2024. gadā Apple viedtālruņi atbalstīs RCS

Par spīti spiedienam no uzņēmumiem kā Google un Samsung, Apple ilgstoši izvairījās atbalstīt RCS. Tomēr ar 2024. gadu, iPhone tālruņiem tiks pievienota RCS ziņapmaiņas funkcija.

RCS jeb Rich Communication Services ir protokols, kas palīdz nosūtīt garākas un kvalitatīvākas ziņas, tai skaitā, nebojājot failu kvalitāti. Līdz šim to savā standarta praksē izmantoja Android, taču 9to5Mac ziņo, ka arī Apple pievienojas bariņam.

“Vēlāk nākamajā gadā mēs pievienosim atbalstu RCS Universal Profile, ko GSM asociācija ir pasludinājusi par šī brīža standartu,” Apple pārstāvis pauž 9to5Mac. “Mēs ticam, ka RCS Universal Profile piedāvās labāku pieredzi, salīdzinot ar SMS vai MMS. Funkcija darbosies paralēli iMessage, kas turpinās būt gan vislabākā, gan visdrošākā saziņas pieredze Apple klientiem.”

9to5Mac piemin, ka RCS funkcija ieviesīs uzlabojumus saziņā starp Android un iPhone ierīcēm, tā ļautu redzēt, vai saņēmējs ir izlasījis ziņu un signālu, ka otra persona raksta, piemēram, trīs punktiņus teksta burbulītī. Papildinājumi arī iespējos nosūtīt augstas kvalitātes foto, video un citus failus. Apple bilst, ka lietotāji arī varēs dalīties ar lokācijām.

Nav vēl skaidrs, kā tieši RCS saziņa darbosies, bet 9o5mac saka : “Apple neievieš iMessage citās platformās. Tā vietā RCS aizstās SMS un MMS, eksistējot atsevišķi no iMessage, kad vien tas būs iespējams.”

Pārmaiņas, visticamāk, ir kā atbilde spiedienam no Eiropas Savienības Digitālo tirgu akta (DMA), noteikums paredz, ka lieli uzņēmumi, gluži kā Apple, padara savus pakalpojumus sadarbspējīgus ar citām platformām. Eiropas Komisija septembrī uzsāka izmeklēšanu, lai noteiktu, vai iMessage var uzskatīt par platformas pamatpakalpojumu (“core platform service”). Apple argumentēja, ka iMessage nav pietiekami populārs eiropā, lai to varētu tā kategorizēt. Uzņēmums plāno iesniegt apelāciju.

Izmantojot dažādas mārketinga kampaņas un video, uzņēmumi kā Google un Samsung ir ilgi cīnījušies, lai Apple sāktu atbalstīt RCS. Agrāk šomēnes, Google nosūtīja vēstuli Eiropas Komisijai, kurā uzsver, ka iMessage vajadzētu uzskatīt par “platformas pamatpakalpojumu”. Pat OnePlus līdzdibinātāja Carl Pei uzņēmums – Nothing – izlēma ieviest iMessage stila saziņu savos Android tālruņos.

Apple, iespējams, šo nedara savas gribas pēc, bet RCS ir patīkamas pārmaiņas; it īpaši tiem, kas līdz šim sadzīvoja ar sliktas kvalitātes foto un video apmaiņu starp iPhone un Android.

Avots: TheVerge

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt