2024. gada Android flagmaņi varētu kļūt dārgi Snapdragon cenu kāpuma dēļ

Saskaņā ar nesenajām noplūdēm, tiek ziņots, ka gaidāmajam Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 mikroshēmām tiks palielināta cena, un daži Android viedtālruņu ražotāji meklē alternatīvas iespējas 2024. gada ierīcēm.

Uzticams informācijas nopludinātājs Digital Chat Station vietnē Weibo apgalvoja, ka Snapdragon 8 Gen 3 cenas pieaugums varētu likt zīmoliem izmantot 2022. gada Snapdragon 8 Gen 2 nākamā gada tālruņos. Alternatīvi, daži lielākie iekārtu ražotāji varētu meklēt konkurentu MediaTek un tā nesen izziņoto Dimensity 9300 mikroshēmu.

Paredzams, ka Dimensity 9300 debitēs oktobrī un varētu nodrošināt salīdzināmu veiktspēju ar Snapdragon 8 Gen 3, padarot to par pievilcīgu iespēju, ja cena ir zemāka. Agrīnās noplūdes liecina, ka Dimensity 9300 izmantos četrus Cortex-X4 un četrus Cortex-A720 kodolus ar MediaTek jaunāko GPU un atbalstu līdz 9,6 Gbps LPDDR5T RAM.

Jūnijā Snapdragon 8 Gen 3 AnTuTu testa mērījumi atklāja ievērojamus veiktspējas uzlabojumus salīdzinājumā ar tā priekšgājēju. Tiešsaistē cirkulējošie attēli parādīja, ka jaunais SoC AnTuTu v10 salīdzinošajos testos sasniedza 1 771 106 punktus. Salīdzinājumam, Snapdragon 8 Gen 2 v10 testos ir salīdzināts ar aptuveni 1,4 miljoniem punktu.

Tiek baumots, ka nākamās paaudzes mikroshēmās tiks izmantota 1+3+2+2 kodolu konfigurācija ar vienu premium X-core, trim augstākās klases A720 kodoliem, diviem A710 kodoliem un diviem efektīviem A510 kodoliem.

Qualcomm augstākās kvalitātes mikroshēmu pieaugošās izmaksas jau ir ietekmējušas cenu noteikšanu tādiem zīmoliem kā Samsung, veicinot tālruņu cenu pieaugumu dažos tirgos šogad.

Avots: Newowin.net

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt