Microsoft BUILD 2019 – “mākslīgais intelekts” visiem

Vakar Sietlā sākās Microsoft ikgadējā konference izstrādātājiem BUILD 2019, kurā kompānijas vadītājs Satja Nadella prezentēja jauno stratēģiju. Tā šoreiz grozās ap “mākslīgā intelekta” pielietojumu, un Redmonda centīsies panākt, lai būtu nākotnes iespēja to  iekļaut jebkurā aplikācijā. Pēc Microsoft datiem, 2020. gadā pasaulē būs 20 miljardi “gudro” ierīču, kuras pratīs “redzēt”, “dzirdēt”, analizēt un prognozēt bez pastāvīga pieslēguma mākoņserverim. Šīs smart ierīces pavērs jaunas iespējas lietotājiem, biznesam un veselām nozarēm.  Šobrīd Microsoft strādā pie atbalstāmo valodu loka paplašināšanas, kur katrai ir savas problēmas.

Lai izstrādātājiem būtu vieglāk, lietu interneta platforma Azure IoT Edge Runtime ir ar katram pieejamu atvērto kodu. Tika minēts milzums piemēru, kur “mākslīgais intelekts” varētu gūt pielietojumu. To skaitā ir gan sporta menedžments (konkrēti NBA basketbols), gan arī reāli rezultāti no 28,200 kafejnīcu tīkla Starbucks, kas jau lieto Azure AI. Tad vēl visdažādākie čata boti, “gudrās” kameras, advancēti droni, kas ne tikai pārraida attēlu operatoram, bet tiešsaistē analizē to, kā arī daudz kas cits. Mijiedarbībai starp cilvēku un AI radīta Kinect Azure versija.

Attēlā: Qualcomm “gudrā kamera” ar Azure IoT atbalstu

Savā keynote Satja Nadella pievērsās arī Eiropas Savienības datu aizsardzības regulai General Data Protection Regulation. Tiekot darīts viss, lai Microsoft produktus, ieskaitot mākoņpakalpojumus, sertificētu atbilstoši jaunajām prasībām. Pie tā strādājot simtiem inženieru. Nadella arī izvirzīja tēzi, ka jebkurai leģitīmai valstij jāaizsargā personas privātums. Šobrīd esot izveidots konsorcijs no 34 uzņēmumiem, kas izstādā vienotus noteikumus privāto datu aizsardzībai.

Attēlā: DJI un Microsoft drons ar Azure AI atbalstu

 

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt