2014 gadā Japānā izveidotās zāles varētu ārstēt Koronavīrusu

Šobrīd norit sacensības  efektīvas ārstēšanas un vakcīnas izstrādē pret koronavīrusu, kura uzliesmojums ir izraisījis lielu paniku un bailes visā pasaulē. Tomēr, iespējams, pasulē jau iepriekš bija izstrādāta efektīvas zāles, kuras varētu cīnīties ar šo vīrusu. 

Saskaņā ar Ķīnas valdības sniegto informāciju, viņi apgalvo, ka Japānas 2014. gadā izstrādātie gripas medikamenti ir izrādījušies efektīvi koronavīrusa ārstēšanā. Tiek apgalvots, ka zāles, kuras izstrādājis Fujifilm Holdings grupas loceklis, ir ne tikai drošas, bet arī efektīvas un Ķīnas valdība plāno oficiāli ieteikt zāles koronavīrusa ārstēšanā.

Preses konferencē Zhang Xinmin, Zinātņu ministrijas Ķīnas Nacionālā biotehnoloģiju attīstības centra direktors apgalvojis: “Zālēm ir augsta drošības pakāpe un skaidri redzams, ka tās ir efektīvas ārstēšanā.” Uhanas un Šenzenas slimnīcās veiktās klīniskās izpētes laikā pacienti, kuri saņēma zāles, īsākā laika posmā izārstējās un pacientu pneimonijas simptomi uzlabojās straujāk.

Tomēr jāuzsver, ka pētījumā bija iesaistīti tikai 200 pacienti. Tas nav liels dalībnieku skaits šāda tipa zāļu testēšanai. Turklāt šī nav pirmā ārstēšanas metode, kas izrādījusies efektīva. Iepriekš bija daži pacienti, kuri tika ārstēti, izmantojot HIV medikamentus, un arī tika atzīts, ka tie palīdzēja.

Avots: Asia.nikkei

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt