Ko ir lētāk izgatavot – iPhone vai G1?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Ko ir lētāk izgatavot – iPhone vai G1?

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #147578
    deivs001
    Participant

    [imgl]https://bildites.lv/images/eesgt71bksfdjmge4wg1.jpg[/imgl]iSuppli analītiķi veica visai oriģinālu un interesantu pētījumu. Darba mērķis bija noskaidrot, kurš viedtālrunis (smartphone) patiesībā ir dārgāks: iPhone vai G1. Š oreiz netika apspriesta cena veikalos, bet gan uzņēmuma izmaksas par vienas vienības saražošanu.

    Pēc iSuppli datiem viena Googles telefona G1 izveidei T-Mobile un tā partneris HTC no sava “maka” izvelk 143,89 ASV dolārus (81,01007 Ls). Noapaļojot sanāk, ka viena G1 rūpnieciskās izmaksas ir 81 lats un 2 santīmi. Dārgākās lietas G1 korpusā ir centrālais procesors un saziņas modulis (28,49 USD jeb 16,04 LS). Pēc tam seko skārienjūtīgais ekrāns ar 3,2″ izmēru (19,67 USD jeb 11,08 LS), fotokamera (12,13 USD jeb 6,83 LS).

    Kad pētījums tika veikts līdz galam – noskaidrojās, ka G1 ražošana tomēr ir lētāka. iPhone 3G izmaksu ziņā apsteidz guglfonu par veseliem 30 USD jeb 16,89 Ls. Bet daudzi būs pamanījuši, ka iPhone var lepoties ar vairāk fīčām jeb lietojumfunkcijām nekā G1 un mūsdienu pasaulē ir daudz cilvēku, kuru mobīlajiem telefoniem jābūt nofīčotiem līdz nemaņai. Piemēram, iPhone ir ekrāns, kas reaģē uz vairākiem pieskārieniem vienlaicīgi jeb multitouch atbalsts, tajā ir iebūvēts kvalitatīvs mp3 atskaņotājs. Kā arī nav mazsvarīgi, ka Apple tālrunis ir izmēros mazāks un pēc ārējā skata vien rada iespaidu par dārgu un kvalitatīvu produktu (vismaz līdz parādās pirmie pirkstu nospiedumi uz tā vai švīkas).

    Avots: 1

    #185871
    Stormbird
    Participant

    Ar taam shviikaam i-mantinjai jau nemaz neesot tik traki.

    #185872
    Chosen
    Participant

    Pēc izlasītā es jau nenožēlotu tos 30 dolārus un nopirktu iPhone.

    #185873
    deivs001
    Participant

    Bleedi, es zinu kā ir ar švīkā i-mantiņām, pašam ir iPod touch, kura aizmugure nepilnu 3 mēnešu laikā ir pamatīgi nošvīkāta. Nejau ar dziļām vagām, bet ar īsām skrambām. Protams, ka neauklēju savu atskaņotāju kā jaundzimušu bērnu un neizmantojo tam paredzētos maciņus, bet tomēr. Un speķainie pirksta nospiedumi vienmēr paliek. Itkā jau sīkumi, bet gribētos, lai arī tādi nepatīkami sīkumi tiktu izskausti.

    #185874
    usins
    Participant

    Bet par fīčām nav taisnības. G1 to ir daudz vairāk, jo telefona OS ir ļoti advancēta ar vairākiem virtuālajiem desktopiem, pilnu google maps, gps atbalstu, uz G1 ir daudzu google pakalpojumi, kuri nav uz nevienas citas trubas, tas ir liels plus, un ir Telefonam liels pluss- var rakstīt ar qwerty tastatūru.

    #185875
    deivs001
    Participant

    Jā, par QWERTY klaviatūru piekrītu, pagaidām gan teorētiskā līmeni, jo nav bijis tādu ekstru ievērtēt dzīvē.

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā