Spēlētāji nav apmierināti ar Microsoft-Activision darījumu

Microsoft saskaras ar tiesvedību no 10 spēlētāju puses, lai bloķētu tās apvienošanos ar Call of Duty ražotāju Activision Blizzard.

ASV federālajā tiesā iesniegtajā prasībā teikts, ka Xbox konsoļu ražotāja 69 miljardu ASV dolāru vērtais darījums iegādāties konkurentu “radīs monopolu videospēļu nozarē”. Sūdzība tika iesniegta divas nedēļas pēc tam, kad ASV regulatori iesniedza lietu administratīvajam tiesnesim, lai bloķētu šo darījumu. Apvienošanās būtu līdz šim lielākais tehnoloģiju darījums videospēļu tirgū.

Saskaņā ar sūdzībā sniegto informāciju ierosinātā iegāde piešķirtu Microsoft “ievērojami lielāku tirgus varu videospēļu nozarē”, “ar iespēju bloķēt konkurentus, ierobežot ražošanu, samazināt patērētāju izvēli, paaugstināt cenas un vēl vairāk kavēt konkurenci.”

Tomēr Microsoft aizstāv ierosināto iegādi. “Šis darījums paplašinās konkurenci un radīs vairāk iespēju spēlētājiem un spēļu izstrādātājiem, jo mēs cenšamies piedāvāt vairāk spēļu lielākam cilvēku skaitam,” norāda uzņēmuma pārstāvis.

Pirms gandrīz divām nedēļām Federālā tirdzniecības komisija (FTC) savā sūdzībā pauda līdzīgas bažas. ASV uzņēmējdarbības uzraugs norādīja, ka Activision ir viens no nedaudzajiem vadošajiem videospēļu izstrādātājiem, kas ražo augstas kvalitātes spēles vairākām ierīcēm.

Ierosinātā iegāde sniegtu Microsoft “gan līdzekļus, gan motīvu kaitēt konkurencei”, manipulējot ar cenām, padarot spēles sliktākas konkurentu videospēļu konsolēm vai “pilnībā aizliedzot saturu konkurentiem, tādējādi nodarot kaitējumu patērētājiem”, paziņojumā presei norādīja aģentūra.

Microsoft arī paziņoja, ka 10 gadus nodrošinās Call of Duty pieejamību Nintendo, ja pirkums tiks īstenots, un izteica līdzīgu piedāvājumu konkurentam Sony, kas ražo PlayStation konsoli.

“Tas izklausās satraucoši, tāpēc vēlos nostiprināt savu pārliecību, ka šis darījums tiks noslēgts,” vēstulē darbiniekiem, kas tika izplatīta uzņēmuma tīmekļa vietnē, rakstīja Activision Blizzard vadītājs Bobijs Kotiks. “Apgalvojums, ka šis darījums ir pret konkurenci vērsts, neatbilst faktiem, un mēs ticam, ka uzvarēsim šajā strīdā.”

Šī ir kļuvusi par vienu no visnopietnākajām juridiskajām cīņām, kas izcēlusies pēc ASV prezidenta Džo Baidena solījuma stingrāk vērsties pret monopoliem. Par darījumu, par kuru tika paziņots janvārī, ir ierosināta tiesvedība arī Eiropas Savienībā.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

One Response

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt