Google servisu izmantošana mājas lapās (1 daļa)

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Google servisu izmantošana mājas lapās (1 daļa)

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #153361
    Foxsk8
    Participant

    Google servisu izmantošana interneta mājas lapu vidē

    Klāt atkal jauns iedvesmu periods un ideāls laiks kādam rakstam. Tad nu šoreiz nolēmu veikt nelielu ieskatu, apskatu, ievadam par dažiem no populārākajiem un būtiskākajiem Google servisu izmantošanas paņēmieniem interneta mājas lapām.

    Daudzkārt esmu sastapies ar cilvēkiem, kuriem nav skaidrs, kā darbojās Google Analytics sistēma, ko tā reāli dod, kādi ieguvumu mēs no šī servisa varam gūt.

    Tad nu nedaudz sīkāk.

    Google Analytics serviss, jeb tautas valodā „Statistikas sistēma”, dod Jums lieliskas iespējas iegūt, apkopot, redzēt Jūsu mājas lapas apmeklētāju statistiku un ne tikai to. Analytics rīks Jums diezgan precīzi sniedz informāciju par Jūsu apmeklētājiem, no kurienes tie ir nākuši, cik daudz nākuši, cik ilgu laiku ir pavadījuši Jūsu mājas lapā, vai konkurenta lapā. Sistēma diezgan labi uzskaita, cik cilvēku Jūs ir apmeklējuši no citām adresēm (mājas lapām). Pateicoties šāda veida statistikas datiem, mēs varam arī ļoti vienkāršā veidā veikt savas atskaites, piemēram no kādas reklāmas kampaņas, kāda ir atdeve, cik cilvēku apmeklējuši, un vai tas ir būtisks pienesums Jūsu mājas lapai, Jūsu biznesam.

    Lai veiksmīgi sāktu izmantot Google Analytics servisu, Jums ir vajadzīgs lietotāja konts Googlē. Pēc konta izveidošanas Jums tiks piedāvāti arī citi Google populārākie servisi, kā Gmail, Google Docs, Google Calendar, Google Adsence, Feedburner, Maps, Talk, iGoogle, Adwords, un citi.

    Tad nu nedaudz par pašiem svarīgākajiem servisiem.

    Tā kā jau Analytics servisu mēs nedaudz apskatījām, laiks ķerties pie nākošā – Google Webmaster tools.

    Google Webmaster tools ir lielisks rīks tīmekļa pārzinātājiem. Caur šo servisu Jūs variet kontrolēt savus interneta resursus, norādīt cik bieži Googlei ir jāindeksē (jāpārbauda) Jūsu mājas lapa, kādi atslēgas vārdi ir pieejami no Jūsu resursa, cik daudz ir ienākošo saišu, izejošo saišu. Vienā vārdā sakot, Google Webmaster tools ir tāds kā Googles meklētāja uzstādījumu un atskaišu serviss. Nedaudz ar atkāpi ir jāpiemin viena saistoša Webmaster servisa lieta – Sitemaps.

    Sitemaps, jeb lapas karte, ir jāizveido obligāti un tā ir jānorāda, kā Jūsu resursu karte. Pateicoties strukturizētai lapas kartei, Googlei būs vieglāk strādāt ar Jūsu resursu.

    Nākošā lieta varētu būt Gmail, bet šoreiz apskatīšu Google Corporate Mail iespēju.

    Š is serviss no ierastā Gmail atšķiras ar to, ka Jūs variet izveidot korporatīvo kontu, jeb uzņēmuma kontu ar Jūsu domēna e-pasta adresēm. Piemēram, adresē [email protected] Jūs variet piekļūt savam pastam izmantojot Gmail piedāvātas iespējas. Korporatīvais konts ļauj Jums administrēt Jūsu resursa domēna lietošanu, starp vēl dažādiem citiem servisiem, ko piedāvā Google. Piemēram, mums ir jāizveido 10 lietotājiem e-pasta adreses, kur kā e-pasta sistēma tiks izmantots Gmail. Tad ar korporatīvā konta iespējām Jūs to variet ātri un vienkārši izdarīt. Viss kas vajadzīgs, lai Jūs varētu veiksmīgi izmantot šo servisu, ir:

    1. Jāizveido korporatīvais konts šeit:

    https://www.google.com/apps/intl/en/business/index.html

    Izvēlamies Apps Editions – Free

    Protams, bezmaksas variantam ir daži ierobežojumi, bet vidējam uzņēmumam ar tādu pilnībā pietiek.

    2. Jāizveido lietotāji, piemēram [email protected] [email protected] utt… Pēc tam ar administratora kontu ir jāveic nedaudz sīkāki uzstādījumi, kā izskata pielāgošana, domēnu konfigurācija.

    3. Lai veiksmīgi pārietu uz jauno e-pasta sistēmu:

    Jums ir jānomaina domēna MX ieraksti uz Googles MX ierakstiem. Kad tas ir izdarīts, Jūsu jaunais korporatīvais e-pasts ar Gmail ir darba kārtībā.

    (Protams, aprakstīt visu sīki, smalki es nevaru, bet nu ja Jums rodas kādas grūtības, kas saistītas ar korporatīvā konta izveidošanu, droši jautājiet kādam speciālistam, vai arī šeit forumā: Foxsk8)

    Google piedāvā vēl ļoti daudz citu servisu, zem kuriem apakšā atkal nāk citi servisi, bet šie apskatītie ir galvenie servisi, ar kuriem būtu jāsāk Googles piedāvāto iespēju izmantošanu.

    Secinājumi:

    Š āda pareizu servisu lietošana, var būtiski palielināt Jūsu darba spējas efektivitāti un sniegt vēlamo rezultātu. Ir gadījies strādāt ar cilvēkiem, kuriem itkā viss ir saslēgts, kā vajag, bet papētot tuvāk, nav kāds no šiem minētiem pamatservisiem, piemēram Webmaster Tools. Cerams, ka mans nelielais ieskats, jeb vairāk varētu to saukt par ieteikumiem, būs Jums noderīgs. Jāsaka uzreiz, ka internetā ir daudz mītu par Googli un tās piedāvātajiem servisiem, tāpēc bieži parastais lietotājs apjūk, ieraugot lielo piedāvājuma klāstu. Atgādināšu, ka ieskats ir vairāk domāts iesācējiem. Iespējams, šim ieskatam arī izveidošu 2 daļu, veltītu padziļinātai Google servisu izpētei.

    #261473
    garaisezis
    Participant

    Tas jau vairāk reklāmistiem, lai apkopotu un vērotu kādā virzienā attīstās statistika.

    #261474
    Foxsk8
    Participant

    Kas no visa šeit ir domāts reklāmrakstiem? Neredzu šeit nevienu servisu, kas tiešā nozīmē būtu domāts tam.

    Mails, webmaster, docs, analistics, utt…

    Vairāk šie visi servisi ir saistīti ar SEO, un organizētu resursu pārvaldību.

    #261475
    bumbulis
    Participant

    Reklāmistiem – marketingam, nevis reklāmrakstam. 😀

    #261476
    Foxsk8
    Participant

    Ok, pārlasījos, bet tik un tā, reklāmistiem tas arī nav domāts tikai un vienīgi.

    #261477

    ||google-analytics.com^ 1275 bloķēti hits. Tas par sodu tiem, kas nejēdz savu statistiku vākt.

    #261478
    daGrevis
    Participant

    I’m not a racist, but…, robots.txt? o_O

    #261479
    kuuminsh
    Participant

    Gaužām šķībs apraksts par to kā notiek migrācija uz googles app.

    Pēc reģistrācijas ir jāizveido CNAME ieraksts vai jāaugšuplādē uz esošā weba fails pēc kura google pārliecinās ka jūs esat domeina īpašnieks.

    Ja reiz runā par migrāciju uz googles mailserveri tad nevar paiet garām pašu epastu migrēšanai.. un ja nemaldos, tad bezmaksas versija šādu ekstru neparedz.

    Bezmaksas variantā nav nekādu funkcionālu ierobežojumu.. ja neskaita epastu migrāciju no esošā konta uz googles serveriem.

    Bezmaksas versijā var piereģistrēt līdz 50 lietotājiem katram pa ~ 7GB mailkaste.

    Un pareizi te iepriekš pieminēja par google-analytics.com bloķēšanu.

    Visi tie statistikas mēsli ir jābloķē jo “gudrie” webadmini sakrāmē savā sūda lapelē kaudzi ar kaunteriem un rezultāts ir tāds kā ir… lapa ielādējās 3x lēnāk kā varētu.

    Nereti vispār iestājas pauze lapas ielādē, jo kaut kāds kaunteris nogļučījis.

    Es arī ik pa laikam pārbaudu vai populārākajās lapās nav ielavījies kāds jauns kaunteris un momentā to bloķēju.

    #261480
    interceptor
    Participant

    Es kaut kā nesaskatu problēmu ar statistikas ielādēšanu lapās. Laikam neesmu milisekunžu whore 😀 Ja visi statistikas jsi ir ielikti pareizajā vietā – lapas koda apakšā, tad nav problēmu ar ielādi.

    #261481

    Kam Tev js priekš statistikas? Vāks!

    #261482
    Foxsk8
    Participant

    Nekas labāks par Google Analītiķi nav redzēts, ir vēl Mint, arī ir diezgan labs, bet atkal notiek neizprašana, kurai statistikai var ticēt.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā