Portatīvajam datoram vajag draiverus!!!

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Portatīvajam datoram vajag draiverus!!!

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 25 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #146935
    Bunkurs
    Participant

    Man draugs iedeva portatīvo: Advent 9115, pārstādīt no Vistas uz Xp.

    Tā, nu es pārstādīju viss ok, tikai nevaru atrast Video Audio un vēl PCI draiverus.

    Vai kādam ir ideja kur lai es tos meklēju?

    Kompis: Pentium Dual core T2310, 2GB RAM.

    Un pats sliktākais, ka draiveru diska nav!

    #179681
    dead_emo
    Participant

    Te kādam, ar tādu kā tev, esot kas noderējis, nezinu. Bet, kas gooooglē tas atrod..

    #179682
    samurajs
    Participant

    Skaties, kādi tev dzelži iekšā (kaut vai ar Everestu) un pēc to nosaukumiem pagūglē. Audio/video būs visvieglāk atrast, nav tik daudz to standartu.

    #179683
    Bunkurs
    Participant

    Liels paldies, visi draiveri jau atrasti cītiigi googlējot!

    #179684
    doroteja
    Participant

    dvd rom draiveri arī atradi? ja atradi, tad pasaki man! man vajag!!! 😥

    #179685
    msh
    Participant

    samuraj izlasi manu parakstu 😀 Bet prējajiem vaimanātājiem – kas tas par bezfirmas porķiku kuram nav ražotāja lapas kurā novilkt draiverus? :hmz:

    Oftopiks – win vistai latviešu valodas paku nahrenizēt var?

    #179686
    doroteja
    Participant

    acer.com nav dvd driver ko novilkt, vot! 😥

    #179687
    samurajs
    Participant

    msh: ko tad tavuprāt jālieto? Varbūt prasīt zīlniecei, kādi dzelži datorā? Jaunais Everest 4.5 patiešām nav slikts, atskaite sīka un precīza. Tas Everesthome gan bija mēsls, bet vairs nepastāv.

    #179688
    rajah
    Participant

    es tomēr faktiski pat msh pieprasu paskaidrojumus par tik, manuprāt muļķīgu parakstu.

    gribu zināt arī to, ko tad msh izmanto lai uzzinātu dzelžus svešā datorā

    #179689
    dead_emo
    Participant

    Es lietoju alu un pc wizard 2008. Tas ir labāks par everstu?

    #179690
    Genādijs
    Participant

    Atkal jau. Nu ja nav sajēgas ko darīt ar PC, tad varbūt nevajag aiztikt? Līdz debīlismam vienkārša formula, draiveru nav meklē google, nevari atrast – nu tad sāc ar ko vieglāku. Grib lai citi visu ar karoti mutē iebāž un pats uzreiz būtu baigākais PC pārzinātājs 🙂 Lamas slinki līdz riebumam palikuši.

    #179691
    msh
    Participant

    rajah wrote:

    es tomēr faktiski pat msh pieprasu paskaidrojumus par tik, manuprāt muļķīgu parakstu.

    gribu zināt arī to, ko tad msh izmanto lai uzzinātu dzelžus svešā datorā


    Ir trīs metodes, atkarībā no tā, vai tas ir porķiks, brenda desktops vai parasts desktops. Ja tas ir porķiks, izlasu modeļa nosaukumu, tālāk seko ražotāja mājaslapa ar savu atbalstu 🙂 Ja tas ir brenda desktops, sameklēju uzlīmi ar modeli 😀 Bet ja tas ir desktops, tad atveru un izlasu mātenes nosaukumu – attiecīgi seko mātenes ražotāja lapa 🙂 Ja ir garantija un vaļā vērt nevar, tiek sameklēts mātenes manuālis. Un nekāda everesta… 😎

    Un tas ir arī paskaidrojums – neredzu tolku meklēt, kačāt un instalēt maksas progu tāda sīkuma dēļ 😀 Ja ir probas ar acīm, var nopirkt brilles vai lupu ;. Neesmu redzējis māteni, uz kuras nebūtu kaut vai kādā stūrī iebāzts modeļa nosaukums, par pārējo parūpējas tante google 🙂

    #179692
    dead_emo
    Participant

    Skaists paskaidrojums, bet vienīgi, msh laikam nezināja par EVEREST Free Edition? Bet patiesībā tas ir kā kuram ērtāk, vai nu skrūvēt, meklēt pases, cilāt kompi, vai ielūrēt kādā nekaitīgā programmiņā…turklāt dažreiz var būt nepieciešams gan viens, gan otrs. :party:

    #179693
    Genādijs
    Participant

    Kā mums skolā mēdza teikt vēstures skolotājs: MSH šodien ir nopelnīji auna titulu! Ir jābūt īpašām prāta spējām, lai operētu acis caur anālo atveri un tai pat laikā sauktu pārējos par muļķiem. Tā tik turēt!

    #179694
    msh
    Participant

    Un? Speciāli jāvelk, jāinstalē proga vienai reizei, un kas notiek, kad apskatās? everests tos draiverus pats novelk? 😀

    #179695
    samurajs
    Participant

    Hmmm… Auna kungs :D… no kura laika vieglāk skrūvēt kasti nekā veltīt 20 sekundes progas instalēšanai?:D Everestam ir 30 dienu pilnvērtīgs trial, tās 30 dienas spēkā uz katra datora. Nu lab – brenda PC datus tu atradīsi Googlē, bet garāžā stellētiem? Mums te tādu vairākums…

    #179696
    msh
    Participant

    “garāžā stellētiem” atradīsi mātenes ražotāja mājaslapā – jo lielākajai daļai to kastu bez mātenes draiveriem vēl paliek videokarte un viss… Un tā arī nebija atbildes – kas notiek, kad tas everests ir palaists? :hmz: Draiverus pašam jāgooglē un jācer, ka derēs? 😀

    #179697
    rajah
    Participant

    msh – arī es atļaušos pateik, Ēzelis tu esi ar lielo burtu pie tam.

    1) – Everest NAV obligāti jāstellē – tam ir pārnēsājamā versija (ZIP), kas man mierīgi sēž flašī.

    2) visus čipsetus, videokartes, skaņas un tīkla kartes es redzu Everestā un eju uz TO ražotāju lapām – es neeju uz mātes plates ražotāja lapu – ja vēl neesi apjēdzis, tad ceru tagad sapratīsi.

    katra programma (kas ar ir tie paši draiveri) no autoru puses tiek laboti – pieliktas dažas jaunas iespējas, labotas kļūdas, pielietoti dažādi programmēšanas triki, lai darbība būtu ātrāka un bez kļūdām. mātes plates ražotāja lapā draiveri ne vienmēr ir tie svaigākie (!!!!) – iesaku to izprast un pievērst tam uzmanību.

    ok, piekrītu, var ņemt tos draiverus, bet kā jau teicu – tur tie ir bieži vien veci.

    uz mātes plates ražotāja lapu eju tikai īpašā gadījumā, ja ir īpašs dzelzis, kas īpaši ir gatavots uz specpasūtījuma – piemēram ASUS savu laiku gatavoja Siemens datoriem mātes plates un tāda plate ASUS lapā vispār NEBIJA pieminēta. Biosu pāršūšanai bija jāiet meklēt tieši Siemens lapā.

    mātes plates ražotājs, pāris gadus maina draiverus, pēc tam par tiem aizmirst – tieši tāpēc, ka tirgū izlaiž jaunas plates un jākāš naudiņa no tām, vecās vairs nav aktuālas.

    ja vēl vienalga gribi teikt – “kāpēc man jāvelk jaunāki, ja der arī un iet tie paši vecie” – iesaku palasīt izmaiņas, kādas ir veiktas, par piemēru jaunākajos Nvidia draiveros – izmaiņu saraksts aizņem daudzas lapas (no 3.-29.lappusei).

    https://us.download.nvidia.com/Windows/175.16/175.16_WinXP_GeForce_Release_Notes.pdf

    Nu jā, bet viens otrs jau ir tik gudrs, kad dokumentāciju nekad nelasa. 😀 Un pēc tam brīnās, kāpēc kaut kas nav kā vajag.

    3) draiverus nav nekur jāgūglē – vismaz ja manu rakstu esi redzējis datuvē,

    https://datuve.lv/raksts/1189/Nedaudz_par_draiveru_uzstadisanu

    tur esmu galvenos jau izlicis redzamā vietā. – starp citu – gūglis ne vienmēr parādīs tos jaunākos draiverus – tieši tāpēc ir jājēdz zināt kur realtekam atrodas AC’97 un HD skaņas draiveri, lai varam redzēt kur ir tieši tie jaunākie draiveri.

    4)

    Quote:

    jo lielākajai daļai to kastu bez mātenes draiveriem vēl paliek videokarte un viss…


    pag, a kur palika modemi (daudzās vietās vēl joprojām tie pastāv, pie tam ir vairāki tādi, ko XP un nepareizi atrod), skaņas kartes (ieliktās), tīkla kartes, kas ir ieliktas, webkameras un citi dzelži? izskatās ka AUNA kungs ir tikai dažus datorus pārinstalējis, ja to vispār var par tādu nosaukt, un ar tādus, kas ar ne tik eksotiskiem dzelžiem pildītus.

    tu vispār maz esi redzējis tādu lietu – ka Geforce videokarte atrodas un uzliekās Win draiveri bet Return to wolfenstein spēle vispār neiet? un kāpēc neiet? – izlasi manu rakstu.

    starp citu par brenda datoriem – kaut vai par to pašu ACER – viņu FTP serverī draiveri nu ir ĻOOOOOOOOOOOOOTI veci, izņemot Vistas 1.servispakai domātos, bet pēc pāris mēnešiem arī tie būs sapelējuši.

    ===================

    vot tieši tādi kā tu arī esi LOHS ar lieliem burtiem. iedomājies – viņš pārinstalējis (it kā) 10 datoru un domā ka ir baigais datorspecs.

    ===================

    mani interesē tikai viens – kādā veidā esi spējīgs sagatavoties – draiverus dabūt, ja nav vēl OS vispār uzlikts virsū, mātes platei grāmatiņa, diski nav iedoti, kompim ir virsū uz kastes plombe, vaļā skrūvēt nevar, bet iekš Device manager ir vairākas jautājumzīmes – nepiestellējušies dzelži

    uz manu jautājumu nu atkal pieprasu atbildi.

    #179698
    msh
    Participant

    1) Nu skaisti, skaisti

    2) A ko iesākt, ja ir vairāki iespējamie draiveri? 😀 Kaut vai piemērs – es savai nvidia soundstorm tikpat labi varu uzlikt realtek AC’97 vai nVidia AC’97, un tie draiveri pat atšķiras 😀

    3) Izskatās, ka tu esi draiveru upgreidošanas fanāts, pat ja tam iemesla nav 😀 Ir tak tāds joks pa IT tēmu “kas darbojas, to neaiztiec”. Kāpēc upgreidot draiverus, ja viss darbojas? Iemesls ir tikai tad, ja kaut kas nedarbojas – toties upgreidojoties aiz gara laika var sanākt, ka kādām vecākām spēlēm, kaut vai, rodas problēmas 😀 Bez tam – kāpēc kaut ko googlēt? Aiziet uz mātenes ražotāja lapu, a tur viss smuki pa operētājsistēmām sadalīts… 🙂

    4) Kādi modēmi? :hmz: Visi provideri kaut kā nodrošina modēmus, kas uz LAN griežas un visizplatītākajiem parastajiem telefona līnijas modēmiem [uz vienas conexant mikrenes] jau standarta winxp [bez sp] instalācijā ir draiveris 🙂 Reiz gadījās pieredzēt gļukainu modēma draiveri – kā iezvanījās, tā BSOD 😀 – bet disks tur, protams, palīdzēja 🙂

    Jā un pareizi, Auna Kungs pārinstalē izplatītas kastes – un tām ir izplatīti dzelži ;. Tīkla kartes, kas ir ieliktas – neesmu redzējis neko citu bez realtek rtl[kāviņuturbijatascipars], kaut kādām vecām tīkla kartelēm, kuras pat win2k un vecāki atrod, kā arī integrētās tīkla mikrenes, kurām draiveris iet kopā ar čipsetu, ieliktas skaņas kartes – kas tas tāds? Pēdējoreiz kaut ko tādu uz P2 redzēju 😀 Webkameras neskaitās, tām virsū ir modelis, skaneri un printeri tāpat. Manām instalācijām ir integrēti izplatītāko čipsetu un videokaršu draiveri – vienmēr galarezultātā ir normāls GeForce draiveris, kas negļuko ;. Tāpat, kā ļoti sen nav gadījies, ka SATA HDD neatrastu 😀

    Es sevi par datorspeciālistu neuzskatu, bet par advancētu lietotāju ;. Un man tas skaitlis tomēr būs ar trijiem cipariem.

    Uz pēdējo jautājumu jau es esmu atbildējis – kaut kā vēl nav gadījies, ka ar via, intel, nForce draiveru pakām būtu par īsu. Ir gan bijusi darīšana ar pāris fujitsu siemens kastēm, kur visvienkāršāk bija uzinstalēt no kastei līdzi esošā CD, bet tas bija sen, kad es zināju labi ja pusi no tā, ko tagad. Bet par disku un dokumentu trūkumu – kur tādi pohujisti rodas? Š itādus variantus es sastopu ar pavecākām kastēm – kurām vairs garantijas nav, līdz ar to nav problēmu atskrūvēt. Bez tam tādas kastes vienmēr der iztīrīt – un neviens everests to neizdarīs :rolf: Bet kastes, kurām ir garantija, es bieži vien saņemu pat kastē iepakotu ar visu, kas nācis līdzi. Bija viens izņēmums – kaimiņi bija izmetuši gadu vecai kastei visus papīrus ārā bet kaste cepās un vajadzēja iztīrīt – bet tā kā arī garantijas papīru vairs nebija, garantijas tātad arī nebija, un atkal nebija problēmu 😀

    #179699
    WerNeo
    Participant

    Uh cik daudz pārmetumu abos flangos. Cilvēki, nav jau uzreiz jāapsaukājas. Kā bērni! Vienam patīk kastes skrūvēt, citam – izdarīt 2 peles klikšķus. Katram savs. Viens, no Rīgas uz Liepāju brauc caur Daugavpili, cits – lido ar AirBaltic lidmašīnu. 🙂 Tāpēc jau nav tik rupjā veidā jāaizstāv savs viedoklis. Galu galā, ja rezultāts vienāds, kāds pamatojums strīdam?

    msh. Tava pieeja nederēs gluži uz HP Pavilioniem un uz plombētajiem datoriem, kuriem pazuduši diski, bet garantija ir. 🙂

    Par tavu parakstu.. labi, ka tu tāds gudrs mums pagadījies. 🙂

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 25 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā