sortimentu ar mūsdienīgiem datoriem, kas var lepoties ar īpaši kompaktiem izmēriem. XPS un “Inspiron” līniju iekārtas tagad ir pieejamas ar 10. paaudzes “Intel Core” procesoriem, kas nodrošina vēl augstāku produktivitāti darbā ar uzdevumiem, kam nepieciešama augsta skaitļošanas jauda un 4K satura atbalsts. Mūsu klienti var iegādāties plānas un vieglas mobilās iekārtas ar iespaidīgu veiktspēju, kas pielīdzināma stacionārajiem datoriem”, – stāsta Rejs Vahs.

XPS sērija

“XPS 13” ir iekārta, kas izpelnījusies vislielākās ikdienas lietotāju un profesionāļu simpātijas. Šis klēpjdators ir pamatīgi uzlabots un turpmāk tiks aprīkots ar “Intel 10th Gen Core™ U” sērijas procesoriem, ieskaitot seškodolu “Core i7“. Tas ļauj “XPS 13” arī turpmāk uzskatīt par jaudīgāko 13 collu klēpjdatoru savā klasē. Jaunais bezvadu tīkla modulis “Killer™ AX1650 (2×2)” izmanto “Intel Wi-Fi 6” mikroshēmu, kuras bezvadu sakaru iespējas padara datoru daudz pārāku par vecākās paaudzes iekārtām. Savukārt kino cienītāji, kas izvēlējušies klēpjdatoru modifikāciju ar skatienu piesaistošo 4K “Ultra HD InfinityEdge” ekrānu, noteikti novērtēs tehnoloģijas “Dell CinemaColour” un “Dolby Vision”.

Tāpat ir iespējams iegādāties arī “COMPUTEX d&i Award” balvu piešķiršanā triumfējušo “XPS 13 2-in-1”. Šis “divi vienā” dators ir kļuvis par simbolu mūsu rūpīgajai attieksmei pret vissmalkākajām niansēm: ikviens šīs iekārtas aspekts ir izstrādāts, ņemot vērā lietotāju vēlmes un tieksmi iegūt neatkārtojamu dizainu. “XPS 13 2-in-1” ir pasaulē pirmais “Project Athena” prasībām atbilstošais klēpjdators, kurā iebūvēts jaunais, 10 nanometru tehnoloģijā izgatavotais “Intel Core 10th Gen” procesors.

“Inspiron” līnija

Transformeri “Inspiron 14 5000 2-in-1” ir kļuvuši mobilāki un to skārienjūtīgais ekrāns atbalsta “Active Pen” rakstāmrīku. Turklāt mobilajam un plānajam “Inspiron 13 5000” tagad kā opcija tiek piedāvāta modifikācija ar mobilo sakaru moduli. Ir pieejami modeļi ar divu papildu krāsu – platīna sudraba un gaišas ceriņkrāsas – korpusiem. Pasākuma laikā notika iepazīstināšana arī ar citu “Inspiron” modeļu jaunumiem.

“Vostro” modeļi

Jaunie klēpjdatori “Dell Vostro 14” un “Vostro 15 5000” ir ieguvuši diskrēto video karti “NVIDIA® GeForce® MX250”, tāpēc spēs ātrāk tikt galā ar intensīvas uzņēmējdarbības prasību izvirzītiem uzdevumiem. Drošības modulis TPM 2.0 un kā papildu opcija pieejamais pirkstu nospiedumu lasītājs nodrošina augstu datu drošības līmeni.

Jaunie modeļi var lepoties ar daudzus apbalvojumus ieguvušo “Dell Mobile Connect” programmatūru, kas ļauj lietotājiem sasaistīt datoru ar viedtālruni un tādējādi paaugstināt sava darba efektivitāti. Jaunie “Vostro” ir datori, kas vienā iekārtā apvieno mazajai uzņēmējdarbībai būtiski svarīgas funkcijas.

“Dell” inženieri arī jaunajos “Vostro” integrējuši “Intel Core 10th Gen” procesorus. “Vostro 13 5000” ar kompakto un vieglo korpusu ir ērti ievietojams rokas bagāžā, tāpēc lieliski noderēs tiem, kuri bieži ceļo ar lidmašīnu. Turklāt klēpjdators var lepoties ar “Skype for Business” sertifikātu un ar to var viegli piezvanīt klientiem arī strādājot ārpus biroja. “Vostro 14 3000” un “Vostro 15 3000” ir aprīkoti ar drošības moduli TPM 2.0 un ieslēgšanas pogā integrētu pirkstu nospiedumu lasītāju.

Jaunie “Dell” produkti tirdzniecībā Baltijas valstīs nonāks šī gada rudenī.