9 no 10 uzņēmumiem saskaras ar ārējiem kiberapdraudējumiem

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR 9 no 10 uzņēmumiem saskaras ar ārējiem kiberapdraudējumiem

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #155004
    shady
    Participant

    Pirms jaunā uzņēmumiem domātā risinājuma laišanas klajā Kaspersky Lab iepazīstina ar pētījuma «Kiberdraudi un informācijas drošība uzņēmumos: tendences pasaulē un Krievijā» rezultātiem.

    Saskaņā ar pētījumā iegūtajiem datiem 9 no 10 uzņēmumiem pēdējā gada laikā vismaz vienu reizi ir saskārušies ar kiberdraudiem: pasaulē vidēji – 91%. Katrai trešajai organizācijai pasaulē šie incidenti ir beigušies ar datu, tostarp uzņēmējdarbībai svarīgas informācijas, zudumu. Turklāt gandrīz puse aptaujāto uzskata, ka kiberdraudu skaits pieaug, un tikai 8% apgalvo, ka to skaits ir nedaudz samazinājies. Visbiežāk uzņēmumi saskaras ar vīrusiem, surogātpastu, datortārpiem un kaitīgajām programmatūrām, kā arī pikšķerēšanas un hakeru uzbrukumiem.

    «Kaspersky Lab pirmo reizi ir veicis šādu globālu pētījumu. Pētījuma rezultāti liecina, ka jaunajā izstrādājumā Kaspersky Endpoint Security 8 īstenotās funkcijas un tehnoloģijas palīdzēs efektīvi risināt informācijas drošības problēmas, ar kurām ik dienu saskaras IT vadītāji,» saka Kaspersky Lab rīkotājdirektors Baltijas valstīs Andis Š teinmanis. «Viss jauno risinājumu sagatavošanas un izlaišanas pasākumu kopums no aptauju veikšanas līdz noteiktu aizsargmehānismu ieviešanai nodrošina «apsteidzošu aizsardzību», kas ļauj cīnīties ne tikai ar pašreizējiem, bet arī nākotnes kiberdraudiem.»

    Vispopulārākie informācijas aizsardzības nodrošināšanas pasākumi ir antivīrusu un klientu ugunsmūru izmantošana, atjauninājumu instalēšana (tostarp tādu, kas novērš programmatūru ievainojamības) un rezerves kopiju veidošana. Vairāk nekā puse (vidēji pasaulē – 59%) aptaujāto uzskata, ka viņu uzņēmuma datortīkls ir labi aizsargāts, tomēr pētījuma rezultāti liecina, ka visus iepriekš minētos aizsardzības veidus izmanto tikai 36% uzņēmumu, bet 3% organizāciju vispār nav nekā aizsargātas pret kiberdraudiem.

    Cenšoties paaugstināt informācijas aizsardzības līmeni, uzņēmumi bieži vien izmanto radikālus pasākumus, kas daļēji samazina uzņēmējdarbības iespējas. Piemēram, 72% uzņēmumu aizliedz vai ierobežo darbinieku piekļuvi sociālo tīklu vietnēm un lietojumprogrammām.

    Viena no galvenajām pētījuma gaitā konstatētajām problēmām ir nepietiekamas investīcijas IT drošības jomā. Kopumā pasaulē vairāk nekā puse (55%) aptaujāto atzīst, ka investīcijas informācijas drošībā ir pietiekamas. Vienlaikus respondenti uzskata, ka trūkst ne tikai naudas –70% respondentu visā pasaulē apgalvo, ka nepietiek darbinieku, zināšanu vai sistēmas resursu.

    Attālināti strādājošo darbinieku skaita pieaugums un arvien biežāka personisko ierīču izmantošana darba vajadzībām izvirza IT speciālistiem jaunu uzdevumu – nodrošināt mobilo ierīču aizsardzību ārpus uzņēmuma datortīkla. Trešdaļa visu organizāciju (32% visā pasaulē), kuru pārstāvji piedalījās aptaujā, uzskata, ka mobilo ierīču izmantošana ir pārāk riskanta uzņēmējdarbībai.

    Daudzas organizācijas arī jauno tehnoloģiju izmantošanā saskata noteiktu informācijas drošības apdraudējumu. Piemēram, 23% uzņēmumu pārstāvju uztver mākoņtehnoloģijas kā draudu, bet 42% uzņēmumu vispār nelabprāt ievieš jauninājumus.

    IT speciālisti domā, ka nākotnē galvenie apdraudējumi būs hakeru un mērķuzbrukumi, kā arī kaitīgās programmatūras. Turklāt aptaujātie prognozē informācijas apdraudējumu nozīmes pieaugumu uzņēmējdarbībā – tagad tos par vienu no galvenajiem draudiem uzskata 15% organizāciju, bet pēc diviem gadiem kiberapdraudējumos galveno uzņēmējdarbības risku saskata 46% respondentu.

    Autors
    Ieraksti
Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā