Ar Google brillēm uz Ukrainu nebrauciet!

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Ar Google brillēm uz Ukrainu nebrauciet!

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #157771
    samurajs
    Participant

    Jau pirms laba laika Ukrainas drošības dienests izdevis direktīvu, ar kuru privātpersonām šīs valsts teritorijā aizliegts iegādāties, nēsāt un izmantot jebkuras elektroniskās ierīces, kuras maskētā veidā spēj ierakstīt audio vai video informāciju. Tātad – ja jūs brauksiet atpūsties pie Melnās jūras un uz robežas pie jums atradīs Google brilles vai pildspalvā iemontētu diktofonu, jūs riskējat ar pat līdz 7 gadiem “kroņa maizē”.

    Pagājušajā gadā Ukrainas iedzīvotājiem konfiscēts ap 1,500 dažādu ķīniešu “spiegu gadžetu”. Parasti lieta beidzas ar prāvu naudassodu (sākot no 200 Ls), bet zināms arī kāds, kurš nopelnījis 4 gadus nosacīti. Kriminālprocesu parasti uzsāk, ja aizliegtie gadžeti tikuši tirgoti. Viss tas pats notiks, ja kāds mēģinās pasūtīt aizliegtās ierīces portālā eBay vai ārzemju internetveikalos.

    Interesanti, ka izmantot slēptai filmēšanai un audio ierakstam ierīces, kas tam paredzētas (viedtālruņus, diktofonus, fotoaparātus) drīkst bez ierobežojuma, bet ja šāda ierīce tiek nomaskēta plīša lācītī – jūs automātiski kļūstat par noziedznieku. Nuja, spiegu mānija…

    Publicētā ziņa varbūt nav jauna, bet šāda informācija vienmēr ir noderīga.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_333333333_1.jpg[/img]

    Pirmavoti: 1, 2.

    #294168
    Mahmuds
    Participant

    Starp citu, arī Latvijā darbojās līdzīgs likums! Š eit var par to palasīt!

    https://reindzers.wordpress.com/2009/12/20/interesanti-vai-nekompetentumam-un-bailem-tiesam-robezu-nav-jeb-neandertala-latvija/

    #294169
    usins
    Participant

    Tieši gribēju komentēt, ka Latvijā mazās un maskētās kameras var lietot tikai žurnālisti un ar speciālām atļaujām (policija), bet pārējiem jālieto mega liela aparatūra, lai visi redz….

    #294170
    samurajs
    Participant

    Mjā, tādi noteikumi laikam ir visur, bet pie mums tie attiecas uz profesionālo spiegošanas tehniku nevis uz sadzīves gadžetiem. Vai kāds dzirdējis, ka kādam būtu kas konfiscēts?

    #294171
    Mahmuds
    Participant

    Par konfiskāciju dzirdēts nav, bet kad to likumu laboja, kaut kur bija raksts, ka no e-bay vairs nedrīkst pasūtīt šādas spēļmantiņas. Arī tirgotāiem, kuri tādas lietiņas tirgo, klāt rakstīts, lai pirms pirkšanas noskaidro, vai savā valstī drīkst tādas ievest.

    #294172
    zeno
    Participant

    Tam ka Latvijā (un domāju ka arī citur) aizliedza šitās rotaļlietas ir pamatojums- kautkādā brīdī cilvēki bija tā aizrāvušies ar kameru likšanu visās malās (ieskaitot zem galdiem birojos uc) ka tas draudēja ar reāliem tiesu darbiem par personas brīvības aizskaršanu.

    #294173
    Aldis
    Participant

    Mana pieredze ar brillēm kurās iekšā ir kamera + sd karte ir sekojoša – pasūtīts tika no jebaja un pat nedārgi, un tad tika kārtoti dažādi papīri muitā ka tiks izmantots tikai un vienīgi nepārkāpjot likumu un nespiegojot, kā arī tas izmaksāja 2vas tādu briļļu vērtības. Tas jau bija pirms 5 gadiem vismaz- un jau tad tas tika uzskatīts par spiegošanas atribūtu.

    Likums gan šķiet nav mūsu pieņemts, bet Eiropas savienības. Ja tādas pašas sūtītu pieņemsim no UK, tad iespējams pat būtu vienalga. 🙂

    Cik noprotu tajā laikā iekš latvijas parastiem lietotājiem tādas brilles vien kādas 2 bija. 🙂

    #294174
    E-500
    Participant

    Kāds varētu iztulkot kastajā bildē rakstīts?

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā